Oldal kiválasztása

Szent István örökében

Szerző: | 2011-08-20.

A független, keresztény, magyar állam megteremtését, a létünket és összetartozásunkat ünnepeljük ma. István király egységesítette az alkotó energiákat, csatlakoztatta hazánkat Európához. Ne térjünk le az általa kijelölt útról – mondta ünnepi beszédében Polgárdy Imre, a Megyei Közgyűlés alelnöke.

 

A Szent István téren tartott városi ünnepségen Polgárdy Imre úgy fogalmazott: augusztus 20-a a magyar nemzet nagy napja, amely mindannyiunkat arra emlékeztet, hogy annyi szenvedés és megpróbáltatás ellenére is él a nemzet.

– Hosszú idő után egy tettre kész kormányt tudhatunk magunk mögött. Hitre, belső tartásra, erkölcsi iránytűre van szükségünk. Ne térjünk le Szent István útjáról – vélekedett beszédében a közgyűlés alelnöke.

Az ünnepség keretében átadták a Balatonfüred díszpolgára posztumusz díjat, amelyet az elmúlt év tavaszán, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kutas Árpádnak ítélt oda a testület. Az elismerést az egykori alpolgármester fia Kutas Bendegúz Árpád vette át.

Kutas Árpád nagy formátumú személyiség volt, aki a város fejlesztéséről távlatokban gondolkodott. Igazi közösségi ember lévén sokat tett a város, különösen Arács fejlődéséért, számos sikeres kezdeményezés fűződik a nevéhez. Kutas Árpád 1990-ben telepedett le Arácson, 2002-től volt önkormányzati képviselő, 2006-tól pedig a város alpolgármestereként tevékenykedett.

A városi ünnepség előtt a katolikus plébánia templomban kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét tartottak. Az ünnepről mindhárom történelmi egyház megemlékezett.

A Szent István téri ünnepségen Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara zenélt és fellépett a Balatonfüred Néptánc Együttes.
A programok tovább folytatódnak, este tízkor pedig tűzijáték lesz a mólónál.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart