Oldal kiválasztása

MyFarm már a Balatonnál is

Szerző: | 2024-04-25.

Sokáig irigykedve figyeltük, hogy az ország több pontján már elérhető az a zöldség-gyümölcs szolgálat, amitől elég csak megrendelni a friss terményeket, és azokat rövidesen házhoz is szállítják. Idén már a Balatonnál is működik a MyFarm. A hálózathoz frissen csatlakozott balatonberényi házaspár májustól novemberig szállít ki terményeket a tónál, egyebek mellett Balatonfüredre is.

Levente és Anna, a MyFarm balatoni kertgazdái, (képünkön) akik saját kertjükben termesztik a vegyszermentes zöldségeket, garantálják, ami reggel még a földben volt, az már pár órával később az asztalunkon is ott lehet.

A MyFarm küldetése, hogy a legjobb minőségű, egészséges zöldségeket kínálja, közvetlenül a termelőtől a fogyasztóig. Termékeik nem csak a legfrissebbek, de a legegészségesebbek, mert mentesek minden vegyszertől és mesterséges adaléktól.
A gazdák vegyszermentes gazdálkodásban szerzett több évtizedes tapasztalata, földdel való kapcsolata, valamint a fenntarthatósági törekvéseket szem előtt tartó szemlélete hozzájárul ahhoz, hogy valóban jót, s jól termeljenek, és juttassanak el hétről hétre az előfizetőik otthonába.

– Gazdaságaink működtetése legtöbb esetben több generációt is bevonó feladat, hiszen gazdáink tudása mindenhol kiegészül a családok fiataljainak modern szemléletével, így hatékonyan ötvözzük a tradicionális tudást a modern technológia és a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy újra háztáji, hazai és helyi termékek kerülhessenek a családok asztalára, s hogy rövidítsük a sokszereplős és akár több ezer kilométeres ellátási láncokat, ezzel mérsékelve a környezet terhelését – vallják a MyFarm alapítói.

A MyFarm-ot Kövesdi Gábor alapította, a kosárszolgálat szülei hartai gazdaságából nőtte ki magát nagyobb hálózattá. Ma már Mautner Zsófi ismert gasztroblogger, mint a közösség nagykövete, is támogatja közös főzésekkel, receptekkel a közösséget.
A MyFarm mindig idény zöldséget kínál, értelemszerűen nem lesz primőr és nem lesz minden makulátlan, hiszen aznap reggel szedik fel a kertben, de közben szezonális, vegyszermentes, vitaminban gazdag és extrán finom.

Kollár Levente, balatonberényi gazda frissen csatlakozott a Myfarmhoz, feleségével Annával ketten művelik a földjeiket.
– Sáfrányt termesztünk négy éve, és amire nagyon büszkék vagyunk, hogy miénk Magyarország első ökológiailag minősített sáfrány ültetvénye. A közösséghez azért csatlakoztunk, mert vegyesprofilú ökológiai gazdálkodást folytatunk, friss zöldséget is termelünk, és egyezik a filozófiánk, mi is helyben, a hosszú értékesítési láncokat kikerülve szeretnénk eladni a terményeinket, és nem utolsó sorban piaci biztonságot is jelentenek a Myfarm hálózattól érkező vevők – fogalmaz Kollár Levente.

Öt hektáron intenzív kertészeti kultúrákkal foglalkoznak, nem használnak vegyszereket, bár az ökológiai gazdálkodásban a természetes szerek, mint a réz, a kén korlátozottan ugyan megengedett, a természetes egyensúly fenntartására törekednek a gazdaságunkban, a kártevők ellen megfelelő növénytársítások, rezisztens fajták ültetésével védekeznek.

– Az első kosarat a tervek szerint május közepe és vége felé szállítjuk ki a megrendelőknek itt a Balatonnál. Aki csatlakozni szeretne a tudatos fogyasztók közösségéhez, és élvezni a természet adta ízeket és tápanyagokat, az keresse fel a MyFarmot – teszi hozzá.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004