Oldal kiválasztása

Megvan a Város Bora

Szerző: | 2024-07-01.

A Piffáth Pince 2023-as évjáratú, balatonfüredi termőterületről származó olaszrizling borát választották a Város Borának. A nyertes bor megjelenik majd a városi rendezvényeken, illetve ezt kapják ajándékba a Balatonfüredre érkező meghívott vendégek is.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Balatonfüredi Városi Borversenyen arany illetve nagyarany díjazásban részesült száraz olaszrizling borok közül a képviselő testület kiválasztja a Város Borát.

Ebben az évben hat balatonfüredi borász 8 aranyérmes, 2023-as évjáratú olaszrizlingje versengett a címért. A borokat két körben minősítette a testület. Először egy 20 pontos borbírálati rendszer alapján kiválasztották a három legeredményesebb bort, amelyeket a második körben egyszerű rangsorral ismételt kóstolás után bírálták el a képviselők.
Szerencsés helyzet állt elő, mert mindkét kört a Piffáth Pince 2023-as évjáratú, balatonfüredi termőterületről származó olaszrizling bora nyerte.

A megmérettetésben az alábbi borászatok vettek részt: Reitner Pince, Szabó és Fia Borpince, Arias Szőlőbirtok, Piffáth Pince, Vesztergom Pince és Koroncai Pince.

– Mindig nagy várakozással és izgalommal várják a borászok az eredményt, mert nagy megtiszteltetés ezt a címet birtokolni. Bízunk benne, hogy a kiválasztott bor minden füredi vendéglátóhelyen megtalálható lesz, hiszen példaértékű ez a teljesítmény – fogalmazott Balogh Mónika, a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség elnöke.

Piffáth Lajos az idei Borhetek megnyitóján veszi majd át a Város Bora oklevelet, a díjazott olaszrizling természetesen kóstolható lesz az augusztus 09-én kezdődő, több mint három héten át zajló rendezvényen.

Olasz

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Operagála

2024-07-26. 20.00 Gyógy tér

Szólisták koncertje.

Operafüred

2024-07-25. 20.00 Gyógy tér

Gálakoncert.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

füredi átlagnyögdíjas

2024.07.18.

Tegnap teljesen véletlen belebotlottam a Kisfaludyn egy 5 tagú német családba, nagyon érdekelte őket minden, ők is megjegyezték, hogy a…

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart