Oldal kiválasztása

Új közpark nyílik a városban

Szerző: | 2024-04-02.

Elkészült a Szivárvány utcai közpark és játszótér. Az eddig elhanyagoltan álló másfél hektáros terület kikapcsolódási és sportolási lehetőséget nyújt, de padjaival, ligetes kialakításával a pihenni vágyóknak is kedvelt helye lehet. Április 6-án, szombaton programokkal összekötött átadóünnepség a parkban.

A Balatonfüred Ófalu fejlesztése és új közösségi tér kialakítása elnevezésű uniós pályázati támogatás részeként rendezte az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot, azzal a céllal, hogy kulturált környezetben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítson elsősorban a városrész lakóinak, egyben növelje a város zöldfelületeit.

A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kaptak helyet, figyelve arra, hogy szinte minden korosztály megtalálja majd a neki való sportolási vagy játszási lehetőséget. Van ping-pong asztal, gyermek kötélpálya, baba-mama hinta, ivókút, egy játszóvár és különböző torna eszközök.

A Probio Zrt. rendezte a környezetet, a bozótos, elhanyagolt területet parkosították, több pihenő padot helyeztek ki, a beteg, elkorhadt fákat eltávolították, helyettük fákat és cserjéket ültettek.

Az önkormányzat április 6-án, szombaton délelőtt tartja a park avatóját, minden korosztály számára lesznek programok, amelyeken a helyi sportegyesületek tagjai is részt vesznek.
Részletek itt.

Park

Park3

Park4

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart