Oldal kiválasztása

Világbajnokság lesz Füreden

Szerző: | 2012-05-14.

Két vitorlás-világbajnokságnak és három Európa-bajnokságnak ad otthont jövőre Balatonfüred. Az egy hónapos rendezvénysorozat a világ egyik legrangosabb vitorlás versenye lesz a 2013-as szezonban, ehhez hasonló nagyságrendű versenyt eddig még nem rendeztek Magyarországon.

 

A Nemzetközi Laser Osztályszövetség Balatonfüred városának ítélte a 2013-as Laser 4.7, Laser Radiál női U21 és Laser Standard U21 kategóriák Európa – és világbajnokságának rendezési jogát, amely a világ egyik legnépesebb ifjúsági vitorlás rendezvénye lesz jövőre.

– Óriási érdem, lehetőség ez Magyarországnak, hiszen hazánk még soha nem rendezett ilyen nagyságrendű és hosszúságú versenyt – vélekedett Böröcz István a versenyeket rendező Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója.

A Laser 4.7 hajóosztály Európa- és világbajnokságát, – melynek címvédő világbajnoka az idei Buenos Aires-i győzelmét követően a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője, Vadnai Benjamin – 2013. július 6-13. között rendezi meg a Balatonfüredi Yacht Club a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen. A hivatalos viadal előtt a versenyzők egy elő versenyen és edzőtáborban mérhetik össze tudásukat. Július 14-21. között pedig a Laser Radiál női U21, valamint a Laser Standard U21 hajó –és korosztályok versenyzői foglalják majd el a balatonfüredi öblöt, – a lányok az Európa-bajnoki, míg a fiúk az U21 korosztály Európa – és világbajnoki címéért küzdenek meg.

A főszezonban rendezendő versenyre várhatóan kiemelkedően sokan látogatnak majd el a városba, a 2013. június 30 – július 21. közötti időszakban közel ezer versenyzőt és legalább ennyi hivatalos személyt valamint szülőt, hozzátartozókat várnak a versenysorozatra.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart