Oldal kiválasztása

198. Anna-bál babakék szívekkel

Szerző: | 2023-07-04.

Július 29-én, a megújult Anna Grand Hotelben rendezik meg a 198. Anna-bált. A hamarosan bicentenáriumát ünneplő bált az Anna Fesztivál kíséri. Lesz operaest, szívhalászat, prímás gála és újdonságként szerenádok éjszakája, amikor zenészek játszanak majd a reformkori városrész egyik erkélyéről a bálozó lányoknak.

– Már az idei év is a bál 200 éves évfordulójáról szól. Hungarikum lett az Anna-bál, amit ezúttal is egy fesztívál kísér. Lesznek újdonságok, a szerenádok éjszakájára külön felhívnám a figyelmet, amely elsősorban az elsőbálozó fiatal lányoknak szól majd – fogalmazott az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester.

Július 24-30. között zajlanak az Anna Fesztivál eseményei, az egész hét az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. A hagyományos programok mellett napközben kávéházi cigányzenészek muzsikálnak a füredi vendéglátóhelyeken és a parton, a közönség ki is választhatja közülük a számára legkedvesebbet. A Blaha utcában, az egykori Posta ház teraszán vonószenekarok adnak szerenádot az Anna-bálba készülő 18 éves lányoknak, az érdeklődők pedig a zene leple alatt szemügyre is vehetik az elsőbálozókat.

– Balatonfüreden a szép hölgyeknek, lányoknak éneklünk, zenélünk, az ilyen események tesznek egy várost még érdekesebbé, izgalmasabbá – tette hozzá Novák Péter színész, énekes, szövegíró, a bált szervező Füredkult művészeti tanácsadója.

Az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén, a július 29-én, szombaton, az Anna Grand Hotel díszes termeiben, hangulatos udvarában megrendezendő 198. Anna-bálon mintegy hatszáz bálozó vehet részt.
A bál előtt a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek a vendégek és innen indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket.
2025-ben ünnepli kétszázadik évfordulóját az Anna-bál, ennek apropóján, felvezetve a bicentenáriumot, a szervezők már ebben az évben időutazásra invitálják az érdeklődőket. Három kisebb történet elevenedik majd meg a báli menet útvonalán, amelyek más-más kort villantanak fel.
– A közönség egy-egy jelenetet láthat színészek, táncosok közreműködésével. Ízelítőt kaphatunk az ötvenes-hatvanas évek báli hangulatából, megidézik a bál 19. századi romantikusabb pillanatait illetve a békebeli húszas éveket – mondta Schmidtné Kositzky Anett fesztiváligazgató.

– A báli szív ezúttal babakék színű lesz. Megújítottuk a báli szépek herendi porcelán serlegeit is, a Viktória minta eddig nem látott kivitelben, az Apponyi minta új zöld színben, a Rothschild pedig megújított mintával készült el – így dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: a vendégek elé 3300 darabos, mintegy száztíz millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfélkor mutatják be, ők másnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd sétakocsikáznak a városban.
Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel.
– Itt lesz az énekkarunk, a zenekarunk és fellépnek a balettművészeink. Vidám, közismert, romantikus opera darabokkal készülünk, a gálán pedig Giuseppe Verdi operáiból, a Don Carlosból, Aidaból, A turbadúrból és persze a Rigolettoból csendülnek fel részletek – összegzett Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A 198. Anna-bálra a hungarikumokat felvonultató gálavacsorát is tartalmazó belépők 95 ezer forintba kerülnek, a Gyógy téri pavilonban 85 ezer forintért lehet helyet foglalni. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Az Anna-bál és az Anna Fesztivál részletes programja itt.

 

 

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart