Oldal kiválasztása

199. Anna-bál – Füredi lány a bál szépe

Szerző: | 2024-07-28.

A balatonfüredi 18 éves Soós Kriszta Szonját választották a 199. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 21 éves budapesti Mihály Angelika, a második udvarhölgy pedig a 17 éves Budapestről érkező Bundschuh Jázmin lett.

– Nem számítottam arra, hogy beválasztanak a legszebb lányok közé, nagyon meglepődtem. A barátommal és a szüleimmel érkeztem a bálba. Budapesten jártam gimnáziumba, a Semmelweis Egyetemen tanulok majd tovább egészségügyi szervező leszek. Szabadidőmben kosárlabdázom – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak a bál szépe.

A bál szépe az aranyalma mellett egy modernizált Viktória-mintás herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

KÉPGALÉRIA

Hatszáz vendég volt az idei bálon, köztük 15 elsőbálozó füredi lány: Bognár Liza, Csákányoczky Melinda, Garamszegi Laura, Hertling Petra, Kérész Mikolt Anna, Kocsis Lilla, Kossár Alexa Lúcia, Maurer Lili, Orbán Anna, Simon Dóra Csilla, Simon Sarolta, Somos Paula, Soós Kriszta Szonja, Szabó Eszter Judit és Szemerei Szonja Szabina. Érkeztek párok Debrecenből, Győrből, Gyuláról, Veszprémből, Bajáról, Szolnokról, Vácról, Komáromból és Kecskemétről.

Ismert sportolók, közéleti szereplők, celebek is megfordultak az eseményen. Itt volt Epres Panni, Zimány Linda, modellek, Szabó Dóra szépségkirálynő, Dárdai Pál a magyar labdarúgó válogatott egykori szövetségi kapitánya, Lőw Zsolt a Bayern München másodedzője, Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, Kéri Kitty, Eperjes Károly és Haumann Máté színészek.

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül végül a Horgas Eszter fuvolaművész, Kocsis Korinna, korábbi Anna-bál szépe, V. Kulcsár Ildikó újságíró, Csáky Attila filmproducer, a zsűri elnöke, Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója, Hajas László mesterfodrász és Gömbös Lóránd üzletember alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

A báli közönséget az esemény fővédnöke, dr. Biró Marcell közigazgatási államtitkár köszöntötte, majd Pávkovics Gábor Mohács polgármestere mondott beszédet, a bált Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg.

A Kiss Ernő-díjat, a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, idén Molnár Ferenc vállalkozó vehette át, aki a nemzetközi szinten is elismert, hungarikumnak választott natúrkozmetikai márka, az Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonosa. A díjazott több szállal kötődik a Balatonhoz és Füredhez, minden évben a városban tölt legalább egy hónapot, húsz éve támogatója a Kékszalag vitorlásversenynek, és magát a bált is támogatja – hangzott el a laudációban. Az elismerést minden évben olyan személy kapja, aki munkájával gazdagította Balatonfüred kulturális és szellemi életét.

A bálon az 1920-30-as évek világának zenéjét, hangulatát idézték meg. Gájer Bálint énekes a Kisfaludy Színpadon és a bálon is énekelt, ahol műsort adott a Cotton Club Singers, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig az egykori, híres Arizóna mulató világát és díváit idézte meg Zséda, Szűcs Gabi, és Kozma Orsolya közreműködésével. Az esten négy pár swing-sztep táncos is fellépett, itt volt a többszörös sztep-tánc világbajnok Bóbis László.

A bálon idén 130 ezer forintos belépővel lehetett részt venni. A hatszáz vendég elé 3300 darabos, mintegy százhúsz millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített herendi szerviz került. A báli szív színét ebben az évben a Tagore sétány rózsa lugasa ihlette, ezért halvány bíbor színű szívek kerültek a hölgyek nyakába.

A bál szépe és udvarhölgyei vasárnap, délelőtt 10.45-kor mutatkoznak be a Kisfaludy színpadon majd a hagyományokhoz híven, díszes fogatokon végig kocsikáznak a városon.
A színpadon 10 órától a Balatonfüred Néptáncegyüttes ad műsort.
A fogatok 11.00 órakor indulnak a Vitorlás térről az alábbi útvonalon haladva:
Kisfaludy utca – Blaha utca – Jókai utca – Ady Endre utca – Szent István tér (itt pezsgős fogadás 11.30 órakor) – Kossuth utca – Dózsa György utca – Fürdő utca – Köztársaság utca – Arad utca – Séta utca – 71. sz. főút Zoób Katti Divatház – Halászkert étterem.
A fogatokat a Nemzeti Lovas Díszegység huszárjai kísérik.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

Hírek, Agora

Hírek

Fogatokon a 199. Anna-bál szépei

A 199. Anna-bál szépei július 28-án, vasárnap mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon majd végig kocsikáznak a városon.

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

Molnár

2024.07.26.

Minek ez az egész felhajtás egy héten keresztül? Aztán a bálra 130 ezerért lehet bemenni. Váltani kellene. Jó a hagyomány,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart