Oldal kiválasztása

Felújítják az iskola sportpályáját

Szerző: | 2024-05-15.

Hosszas előkészítés után megújul a Radnóti Miklós Általános Iskola szabadtéri sportpályája, a mellette található távolugró gödör illetve a futópálya. A mintegy 50 millió forintos beruházás a tervek szerint az év végére elkészül.

A KLIK és az önkormányzat közös beruházásában a jelenlegi aszfalt helyett egy korszerű, kevésbé sérülésveszélyes, ízületkímélő multifunkcionális sportburkolatot kap a pálya, amelyet új kapukkal és labdafogó hálóval is felszerelnek. A sportpálya megvilágítását négy kandeláber biztosítja majd, átfestik a kerítést és felújítják a távolugró gödröt is.

– Nagyon örülök, hogy ezzel a fejlesztéssel segíteni tudom egykori szeretett iskolámat. A jelenlegi aszfaltos pálya burkolata több évtizedes, helyenként repedezett, mindenképp időszerű a fejlesztés. Egy modern, szép pályát tudunk majd átadni a tanulóknak – fogalmazott Holczer András alpolgármester.

Az iskolába 440 diák jár, a szabadtéri sportpályát előszeretettel használják, nemcsak a testnevelés órák keretében, de a szünetekben is sokan sportolnak rajta.

– Igaz, hogy van műfüves pályánk, a tornatermünket pedig néhány éve újítottuk fel, de a szabadtéri sportpálya nagyon népszerű, szeretik a tanulók. Az új burkolat egészségvédő hatását emelném ki, sokkal jobban kíméli az izmokat és az ízületeket – válaszolta kérdésünkre Steierlein István az iskola igazgatója, aki hozzátette: azon is gondolkodnak, hogy a futball és kézilabda mellett milyen más sportágnak a vonalfestését kapja még meg az új sportpálya.

A beruházás a tervek szerint idén ősszel kezdődik és legkésőbb az év végére elkészül.

Iskola

Steierlein István és Holczer András

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004