Oldal kiválasztása

Bio és bolha együtt

Szerző: | 2011-06-09.

Várhatóan már az ősszel bővülhet a piac kínálata. Elkezdődtek az egyeztetések és az engedélyezési eljárások, jó esély van rá, hogy minőségi bio-, és bolhapiac is helyet kapjon a vásárcsarnokban. A honlapon egy hónapja indult az erről szóló szavazás. Szembesítettünk és rákérdeztünk.

 

A honlapon egy hónappal ezelőtt indult a szavazás arról, mivel bővüljön a piac kínálata. A több mint hatszáz válaszadó fele biotermékek árusítását támogatná, a voksolók negyven százaléka bolhapiacot látna szívesen és mindössze csak tíz százaléknyian vélekedtek úgy, hogy nincs szükség semmiféle változtatásra.

– Figyelemmel kísértük a honlapon zajló szavazást, igazából nem lepett meg, hogy mindkét alternatíva, a bioélelmiszerek árusítása illetve a bolhapiac is népszerűnek bizonyult, magam is úgy vélem, Füreden mindkettőnek van létjogosultsága. Eldöntöttük, mindenképpen bővítjük a piac kínálatát, egy szélesebb vevőkört célzunk meg, ezért egyelőre abban gondolkodunk, hogy várhatóan ősztől, heti egy alkalommal, pénteken vagy szombaton, bio-, és bolhapiac napot tartunk. Persze nagyon fontos, hogy valóban színvonalas termékek kerüljenek ide, ennek érdekében kidolgozunk majd egy minőségellenőrzési szisztémát – válaszolta érdeklődésünkre a vásárcsarnokot üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója.

Az új piac a tervek szerint a vásárcsarnok nyugati bejáratánál illetve a parkoló és a tárolók közötti füves részen kap majd helyet, egyelőre a hét egy napján, de a forgalomtól függően ez még bővülhet – tudtuk meg Somogyi Lászlótól, aki hozzátette: már elkezdték az engedélyezési eljárást, egyeztetnek az önkormányzattal illetve a főépítésszel és várják az árusok jelentkezését is. – Kulturált, a városhoz illő környezetet szeretnénk biztosítani, mert csak így van értelme a kínálat bővítésének. Sok minden függ attól is, hogy milyen árusok és milyen termékekkel jelentkeznek majd. Ha minden a tervek szerint halad és lesznek megfelelő jelentkezők, akkor ősszel indulhat is az új piacnap – fogalmazott az igazgató.

Több hónapos szünet után, egy kétszáz milliós fejlesztést követően, április végén nyitott ki újra a piac, akkor az új üzemeltető azt ígérte: világosabb, szebb, szerethetőbb, többféle szolgáltatást nyújtó, a korábbinál versenyképesebb lesz a csarnok. Nos, Somogyi László szerint ezek zöme megvalósult, igaz a munkálatok még mindig nem fejeződtek be, várhatóan június végére lesz kész teljesen a vásárcsarnok.
– Folyamatosan nő a forgalom, lassan eléri a korábbi szintet. A visszajelzések szerint is szebb és kulturáltabb lett a piac, ugyanakkor a kupola rész továbbra is problémás, túl sok fényt enged át, meleg van a csarnokban, ami nem tesz jót a zöldségáruknak sem. Ezen mindenképpen változtatunk, meg kell oldani a kupola árnyékolását, már elkezdtük az egyeztetést a kivitelezővel – mondta a vezérigazgató.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart