Oldal kiválasztása

Hal és bor a parton – Négynapos fesztivál

Szerző: | 2024-05-13.

Bor, zene, gasztronómia. Igazi fesztiváli hangulat a parton. Újra Balatoni Hal- és Borünnep a sétányon, ahol ezúttal is a legjobb helyi borok kóstolhatók majd. A szabadtéri nagyszínpadon minden nap koncertek.

Idén május 17-20. között rendezik meg a Balatoni Hal- és Borünnepet, amely tulajdonképpen a város szezonnyitó gasztronómiai fesztiválja. A Tagore sétány nagyszínpadán minden este zene lesz, fellép a Happy Dixieland Band, a Katáng zenekar, a Füred Dixieland Band, a Bla bla bla zenekar és érdekesnek ígérkezik a Bartók Béla Férfikar Esszencia című, a bor tematikához illeszkedő könnyed koncertje is.

A fesztiválon ott lesz boraival a napokban negyedszer az év füredi bortermelőjének választott, a város borát is adó Kálmán József, az Arias Szőlőbirtok vezetője. A díj történetében eddig csak idősebb Figula Mihály tudta négyszer elnyerni az év füredi szőlősgazdája díjat, ő 1996-99 között zsinórban szerezte meg a kitüntető címet.
Kitelepül a sétányra még a Balogh-, a Figula-, a Gyukli-, a Koczor-, a Koronczai-, a Lázár pincészet, a Szabó és Fia-, a Zelna-, illetve a Lídia borászat. A Füredi Halas, a Spicc Bisztro és a Garabonciás Csemege pedig finom falatokkal várja a vendégeket.

A gyerekek sem fognak unatkozni, amíg a szülők bort kóstolnak, addig több program közül választhatnak maguknak elfoglaltságot. Lesz táncház, mesekocsi színház, játszópark és játéktár, sőt külön nekik horgászversenyt is szerveznek.

A fesztivál május 17-én, pénteken délben kezdődik, aztán minden nap 10-24 óra között lesz látogatható.

Részletes program itt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004