Oldal kiválasztása

Szolgálati bérlakások épülhetnek

Szerző: | 2024-05-10.

Szolgálati bérlakások építését tervezi az önkormányzat. Sikeres pályázat esetén 1 milliárd forintból 16 lakás épül a Fürdő utcában, az Agro Hotel fölötti területen. A lakásokat a közfeladatok ellátásában dolgozók igényelhetik majd.

A Balaton Fejlesztési Tanács kiírta pályázaton 600 millió forint támogatásra pályázik a város, amihez 400 millió forint önrészt vállal. Az önkormányzat saját telkén építené fel a két háztömböt, bennük 12 darab 68 négyzetméteres lakással, és 4 darab 51 négyzetméteres lakással. A tervek szerint mindegyik lakáshoz tartozik majd terasz és egy 5 négyzetméteres tároló.

– Zöld területtel, parkolókkal, szellős építkezéssel, élhető terekkel szeretnénk megvalósítani az építkezést. Azt tervezzük, hogy a lakásokat jóval a piaci ár alatt, mintegy harmadáron adjuk majd bérbe, azoknak, akik a városban a közfeladatok ellátásában dolgoznak vagy vállalnának munkát. Ez egy elég széles kört jelent – fogalmazott a sajtótájékoztatón Bóka István polgármester, aki hozzátette: nyertes pályázat esetén még ez év ősszel elkezdődik a beruházás.

A tervek szerint 2025 végére készülnek majd el a két darab, kétszintes épületben helyet kapó szolgálati bérlakások.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004