Oldal kiválasztása

Romantikus fesztivál felvonulással

Szerző: | 2024-09-16.

Kosztümös felvonulás a reformkor jegyében, zene, tánc, divat és persze hagyományőrzés. A Tagore sétányon kirakodóvásár, népi játszótér, gyerekprogramok és még Petőfire is jut egy kis figyelem. Romantikus Reformkor Fesztivál.

A rendezvénysorozat ezúttal is több műfajon keresztül újszerű módon igyekszik bemutatni a hagyományt. A kétségkívül leglátványosabb attrakció ebben az évben is a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának hagyományos felvonulása lesz, díszes fogatokkal, huszárokkal, zenészekkel. A menethez az ország különböző területeiről érkező hagyományőrző csoportok is társulnak.
A Szent István térről induló, több száz fős menet egészen a Balaton partig sétál majd. A felvonulókhoz bárki csatlakozhat, ennek érdekében ruhakölcsönzésre is lesz lehetőség, így, aki kedvet érez hozzá, részt vehet a hangulatos felvonuláshoz.

Lesz ruha bemutató, bábszínházi előadás, táncház, fellép a Balatonfüred Néptánc Együttes, Dervalics Róbert, koncertet ad Szinetár Dóra.
A romantikát kedvelők tematikus sétán vehetnek részt, amelynek középpontjában mi más állhatna, mint a szerelem. A fesztivál ideje alatt az Esterházy-kastélyban Petőfi tablókiállítás lesz látható, a költőzsenit Háy János és Rozs Tamás érdekesnek ígérkező estje is megidézi.

A Tagore sétányon a fesztivál ideje alatt népi és iparművészeti vásár várja a látogatókat, az év balatonfüredi bortermelője, az Arias Pincészet illetve a Város Bora-díj győztese, a Piffáth Pincészet kínálja majd a nedűit.

A szeptember 28-29. között zajló fesztivál részletes programja itt olvasható.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Filmklub: RRR

2024-09-24. 18.00 Balaton Mozi

Indiai akciófilm.

Hírek, Agora

Hírek

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Eboltás

Szeptember 12-én, csütörtökön kampányoltást tartanak a kutyáknak a város több pontján.

slam

2024.09.16.

Rendben, akkor gondolja így! Peace!

Szintén füredi

2024.09.15.

Válasz Dunántúli Szakmabelinek: megpróbálom úgy megfogalmazni, hogy segítsek is a "megfejtésben" és meg is jelenhessen. "Illetékesek" alatt két szóra gondoltam,…

egy füredi+13ezer

2024.09.15.

Tisztelt slam! Igaza van, nem vagyok 79 éves, csak dec. 8.án leszek az. Elnézést a pontatlanságért. Mások nevében sem fogalmaztam,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Szerencsejáték Zrt
Bahart