Oldal kiválasztása

Fesztiválok jövőre is

Szerző: | 2012-12-03.

Elkészült a város jövő évi nagyrendezvény terve. Továbbra is kiemelt szerepet kapnak a Füred arculatát meghatározó kulturális- és sport programok, a turisztikai látványosságok, a fesztiválok illetve az elő és utószezonban egyaránt tartalmas időtöltési lehetőséget kínáló események.

 

– Évről évre újabb fesztivál és rendezvény ötletekkel keresik meg a várost, ami azt jelenti, hogy valóban vonzó helyszín Füred. Ennek nagyon örülünk, hiszen nagymértékben támaszkodunk a turizmusra, azon belül is a kulturális turizmusra, fontos számunkra a minőségi, tartalmas programkínálat. Az új rendezvényeket azonban jellemzően a már így is zsúfolt főszezonban szeretnék megrendezni. Füred rengeteg programot kínál, az elmúlt években kiderült, hogy tovább már nem lehet bővíteni a rendezvények sorát, ezért csak olyan nagyrendezvény befogadását fontoljuk meg, amely önállóan képes biztosítani a program lebonyolításához szükséges anyagi fedezetet – hangsúlyozta a legutóbbi testületi ülésen dr. Bóka István. A polgármester kiemelte: a város továbbra is igyekszik élni a kulturális programok szervezésére kiírt pályázati forrásokkal, a Füredi Művészeti Fesztivál megszervezéséhez például uniós pályázaton igényelnek támogatást.

A kulturális alapú városfejlesztés mentén, az elmúlt években kialakult rendezvény-struktúra nem változik, 2013-ban is sorra követik egymást a Füred arculatát markánsan alakító és meghatározó programok (Jókai napok, Vitorlabontó, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek, Romantikus Reformkor). Fesztiválból is lesz bőven: Bike-, Gitár-, Művészeti-, Szüreti-, illetve Korok Fesztiválja, lesz Hal- és Borünnep, és útjára indítják az első hajót is. Jövőre is összemérik egymással tudásukat a költők, a Quasimodo Költőverseny kiemelt szerepet kap majd, hiszen 2013. januárjában indul a magyar-olasz kulturális évad.

A 2013-as teljes rendezvény-naptár itt.

Sport programokból sem lesz hiány, ismét megküzdenek egymással a vasemberek a Balatonman fesztivál keretében, lesz félmaraton és nemzetközi ultramaraton, nyáron pedig LASER Európa és Világbajnokságnak ad helyet a város.

Az ENSZ a 2013-as évet a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évének kiáltotta ki és felkérte az UNESCO-t az ehhez kapcsolódó események megszervezésére. Balatonfüred a tó meghatározó városaként számos rendezvénnyel kapcsolódik majd a nemzetközi programhoz.

Színesíti a jövő évi kínálatot a megújult Kisfaludy Színház repertoárja is. Igényes színházi előadásokat hoznak a városba, Mesekastély sorozatukkal érdemben bővülnek a gyerekeknek szóló rendezvények és persze jövőre is megrendezik a FüredJam könnyűzenei fesztivált.

A Vaszary Villa továbbra is az országos és nemzetközi érdeklődésre érdemes, elsősorban klasszikus kiállításoknak ad majd helyet, márciusban itt nyílik a nagyszabású Rodin tárlat, májusban Ferenczy Károly, ősszel pedig Vaszary János állandó kiállítása. Az a cél, hogy két évre előre készüljön el a galéria művészeti programja, amely megteremtheti az intézmény egyedi arculatát.

Az Arácsi Népház révén újabb intézménnyel bővült Füred, az itt helyet kapó rendezvények tovább színesítették a város programkínálatát, mint ahogy a megújult zeneiskola nagy sikerű kamarakoncertjei is – mindez a jövő évben folytatódik tovább.
És folytatódik a Debrecennel, Kecskeméttel illetve a kistérségi partnerekkel, – Tihany, Paloznak, Csopak – kötött kulturális és gazdasági szempontból is eredményes együttműködés.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart