Oldal kiválasztása

Szűrővizsgálatok a strandon

Szerző: | 2024-06-25.

Balatonfüreden kezdődik el az Egészségpart digitális szűrőprogram. Június 28-tól 30-ig a Kisfaludy strandon mindennap lesznek szűrések, de a mindennapi életbe beépíthető, személyre szabott életmódtanácsokat is lehet kérni. A rendezvénysorozat célja, hogy a helyi lakosok és a nyaralók számára ingyenes szűréseket biztosítson és népszerűsítse az egészségtudatos életmódot. Balatonfüredi lakosoknak a Füred kártya felmutatásával ingyenes a strandra is a belépés.

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikus, ami elsősorban a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak és a káros szenvedélyeknek köszönhető. A leggyakoribb betegségek, mint például a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések rendszeres szűréssel időben felismerhetőek, kezelhetőek lennének, egészségtudatossággal és életmódváltással pedig megelőzhetőek.Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kap a bőrgyógyászati vizsgálat, ahol a korábbi Egészségpart szűrések során minden nyolcadik résztvevőnél találtak beavatkozást igénylő elváltozást. A korai stádiumban felismert a melanóma hatékonyan kezelhető és a túlélési esélyek jelentősen növelhetők.

Az idei szűrőprogramban a korábbinál is nagyobb szerepet kapnak a digitális és mesterséges intelligencia alapú megoldások. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja helybe megy, a nyári szabadság alatt a strandok közelében lesznek elérhetők a szűrések, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat is lehet kérni.

Az Egészségparton igénybe vehető szűrőprogramok:
• Általános állapotfelmérés (vércukor-, trigliceridszint- és koleszterinszint-mérés, vérnyomás- és pulzusmérés)
• Bőrgyógyászati szűrővizsgálat
• Digitális szájüregi szűrővizsgálat
• Életmódi kockázatfelmérés és életmódtanácsadás
• Funkcionális mozgásminta szűrés
• Testösszetétel-vizsgálat
• Dietetikai tanácsadás
• Interaktív prevenciós aktivitások kicsiknek és nagyoknak: játékkal, sporttal és zenével-tánccal.

Az EGÉSZSÉGPART digitális egészségügyi szűrőközpontja június, július és augusztus három hétvégéjén három népszerű balatoni strandra látogat el, június 28-tól 30-ig Balatonfüredre, július 19-től 21-ig Balatonalmádiba, valamint augusztus 9-től 12-ig Gyenesdiásra.

A programsorozat a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szervezésében, az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával, valamint a helyi önkormányzatok, illetve képviselők hozzájárulásával jön létre.

A Kisfaludy strandon nyitás mindennap 10 órakor, programzárás pénteken és szombaton 18 órakor, vasárnap 14 órakor.

Balatonfured 2024 A3

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart