Oldal kiválasztása

Füredi az év fagylaltja

Szerző: | 2024-05-25.

Az Év Fagylaltja versenyt ebben az évben Bergmann Nándor balatonfüredi cukrász készítménye nyerte el. A tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű fagylalt a szakmai szervezetek különdíját is megkapta. Sárgabarack kategóriában Márton Sándor a Bagaméri fagylaltozó vezetője révén szintén balatonfüredi aranyérem született.

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja verseny, amelynek célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára.

A Kecskeméten tartott rendezvény keretében a versenyzők a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit. Egy teljesen felszerelt fagylalt laboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen folyt a verseny reggeltől kora délutánig.

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 90 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt összesen 130 féle fagyi volt kóstolható.
A fagylaltokat a kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri mellett közönség zsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.

A versenyzők kreativitása ismét határtalan volt, a pikánsan ízesített sárgabarack fagylaltok mellett szinte minden fajta magyar és egzotikus gyümölcs előfordult olajos magvakkal, zöldfűszerekkel kombinálva. Az olajos magvak közül sláger volt a tökmag, a mandula, a dió, kesudió és a pekándió. A fűszerek között felbukkant a rozmaring, babérlevél, borókabogyó, rózsabors, timutbors, szecsuáni bors, sőt a fügelevél is.

A verseny aranyérmese és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Bergmann Nándor – a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda cukrásza lett a TÖKMAG SORBET PIROSBOGYÓS GYÜMÖLCSÖKKEL elnevezésű fagylaltjával. A győztes füredi fagyi természetes alap- és járulékos anyagokkal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készült el. Bergmann Nándor fagylaltja a szakmai szervezetek különdíját is megkapta.

Az idén először indított Sárgabarack elnevezésű kategóriát szintén balatonfüredi cukrász nyerte meg. Márton Sándor a Bagaméri Fagylaltozó vezetője a MÁMOROS MARILLEN fagyija kapta az aranyérmet.

A verseny részletes eredménye a Magyar Cukrász Ipartestület oldalán olvasható.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004