Oldal kiválasztása

Jön az első roham

Szerző: | 2011-06-08.

A Balaton vízhőmérséklete dacolva a borús idővel elérte a lélektani határt: 23 fokos a tó, a sekélyebb részeken 24. Közeleg Pünkösd és a hétvége – az első igazi roham a város strandjain. Új szolgáltatások és a megszokott minőség, egyelőre még tavalyi árakon. Helyzetjelentés.

 

 

Az alkalmankénti zivatarok és a borús idő ellenére a város strandjain beindult az élet, több ezren fürödtek a hétvégén. Népszerű az új lídó a teljesen megújult Kisfaludyn, az Esterházy pedig magabiztosan hozza az évek óta megszokott formáját, mindez még az előszezoni árakon. Az előrejelzések szerint a hét második felében egyre melegebb lesz, a hétvégére pedig makulátlan strandidőt jósolnak. Nincs mit hát tenni, irány a strand.

Az új, mintegy harminc méter széles lídót és a hozzá tartozó homokozót máris birtokba vették a Kisfaludy strand vendégei. Az újonnan kialakított területen helyenként kisebb-nagyobb kövek vannak, mert a talaj ennyi idő alatt nem tudott még kellően megülepedni, ezért a strand üzemeltetői kérik a fokozott óvatosságot. – Egy év kell, amíg megfelelően megszilárdul itt a homok, nem kivitelezési hibáról van tehát szó, ez egy természetes folyamat, amihez alkalmazkodnunk kell – vélekedett Szeles Ákos a fürdőt üzemeltető Probio Zrt. munkatársa.

Tavaly mintegy 200 millió forintból újították fel a Kisfaludy strandot, most az elmaradt fejlesztések is befejeződtek. Megújult három önkiszolgáló étterem és büfé, ezzel a strand valamennyi épülete új külsővel várja a vendégeket. Kijavították a gyep hibáit, folytatták a parkosítást, a fürdő keleti oldalán kialakítottak egy új színpadot. A strandnál lévő nagy parkoló továbbra is ingyenesen vehető igénybe, kuriózum a strand területén biztosított külön őrzött kerékpártároló, de van még egyebek mellett gyerekszoba, értékmegőrző, ingyenes internet elérhetőség és vízi sportszer kölcsönző.
Az elmúlt években a tó exkluzív fürdőjévé fejlesztett Esterházyn nem volt igazán sok tennivaló, de itt is kiszélesítették a lídót és az ígéret szerint a szezonra elkészül a mólóbár is.

További információk a strandok honlapján.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart