Oldal kiválasztása

199. Anna-bál – Hatszáz vendéget várnak

Szerző: | 2024-06-26.

Július 27-én, a megújult Anna Grand Hotelben rendezik meg a 199. Anna-bált. A rangos társasági eseményt ezúttal is az Anna Fesztivál kíséri, lesz operaest, szívhalászat, prímás gála és szerenádok éjszakája. A bálozó hölgyek ebben az évben halvány bíbor porcelán szívet viselhetnek majd, amelynek színét a Tagore sétány rózsalugasa ihlette.

– Nagy a kihívás, mert a tavalyi bál dinamikájában, hangulatában az egyik legjobban sikerült rendezvényünk volt, ennek kell idén megfelelnünk. Már készülünk a bál 200 éves évfordulójára, az idei bál ennek a felvezetése lesz. Jövőre Jókai Mór születésének a kétszázadik évfordulóját is ünnepeljük, nem kell hangsúlyoznom, hogy e két bicentenárium mennyire fontos Balatonfürednek – fogalmazott az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester, aki kiemelte: az Anna-bál elsősorban az elsőbálozó fiatal lányokért van, ezért az eseményre ebben az évben is meghívta a város a füredi 18 éves lányokat.

Július 22-28. között rendezik meg az Anna Fesztivál eseményeit, az egész hét tehát az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. Lesz szívhalászat, napközben kávéházi cigányzenészek muzsikálnak a füredi vendéglátóhelyeken, a Blaha utcában, az egykori Posta ház teraszán pedig vonószenekarok adnak szerenádot az Anna-bálba készülő 18 éves lányoknak.
Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményére, a július 27-én, szombaton, az immár ötcsillagos Anna Grand Hotel díszes termeiben, hangulatos udvarában megrendezendő 199. Anna-bálra mintegy hatszáz vendéget várnak.

A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a fiatal bálozók, innen indul majd a zenés menet, és itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket.
A bálon az 1920-30-as évek világának zenéjét, hangulatát idézik meg. A közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

– A Hagyományok Házával közösen ezúttal a magyar táncházakat bemutató gálaműsort rendezünk a Gyógy-téren. A bálon fellép majd Gájer Bálint, a Cotton Club Singers, Farkas Gábriel, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig az egykori, híres Arizóna mulató világát és díváit idézi meg, énekel majd Zséda, Szűcs Gabi, és Kozma Orsolya. Négy pár swing-sztep táncos is műsort ad, és itt lesz a többszörös sztep-tánc világbajnok Bóbis László – mondta Kositzky Anett fesztiváligazgató, aki hozzátette: Csáky Attila filmproducer személyében új elnöke lesz a zsűrinek.

A tavalyi bál első udvarhölgye, a balatonfüredi Szilassy Laura is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki az első bálozóknak azt üzente: éljék meg a pillanatot, mert valószínűleg nem lesz hasonló élményük az életben, hiszen a bál különleges hangulatú.

– A báli szív színét a Tagore sétány rózsa lugasa ihlette, ezért halvány bíbor színű szívek kerülnek majd a hölgyek nyakába. Megújítottuk a báli szépek herendi porcelán serlegeit is, a hagyományos Viktória-, Apponyi- és Rothschild minták új színkombinációt kaptak – jelentette be dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a vendégek elé 3300 darabos, mintegy százhúsz millió forint összértékű szerviz kerül. Újdonságként egy hat méter magas Herendi gúlát is felállítanak a bál helyszínén.

Ani

Az Operaház balettművészei táncolják az eseményen a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, ők másnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban.
Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel.

– Népszerű, vidám darabokat adunk elő, a művek által a közönség bebarangolhatja egész Európát. Fellép az énekkarunk, a zenekarunk és a balettművészeink is – összegzett Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A sajtótájékoztatón Tóth József séf ismertette a bál négyfogásos gálavacsorájának összetételét. Kacsaduett, mangalica erőleves, borjú szűz és gyöngytyúk mell illetve fehér csokoládé szuflé kerül majd az ünnepi asztalokra.

A 199. Anna-bálra korlátozott számban még lehet jegyet vásárolni. A hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 130 ezer forintba kerülnek, a Gyógy téri pavilonban pedig 100 ezer forintért lehet helyet foglalni.

Az idei bál kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt. és az MVM.

Ani1

Ani2

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart