Oldal kiválasztása

Muzsikás karácsonyra

Szerző: | 2010-12-22.

Szeretem az ilyen intim helyeket, majd biztos összezenélek valakivel a közönség soraiból, mert a muzsikálás erről szó, kapcsolatot teremteni egymással – mondta Sipos Mihály még a fellépés előtt. Az Arácsi Népházban a Muzsikás együttes adott teltházas karácsonyi koncertet.

A három és fél évtizede működő Muzsikás együttes itthon és külföldön egyaránt ismert és közkedvelt. Sokoldalúságukra jellemző, hogy otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei, alternatív zenei, jazz, kelta zenét kedvelő, vagy zsidó zenei rendezvényeken. Ezúttal az Arácsi Népházban adtak teltházas koncertet. Akik már nem fértek be a terembe, az udvaron felállított kivetítőn nézték végig az estet.

A zenekar nem hazudtolta meg önmagát, ezúttal is volt kalotaszegi, mezőségi, moldvai, gyimesi és palatkai zene, köztük pedig Hamar Dániel anekdotázott.

– Ez a harmadik karácsonyi koncertünk ebben az évben, a Művészetek Palotájában játszottunk legutóbb. Nagyon jó érzés volt ebbe a füredi kis térbe belépni, kedvelem az iolyan helyeket, ahol közvetlen kapcsolatba lehet lépni a közönséggel. Nem először vagyunk itt a városban, idén nyáron már felléptünk itt és az egyik iskolában is tartottunk a gyerekeknek egy rendhagyó zeneórát. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen a heti egy énekóra nagyon kevés, meg kell velük ismertetni az élő zene varázsát, hiszen ez adja meg az érzelmi kötődést, ez az igazi élmény– válaszolta kérdésünkre Sipos Mihály hegedűs.

A Muzsikás számos díj és kitüntetés birtokosa. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-, a Magyar Örökség -, a Prima Primissima- és a Kossuth díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

A koncert előtt Bóka István polgármester mondott köszöntőt, kiemelve: ugyan hivatalosan még nem adták át a Népházat, az már most is fontos rendezvényeknek ad helyet. – A felújított népház, közösségi térként, regionális szervezetek színteréül és bemutatótérként egyaránt funkcionál, itt kap helyet a város közgyűjteménye és a postamúzeum – hangsúlyozta a polgármester.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart