Oldal kiválasztása

199. Anna-bál – Már kaphatók a belépők

Szerző: | 2024-05-27.

Július 27-én rendezik meg Balatonfüreden a 199. Anna-bált, az eseményre már kaphatók a jegyek. A patinás estet az Anna Fesztivál programjai előzik meg. Lesz operaest, szívhalászat, prímás gála és ebben az évben is megrendezik a Szerenádok éjszakáját.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén, a 199. Anna-bálon mintegy hatszáz bálozó vehet részt. A jövőre bicentenáriumát ünneplő Anna-bál és a hozzá kapcsolódó Anna Fesztivál ezúttal a húszas-harmincas évekbe, a swingek világába kalauzolja el a vendégeket.

Az eseményt július 27-én, szombaton az Anna Grand Hotel díszes termeiben, hangulatos udvarában rendezik meg. A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és innen indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

A hagyományos palotást az Operaház balettművészei táncolják, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig kisebb koncertet ad, ezúttal csatlakozik hozzájuk Kozma Orsi és Zséda. A bálra ezúttal is meghívást kap minden 18 éves balatonfüredi lány, valamint a város kulturális partnertelepüléseiről egy-egy pár.

Július 22-28. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei. A Gyógy téren felállított nagyszínpadon az Állami Operaház operaesteket tart, világhírű darabokból csendülnek majd fel részletek. Különleges hangulatot ígér a Szerenádok éjszakája, a füredi 18 éves lányok részére adott vonószenekaros éjjeli koncert. A közkedvelt Szívhalászat ezúttal sem marad el, és a Hagyományok Házával közösen megtartja a város a prímások gáláját is.

A 199. Anna-bálra a hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 130 ezer forintba kerülnek, a Gyógy téri pavilonban pedig 100 ezer forintért lehet helyet foglalni.
A belépők kizárólag az Anna-bál honlapján igényelhetők.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004