Oldal kiválasztása

Adj vért Balatonfüreden!

Szerző: | 2024-09-26.

A Magyar Légimentő Nonprofit Kft., az Országos Vérellátó Szolgálat és véradásszervező partnere, a Magyar Vöröskereszt, valamint a Magyar Légimentésért Közhasznú Alapítvány negyedik alkalommal szervezi meg a légimentős véradást, idén, a hagyományokhoz híven, szeptember utolsó szombatján.

Az Adj vért a légimentőkkel, hogy mások is túlélhessék! elnevezésű akciót az ország 7 különböző helyszínén egymással párhuzamosan rendezik meg. Az érdeklődők az életmentésnek két különböző, a hétköznapokban pótolhatatlan formájával találkozhatnak, mind a hét helyszínen: önkéntes véradással és légimentéssel.

Balatonfüreden szeptember 28-án, szombaton, 11-18 óra között lesz a véradónap a Légimentő Bázison (Fürdő utca 33.)

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a véradás, mennyire nagy szükség van a biztonságos vérkészítményekre. Éppen ezért a különleges közösségi esemény célja, hogy új véradókat toborozzon, valamint a meglévőket is aktivizálja, felhívja a figyelmet az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára, emellett pedig betekintést nyújtson a légimentők nem mindennapi munkájába is.
Az akció célja, hogy minél több emberhez eljusson nemcsak a véradás üzenetének fontossága, de a lehetősége is, hiszen ennek köszönhetően menthetnek életet a légimentők is, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vérkészítmény álljon rendelkezésre minden légimentő bázison.

A kampány helyszínein a véradás mellett várják a kilátogató családokat, illetve biztosítják a gyermekek felügyeletét, amíg a szülő vért ad. Minden érdeklődő találkozhat például a véradás helyszínén ügyeletet biztosító mentőhelikopterrel, ami az adott helyszínről indul, ha éppen riasztást kap.

Nagy szükség van véradókra az ország minden pontján, hiszen az ország megfelelő vérkészletének biztosításához hétköznapokon is 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség.

Bárki adhat vért, aki egészségesnek érzi magát és elmúlt már 18 éves, de még nem töltötte be a 65. életévét.
Fontos, hogy a véradásra indulók:
• fogyasszanak megfelelő mennyiségű ételt és folyadékot,
• valamint vigyenek magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Eboltás

Szeptember 12-én, csütörtökön kampányoltást tartanak a kutyáknak a város több pontján.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart