Oldal kiválasztása

199. Anna-bál – Hatszáz vendéget várnak

Szerző: | 2024-06-26.

Július 27-én, a megújult Anna Grand Hotelben rendezik meg a 199. Anna-bált. A rangos társasági eseményt ezúttal is az Anna Fesztivál kíséri, lesz operaest, szívhalászat, prímás gála és szerenádok éjszakája. A bálozó hölgyek ebben az évben halvány bíbor porcelán szívet viselhetnek majd, amelynek színét a Tagore sétány rózsalugasa ihlette.

– Nagy a kihívás, mert a tavalyi bál dinamikájában, hangulatában az egyik legjobban sikerült rendezvényünk volt, ennek kell idén megfelelnünk. Már készülünk a bál 200 éves évfordulójára, az idei bál ennek a felvezetése lesz. Jövőre Jókai Mór születésének a kétszázadik évfordulóját is ünnepeljük, nem kell hangsúlyoznom, hogy e két bicentenárium mennyire fontos Balatonfürednek – fogalmazott az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester, aki kiemelte: az Anna-bál elsősorban az elsőbálozó fiatal lányokért van, ezért az eseményre ebben az évben is meghívta a város a füredi 18 éves lányokat.

Július 22-28. között rendezik meg az Anna Fesztivál eseményeit, az egész hét tehát az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. Lesz szívhalászat, napközben kávéházi cigányzenészek muzsikálnak a füredi vendéglátóhelyeken, a Blaha utcában, az egykori Posta ház teraszán pedig vonószenekarok adnak szerenádot az Anna-bálba készülő 18 éves lányoknak.
Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményére, a július 27-én, szombaton, az immár ötcsillagos Anna Grand Hotel díszes termeiben, hangulatos udvarában megrendezendő 199. Anna-bálra mintegy hatszáz vendéget várnak.

A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a fiatal bálozók, innen indul majd a zenés menet, és itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket.
A bálon az 1920-30-as évek világának zenéjét, hangulatát idézik meg. A közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

– A Hagyományok Házával közösen ezúttal a magyar táncházakat bemutató gálaműsort rendezünk a Gyógy-téren. A bálon fellép majd Gájer Bálint, a Cotton Club Singers, Farkas Gábriel, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig az egykori, híres Arizóna mulató világát és díváit idézi meg, énekel majd Zséda, Szűcs Gabi, és Kozma Orsolya. Négy pár swing-sztep táncos is műsort ad, és itt lesz a többszörös sztep-tánc világbajnok Bóbis László – mondta Kositzky Anett fesztiváligazgató, aki hozzátette: Csáky Attila filmproducer személyében új elnöke lesz a zsűrinek.

A tavalyi bál első udvarhölgye, a balatonfüredi Szilassy Laura is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki az első bálozóknak azt üzente: éljék meg a pillanatot, mert valószínűleg nem lesz hasonló élményük az életben, hiszen a bál különleges hangulatú.

– A báli szív színét a Tagore sétány rózsa lugasa ihlette, ezért halvány bíbor színű szívek kerülnek majd a hölgyek nyakába. Megújítottuk a báli szépek herendi porcelán serlegeit is, a hagyományos Viktória-, Apponyi- és Rothschild minták új színkombinációt kaptak – jelentette be dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a vendégek elé 3300 darabos, mintegy százhúsz millió forint összértékű szerviz kerül. Újdonságként egy hat méter magas Herendi gúlát is felállítanak a bál helyszínén.

Ani

Az Operaház balettművészei táncolják az eseményen a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, ők másnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban.
Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel.

– Népszerű, vidám darabokat adunk elő, a művek által a közönség bebarangolhatja egész Európát. Fellép az énekkarunk, a zenekarunk és a balettművészeink is – összegzett Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A sajtótájékoztatón Tóth József séf ismertette a bál négyfogásos gálavacsorájának összetételét. Kacsaduett, mangalica erőleves, borjú szűz és gyöngytyúk mell illetve fehér csokoládé szuflé kerül majd az ünnepi asztalokra.

A 199. Anna-bálra korlátozott számban még lehet jegyet vásárolni. A hagyományos, a vacsorát is tartalmazó báli belépők 130 ezer forintba kerülnek, a Gyógy téri pavilonban pedig 100 ezer forintért lehet helyet foglalni.

Ani1

Ani2

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart