Oldal kiválasztása

Építési telkeket hirdet meg az önkormányzat

Szerző: | 2024-06-04.

Tíz építési telket hirdet meg kedvezményes áron az önkormányzat. A Lapostelki út mentén kialakított telkekre balatonfüredi, gyermekes, fiatal párok pályázatát várják, akiknek három éven belül családi házat kell építeniük az ingatlanon.

A Lapostelki út mentén, a kutyafuttató mögötti területen kiparcellázott önkormányzati ingatlanok ára nettó 22-23 millió forintba kerül, a vételárat 3 év alatt, három részletben kell majd kifizetni. Több feltételnek is meg kell felelni ahhoz, hogy valaki pályázati úton hozzájusson a kedvezményesen kínált építési telkek egyikéhez. A telkeken 15 százalékos a megengedett beépíthetőség, csak egyes családi házak építhetők, amelyeket a telekvásárlástól számított 3 éven belül meg kell építeniük a nyertes pályázóknak.

– A jelenlegi árak mellett itt a térségben egy átlagos, középosztálybeli család nem tud telket vásárolni és családi házat építeni. Az önkormányzat szeretne segíteni abban, hogy megfizethető építési telekhez és ezáltal lakhatáshoz jussanak a fiatal párok Balatonfüreden. Az önkormányzati telkeket jóval a piaci ár alatt, annál 30-40 millió forinttal olcsóbban hirdetjük meg. Élhető, kifejezetten jó adottságú ingatlanokról van szó, a legkisebb is 800 négyzetméter – fogalmazott Bóka István polgármester.

A legfontosabb pályázati feltételek:
– Két gyermek vagy két gyermek vállalása (további gyermekek esetén, gyerekenként 2 millió forint kedvezmény jár)
– A szülők legalább egyike állandó balatonfüredi lakos legyen, a párok 18-45 év közöttiek legyenek.
– A családi házat a telekvásárlástól számított 3 éven belül kell megépíteni, és minimum tíz éven keresztül életvitelszerűen használni. 10 évig nem lehet értékesíteni a felépített házat.
– A szülők gyerekei balatonfüredi óvodába, iskolába járjanak.

A pályázat pontos részleteiről és az egyes építési telkekről az önkormányzat vagyongazdálkodási osztályán lehet érdeklődni.
A pályázat határideje: július 2. kedd, 10 óra.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004