Oldal kiválasztása

Filmklub: RRR

2024-09-24. 18.00
Balaton Mozi

Újra filmklub Balatonfüreden. Az őszi vetítéssorozat címe: Nézünk, mint a moziban – Filmek a a mozi harmadik aranykorából (1970-2000)

A filmklub kezdéseként egy különleges, “bónusz” filmet vetítenek, amelynek címe RRR, rendezője S. S. Rajamouli.
A 2022-ben bemutatott film indiai, de nem Bollywoodból származik, hanem Tollywoodból, ahol a telugu nyelvű filmek készülnek, így a filmet telugu nyelven vetítik, magyar felirattal.

„A történet 1920-ban játszódik, amikor India a britek fennhatósága alatt áll, és az ország nem vívta még ki a függetlenségét. A hódító erők nagyjából olyan szélsőségesen gonoszak, mint a Star Warsban a Birodalom. Az RRR adrenalindús tempója már a legelső perctől kezdve érzékelhető. Bár a film több, mint három órás, (a füredi vetítésen tartanak szünetet) az akciójelenetek, a musicalbetétek és a pörgős cselekmény bőven tartogatnak annyi meglepetést, hogy ne terelje el a figyelmünket a hosszú játékidő. Itt nincs megállás, csupán egy-egy drámai tetőpont és harcjelenet között akadnak rövidke hatásszünetek, melyek arra hivatottak, hogy a narratíva ívét továbbvigyék. A történet szépsége valahol az egyszerűségében rejlik: felismerhetjük benne Ben-Hur és Messala drámáját, John Woo korai filmjeinek kézlenyomatát, az indiai mitológiát és napjaink szuperhőstörténeteit. Az RRR tehát nemcsak az indiaiaknak szól, akik a bőrükön tapasztalták a brit elnyomást, hanem kulturális háttértől függetlenül érdemes elmerülni Rajamouli műfajegyvelegébe, melyből bőven lehet lakmározni a történelmi filmek, a musicalek és a buddy movie-k szerelmeseinek.
Az RRR képes volt arra, amire (történelmi) blockbuster régóta nem: érző, lélegző, szívből jövő történetet prezentálni. Rajamouli munkáját nem lehet eleget méltatni, aki forgatókönyvében és rendezésében csúcsra járatta a műfajok közötti ugrálás kimért dinamikáját” (Hegyi Balázs-Puliwood)

Videó előzetes itt.

Rrr

 

 

Megosztás

További programok

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Eboltás

Szeptember 12-én, csütörtökön kampányoltást tartanak a kutyáknak a város több pontján.

Apad a Balaton

A nagy hőség miatt 91 centire süllyedt a Balaton vízszintje, tavaly ilyenkor 102 centis volt a tó.

pedig szeretem a sört

2024.09.03.

Érdekes hozzászólás.Visszakérdezek: tapolcai, nemesgulácsi, akali, esztergomi, zirci, stb. ismerőseinknél sosincs baj a vízzel. (Pedig kánikula ott is van.) Vajon miért??…

aggódom szeretett Füredemért

2024.09.02.

Több okból is a szerencse kegyeltje vagyok, 8 nyelvet beszélek jól, és így módomban áll sok politikai-gazdasági-stb. cikket, véleményt eredetiben…

strandoló

2024.09.01.

Kedves pedig szeretem a sört! A hosszan tartó kánikulára, mint okra nem gondolt?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart