Oldal kiválasztása

Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat

Szerző: | 2024-06-16.

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztivál ünnepi záróeseményén a legjobb női főszereplő díját Törőcsik Franciska vehette át, míg a legjobb férfi főszereplő díját Bezerédi Zoltán kapta.

Ebben az évben először ítélték oda a legjobb producer díját, melyet Zákonyi S. Tamás kapott A nemzet aranyai című dokumentumfilmért. Idén öt fős szakmai zsűri értékelte a versenyben lévő filmeket, melynek elnöke Ternovszky Béla volt. Összesen 22 kategóriában osztottak ki Magyar Mozgókép Díjakat. A DUNAMSZ és MTVA Huszárik Zoltán-díját posztumusz Vitézy Lászlónak ítélték, a diákzsűri díjat pedig a Kojot négy lelke kapta. A közönség A nemzet aranyai című filmet találta a legjobbnak. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett MOZ.GO – Magyar Mozgókép Fesztivál június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban zajlott.

A legjobb férfi mellékszereplő díját Gálffi Lászlónak ítélte a zsűri a Semmelweis-béli játékáért, míg a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrot Mészáros Blanka vihette haza ugyanazért a filmért.A legjobb tévéfilmnek járó díjat Rohonyi Gábor vehette át a Bolond Istók című alkotásáért. A legjobb egész estés dokumentumfilm kategória díját A nemzet aranyai című munkájáért Zákonyi S. Tamás kapta és szintén ő vehette át az idén először odaítélt legjobb producer díjat is. A legjobb rövid dokumentumfilmek közül Baska Barbara filmje, a Baska magyarul beszél nyert.

A legjobb kisjátékfilm díját Chilton Flóra alkotása, a Széllel szemben kapta. A legjobb egész estés animációnak Gauder Áron rendezésében a Kojot négy lelke bizonyult, mely a Diákzsűri díját is elnyerte. A legjobb rövid animáció díját Gellár Csaba vihette haza a Puskás Öcsi és barátai – Keserű csoki című munkájáért A legjobb tévésorozat kategóriában Madarász Isti rendezésében a Tündérkert – Kísértések korának ítélte a díjat a zsűri.

Az operatőrök között Győri Márk bizonyult a legjobbnak a Hadik fényképezéséért, míg a legjobb forgatókönyvírónak Fonyódi Tibort és Tóth Barnabást találta a zsűri a Mesterjátszmáért. A legjobb zeneszerző díját Pacsay Attila kapta a Semmelweis zenéjéért. A legjobb vágó díját a Libertate ’89 – Nagyszebenért Lemhényi Réka vihette haza.

Idén is átadták a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Huszárik Zoltán-díjat. Az elismerést az az alkotó kapja, aki kimagasló teljesítményével jelentős hatást gyakorolt a hazai filmművészetre, és munkáját a közmédia televíziós csatornáján az elmúlt évben bemutatták. A díjat posztumusz Vitézy Lászlónak ítélték, melyet fia, Vitézy Péter vett át. A közönség A nemzet aranyai című filmet találta a legjobbnak.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart