Oldal kiválasztása

A Péklány a legjobbak között

Szerző: | 2024-08-05.

Két elismerést is kapott az idei nyáron a Péklány Kézműves Pékség. A Szent István téri családi látvány pékségről ismét kiderült, hogy igazi közönségkedvenc, ugyanakkor a hazai gasztronómia legnagyobb portálja is elismerte munkájukat, az ország három legjobb péksége között tartják számon a füredi boltot.

A Péklány 2017-ben nyitott a városban. A kovásszal készült, kézzel formázott, adalékanyagoktól mentes igazi kenyerekkel és más finomságokkal hamar népszerűvé vált az üzlet, sőt, divat lett itt vásárolni. Zeliska Orsolya az évek alatt brandet épített a pékségből, volt az év füredi vállalkozója is. Ma már megszokott látvány, hogy hétvégenként hosszú sorban várakoznak a vásárlók a pékárukra.

Best of Budapest & Hungary – Közönség díj

A Best of Budapest & Hungary egy független minősítési rendszer, melyet a Budapest Week Publishing alapított harminc évvel ezelőtt azzal a szándékkal, hogy a közönség figyelmét a legjobb hazai szállodákra és vendéglátókra irányítsa. Az itt kapott elismerés a minőség mércéje, garancia arra, hogy a vásárlók és a vendégek, bármikor is térnek vissza az adott helyszínre, ugyanazzal a magas színvonalú szolgáltatással fognak találkozni, amit már megszoktak.
A díjazáshoz a közönség szavazza meg kategóriánként a legjobb szolgáltatókat. A kézműves pékség kategóriában mindössze egy budapesti és egy vidéki pékség kapott díjazást. Ez utóbbi, a balatonfüredi Péklány Kézműves Pékség.

Street Kitchen: országos 3. helyezett a Péklány

A hazai gasztronómia legnagyobb portálja a Street Kitchen idén inkognitóban végig kóstolta ötszáz vendéglátóhely kínálatát, majd tapasztalatait és ajánlásait a Street Kitchen Guide kiadványban jelentette meg. A kóstolások alapján kategóriánként megválasztották az általuk legjobbnak ítélt három helyet. Így lett a kézműves pékségek rangsorában a harmadik helyezett a füredi Péklány. A zsűri a füredi bolttal kapcsolatban külön kiemelte a barátságos kiszolgálást, a rendkívül széles választékot és az állandó minőséget.

– Azt tapasztaljuk az utóbbi időben, hogy egyre többen fordulnak a kézműves pékségek felé, és már nemcsak Budapesten, hanem vidéken sem okoz kihívást egy jó minőségű kenyér beszerzése. Összesen 35 pékséget ajánlunk szerte az országban, a legjobb három helyezett is különböző országrészekben található. Aki szereti a kézműves péksüteményeket vagy gyakran megfordul Balatonfüred környékén, az garantáltan hallott már a Péklány Kézműves Pékségről. Zeliska Orsi, a péklány igazi úttörőnek számít, 2017-ben nyitottak, azóta pedig kígyózó sorok állnak az aprócska hely előtt. Egy pékség minőségének szempontjából legfontosabb a kenyér – itt kovásszal készítik, és az alap verziókon kívül a hét minden napján más ízesítéssel készülnek. Legújabb kedvenc a kacsazsíros-lilahagymás változat, de az édesburgonyás és a diós verzió is elég jól hangzik. A békebeli kovászos a legnépszerűbb. Péksütik terén húzóágazat náluk a kelt tészta, a klasszikus kelt tésztás kakaós csiga nélkül ki sem nyitnak. De emellett briósok, pékfánk és egy különleges, Füredi rózsa nevet viselő péksüti is található a pultban. Természetesen leveles tésztás finomságokat is készítenek, sós és édes verzióban is, általában a szezonalitásnak megfelelően – olvasható a Street Kitchen értékelésében.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Omega: Égi vándor

2024-08-13. 20.00 Balaton Szabadidő Központ

Rockfantázia – ősbemutató.

Dés László koncert

2024-08-10. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Dés László és négy színész koncertje.

Neoton koncert

2024-08-09. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Nagykoncert.

Hírek, Agora

Hírek

Borhetek borász listája

Íme a Borhetekre kitelepülő borászok sorrendje. A gasztronómiai fesztivált augusztus 9-től rendezik meg.

2024.08.04.

Két dologgal kapcsolatban szeretném az Illetékesek érdeklődését,kreatív tettrekészségét felkelteni. Általában napjában kétszer fordulok meg a parton, a sétányokon, a kikötői…

Megoldás hársfára

2024.07.31.

Érzésem szerint Ön is tudja, hogy erre nincs megoldás. Olyan értelemben, hogy ahogy alant írják, a pénz beszél. És ha…

Tamás

2024.07.31.

Van arról információ, hogy az 5 ház lakópark előtti erdős fás területen miért történik a zöld növényzet kiirtása?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart