Oldal kiválasztása

Idén is lesz Gitárfesztivál

Szerző: | 2012-02-24.

Már alakul az idei Gitárfesztivál programja. A szándék évről évre ugyanaz: a klasszikus gitározás legjobbjai koncertezzenek a városban. A június 23-30 között zajló fesztiválon itt lesz újra a hangszer Paganinije, és fellép Yamandu Costa brazil gitárvirtuóz. Eötvös József gitárművészt, a fesztivál szervezőjét kérdeztük.

 

Még közel sem végleges a program, több zenésszel jelenleg is folynak a tárgyalások. Egyelőre az biztos, hogy itt lesz Füreden Kyuhee Park a fiatal gitáros generáció egyik kiemelkedő felfedezettje Dél Koreából, koncertet ad a virtuóz muzikalitásáról ismert Lukasz Kuropaczewski lengyel gitárművész. Fellép a briliáns technikájú és elsöprő előadásmódú Zoran Dukic, és bemutatkozik az Angliából érkező fiatal tehetség: Ian Watt.

– A fesztivált Yamandu Costa a jelenlegi leghíresebb brazil gitáros nyitja majd meg a szabadtéri színpadon. Nagyon ritkán jár Európában, eredeti brazil népzenét játszik, mondanom sem kell, elsöprő lendülettel. Többen kérték, hogy a tavalyi nagy sikerű koncertjét követően, hívjuk meg újra Aniello Desideriot. Nem szoktuk két egymást követő évben ugyanazt a művészt meghívni, most mégis kivételt tettünk, és Aniello Desiderio idén is fellép a fesztiválon. Megdöbbentő könnyedséggel játszik, egy igazi virtuóz, a gitár Paganinijének tartják. A fesztivált idén is spanyol flamenco est zárja. Ragaszkodunk ehhez a hagyományhoz, egyrészt nagyon jó hangulatú koncertek ezek, másrészt Magyarországon egyedül itt Füreden hallható autentikus flamenco – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Eötvös József a fesztivál szervezője, aki egyébként március 31-én koncertet is ad majd Füreden.
A gitárművész hozzátette: idén egy zenetanároknak szóló akkreditált mesterkurzussal is bővül a fesztivál programja, előadást tart majd a legendás zenetörténész Földes Imre és itt lesz Thomas Offermann is, aki egy kullancs csípés okozta betegség miatt ugyan már nem koncertezhet, de Európa szerte elismert zenetanár.

A fesztivál programja még nem teljes, ami már biztos az itt olvasható.

Eötvös József immár hetedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi gitárfesztivált Füreden, a szűkös büdzsé ellenére is töretlen elszántsággal és elkötelezettséggel. A koncertek mellett ezúttal is lesz hangszerkiállítás és mesterkurzus, a fellépő zenészek esti koncertjüket követően másnap előadást tartanak majd, amelyekre bárki beülhet. Minden nap fellépési lehetőséget kapnak a fiatal gitárosok a Kisfaludy színpadon, jó idő esetén játszanak a strandokon is, – lesz választék bőven, hiszen tavaly is mintegy kilencven zenész adott kisebb koncerteket a városban.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart