A zsűri elsősorban az íz, az állag, a megjelenés, az újítás és a helyi alapanyagok használata alapján értékelte a fagylaltokat. A versenyre 17 cukrászda nevezett, a díjnyertes fagyi Megkóstollak névre hallgat, amelynek receptjét ebben az évben is nyilvánossá teszik, így azt bármelyik balatoni cukrászda vagy fagyizó elkészítheti.
A verseny célja nemcsak a legkiválóbb fagylalt kiválasztása, hanem a minőségi kézműves fagylaltkultúra ünneplése is. Az esemény a helyi alapanyagokra és a kreatív ízpárosításokra is ráirányítja a figyelmet, és tovább erősíti a Balaton gasztronómiai vonzerejét – vélekedett Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.
– Nagyon erős volt ebben az évben a mezőny. Egyre gyakrabban találkozom izgalmas, kevert ízvilágokkal, amelyek az elvárt frissességet hozzák a kínálatba – mondta Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.
Különdíjat kapott a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó a Füred Kincse elnevezésű fagylaltjáért, amelynek összetétele: mandulalikőr, karamellizált mandula és pirosbogyós gyümölcsök.
Szintén különdíjat kapott a Pingvin Fagyizó és Cukrászda Balatonmáriafürdőről, valamint a Margaréta Fagyizó Balatonszemesről.







Gizike
2025.12.08.
Köszönjük szepen a fantasztikus karacsonyi vasart a Kek szalag portban. Ajanlom szeretettel mindenkinek. Magas szinvonal, jo hangulat.
Bővebben
főhozzászóló
2025.12.07.
Főépítészség, Alépítészség, Melléképítészség, Építészség, stb. vajon meddig lehet ezt ragozni? Ez csak úgy rang és címkórság, vagy van valami értelme…
Bővebben
füles
2025.11.28.
Mindennek megy fel az ára, ami egyrészt érthető, másrészt nem lehet követni mert a bérek meg ugyanott cammognak évek óta.…
Bővebben