A zsűri elsősorban az íz, az állag, a megjelenés, az újítás és a helyi alapanyagok használata alapján értékelte a fagylaltokat. A versenyre 17 cukrászda nevezett, a díjnyertes fagyi Megkóstollak névre hallgat, amelynek receptjét ebben az évben is nyilvánossá teszik, így azt bármelyik balatoni cukrászda vagy fagyizó elkészítheti.
A verseny célja nemcsak a legkiválóbb fagylalt kiválasztása, hanem a minőségi kézműves fagylaltkultúra ünneplése is. Az esemény a helyi alapanyagokra és a kreatív ízpárosításokra is ráirányítja a figyelmet, és tovább erősíti a Balaton gasztronómiai vonzerejét – vélekedett Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.
– Nagyon erős volt ebben az évben a mezőny. Egyre gyakrabban találkozom izgalmas, kevert ízvilágokkal, amelyek az elvárt frissességet hozzák a kínálatba – mondta Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.
Különdíjat kapott a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó a Füred Kincse elnevezésű fagylaltjáért, amelynek összetétele: mandulalikőr, karamellizált mandula és pirosbogyós gyümölcsök.
Szintén különdíjat kapott a Pingvin Fagyizó és Cukrászda Balatonmáriafürdőről, valamint a Margaréta Fagyizó Balatonszemesről.







igazi régi fürediek
2025.12.17.
Tisztelt Névtelen! Van egy nagy baj! A hozzászólása után ítélve Önnel semmi baja a füredieknek, hanem az éjszakai rendzavarókkal, stb.…
Bővebben
2025.12.16.
Sajnos a "rezignált füredinek" nem tudtam válaszolni, ezért ha nyomon követi az itteni beszélgetést, akkor válaszolnék, mégpedig nem vagyok iszákos,…
Bővebben
szintén nagyon fáradt füredi
2025.12.10.
Egyetértek rezignált füredivel, sőt. Én egyébként Judithoz képest pont fordítva érzem, évtizedek óta és évről évre egyre inkább: pont, hogy…
Bővebben