Oldal kiválasztása

Díjnyertes filmek Füreden

Szerző: | 2024-03-06.

A Francia Intézet szervezésében idén is megrendezik a Frankofón Filmnapokat, amelyen 24 kortárs frankofón alkotást nézhet meg a közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Több közülük a világ legnagyobb fesztiváljain bizonyított már. Balatonfüreden is lesznek vetítések, a Balaton Moziban márciusban három filmet láthat a közönség.

A Frankofón Filmnapokat immár 14. alkalommal rendezik meg Magyarországon, azzal a céllal, hogy bemutassa a francia kultúrát ápoló országok legfrissebb filmterméséből a legjobb alkotásokat. Franciaország mellett, Belgium, Kanada, Görögország, Románia, Svájc és Tunézia is delegál filmeket a fesztiválra, amelynek vidéki városokban is lesznek vetítései, köztük Balatonfüreden.

A huszonnégy alkotás többsége már a legrangosabb nemzetközi fesztiválokon is sikerrel megmérettetett. A válogatásban szereplő francia filmek közül hét premier előtti bemutató, köztük Martin Bourboulon A három testőr: Milady című látványos alkotása.

Szerepel a programban a cannes-i filmfesztiválon négy díjat nyert a Négy nővér című film, a Mindent egy lapra című alkotás Virginie Efirával, a Mutánsok, a Salem és a Bonnard – Egy festő szerelme is. A tavalyi velencei nemzetközi filmfesztiválon szerepelt a Vadállat és az Őszi sanzon, Torontóban mutatták be a Nemkívánatos személyeket, az Annecy nemzetközi animációs fesztiválon a Robotálmok pedig díjat is kapott. Részletek a filmekről a Francia Intézet honlapján.

A 14. Frankofón Filmnapok programját egyébként a műfaji sokszínűség jellemzi. Lesznek drámák, vígjátékok, animációs filmek, sci-fibe hajló szerzői film, valamint életrajzi tabló is.

A Balaton Mozi ezúttal is műsorára tűz néhány filmet a fesztivál kínálatából. Márciusban látható lesz a hat Cesar-díjra jelölt történelmi kalandfilm A három testőr: Milady. A Dumas-regény legújabb filmes feldolgozásának második része látványos film, sztár színészekkel.

Vetítik a Bernadette – A főnökasszony című vígjátékot Catherine Deneuve főszereplésével. A legjobb első film kategóriában César-díjra jelölt alkotás sok humorral bizonyítja a „minden sikeres férfi mögött áll egy nő” tételt, miközben bepillantást enged a lassan történelemmé párlódó francia politika kulisszatitkaiba.

Műsoron lesz Bonnard – Egy festő szerelme is. A romantikus életrajzi dráma ajánlója szerint egy ihletett történet egy nagy francia festőről, illetve a feleségéről – csodálatos színészi alakításokkal. Mindhárom filmet egy-egy héten át vetítik a Balaton Moziban, mindegyik alkotást egyszer eredeti francia nyelven is hallhatja a közönség.
Részletek a mozi honlapján.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

Test/esetek

2024-04-27. 10.00 Modern Műtár

Fotókiállítás.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • hálás lakótelepiek2024-04-26 10.34AgoraMielött teljesen elkedvetlenednének azok, akik azért még jót is építenek Füreden, nagyon örülünk az ugyan sokáig készült, de nemrégen átadott
  • Somogyi László, Probio ZRT2024-04-26 07.23AgoraTisztelt Nyugdijas, a padokat a felújitás után visszaraktuk, köszönöm a jelzését.
  • Lakótelepi lakos2024-04-24 17.19AgoraTársasház épül. 2 000 000 / m2 áron. 😞

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004