Oldal kiválasztása

Balatonman először

Szerző: | 2012-06-16.

A városban rendezik meg az első Balatonman Triatlon Fesztivált. 350 induló, látványos verseny, vasemberek és amatőrök együtt, családi illetve gyermekprogramok. Rajthoz áll Csőke Balázs a koreai Ironman győztese, a hazai közéleti szereplőkből álló média váltó, és Füred két középiskolájának csapata is.

 

{photogallery}1257{/photogallery} Fotók a Balatonman rajtjáról. Katt a képre.

Videó a versenyről.

Hivatalos végeredmények a rendezvény honlapján.

 

Korábbi hírünk

– Nagy öröm, hogy ilyen sokan jelentkeztek a versenyre. 230 egyéni induló van, közülük negyvenen teljesítik majd a klasszikus ironman távot, a többiek váltóban szerepelnek. Ez az első Balatonman, ehhez hasonló amatőr triatlon verseny nincs még egy az országban. Egy jó, hangulatos versenyt akarunk szervezni. Füred ideális helyszín, szeretnénk hagyományt teremteni a Balatonman-nel és itt maradni a városban.
Várunk minden füredit, jöjjenek szurkoljanak a versenyzőknek. Azt szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, a triatlon nem csupán a szuper atléták sportja, hogy lehetetlen nem létezik. Aki egyszer végigcsinálja ezt a versenyt rájön, hogy bármire képes, csak akarni kell. Tapasztalatból mondom, egy ilyen verseny megváltoztatja az ember önképét és önbecsülését. Fantasztikus élmény – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Zelcsényi Miklós.

A verseny főszervezője hozzátette: a Balatonman leglátványosabb része kétségkívül a szombati rajt lesz, amikor a kemping strandjáról mind a 350 résztvevő egyszerre kezdi meg az úszást. – A versenyzők egyszerre futnak majd bele a vízbe. Forrni fog a Balaton.

A Lóczy gimnázium illetve a Széchényi szakiskola diákokból és tanárokból álló külön váltót indít. Rajthoz áll a média váltó is, amelyben Balzsay Károly, Bagi Iván, Baronits Gábor, Berki Krisztián, Brózik Klári, Csomor Csilla és a Rakonczay fivérek küzdenek majd a sikerért. A verseny mellett széles körű sportszakmai expót tartanak, de szabadidős, családi és gyermekprogramok is várják majd az érdeklődőket. Szombaton, a SunCity parkolójában ingyenes játszóház, lesz ugrálóvár, délután egy órától pedig Rudi Bohóc. Program.

A június 15-17 között zajló Balatonman Triatlon Fesztivál rajtja tehát 16-án, szombaton reggel nyolc órakor lesz a kemping strandján. Az egy-két órás úszás után következik a biciklizés a Balatonszőlős- Tótvázsony- Pécsely-Aszófő-Füred távon. A kerékpározók az Arácsi úton kerekeznek majd végig a városon és jutnak el a SunCitybe. Várhatóan délelőtt 11 órától indul majd a Hajógyári úton a futás.

Három kategóriában lehet versenyezni.

– Balatonman iron
(3800 méter úszás,180 km kerékpározás, 42,2 km futás. Klasszikus ironman táv.)

– Balatonman 70.3
(1900 méter úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futás.)

– Balatonman special
(1900 méter úszás, 180 km kerékpározás, 11 km futás. Azoknak, akik kerékpározásban erősek, de a másik két számban nem akarnak teljes távot megtenni.)

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart