Oldal kiválasztása

Kutyabarát közpark nyílt

Szerző: | 2024-04-27.

Átadták a Lapostelki úton található 6 ezer négyzetméteres kutyabarát közparkot. Régi terv volt, hogy a kutyatulajdonosok számára legyen egy olyan terület a városban, ahol szabadon és biztonságosan futtathatják kedvenceiket.

Mázli, Füge, Uma, Manó, Dzseki és a többiek, fajta tiszták és menhelyes kutyák, iskolázottak, félősek és öntörvényűek egyaránt megjelentek az új kutyabarát közpark megnyitóján.

A Lapostelki úton álló parkot bekerítették, a kutyabarátok ajánlását figyelembe véve kisebb méretű kutyáknak külön futtatót alakítottak ki, felújították a zöld felületet, mintegy száz fát ültettek az ingatlanon és köztéri világítást is kiépítettek.

Bóka István polgármester a park megnyitóján hangsúlyozta: sok elvárás és sok elképzelés volt a kutyaparkkal kapcsolatban, de az önkormányzatnak végül sikerült olyan területet találni, amely könnyen megközelíthető, de mégis kívül van a lakott területen, így senki nyugalmát nem zavarja.

– Örömmel tölt el, hogy átadhatjuk a parkot, hiszen régi igény volt a helyiek részéről egy olyan bekerített terület, ahol biztonságban szabadon engedhetik kedvenceiket, egy olyan hely, ami a központban van, de mégsem zavarja a lakók nyugalmát. Azt gondolom, hogy pár perc sétára a lakóteleptől, itt a Lapostelki úton megtaláltuk az ideális helyet. A jövőben szeretnénk programokat szervezni a területre, szorosan együttműködve a Balatonfüredi Ebmenhellyel, hogy együtt hívjuk fel a figyelmet a felelős állattartásra, az örökbefogadás fontosságára – válaszolta kérdésünkre Gáspár Ákos önkormányzati képviselő, aki a megnyitón hozzátette: hamarosan kutya ügyességi eszközöket is elhelyeznek a parkban.

– Gyönyörű helyen, kedvező feltételekkel alakították ki a parkot, amely bár elsősorban a kutyáknak készült, úgy gondolom, a közösségi életet is szolgálja, hiszen a kutya tulajdonosok nyugodtan beszélgethetnek míg a kedvenceik játszanak – vélekedett Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője.

A korábban elhanyagoltan álló területet az önkormányzat a Balatoni Fejlesztési Tanács zöldfelületek fejlesztésére kiírt pályázatán elnyert 40 millió forint támogatásból parkosította, amihez még 21,4 millió forint önrészt tett hozzá.

A kutyabarát közpark megnyitója után a Füredi kutyaiskola tartott engedelmességi és őrző-védő bemutatót.

KÉPGALÉRIA

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004