Oldal kiválasztása

Anna-báli menü – Tradíció és modernitás

Szerző: | 2016-07-15.

1825 óta sokat változott az Anna-bál ételsora, de a minőség maradt. Úgy kell ragaszkodni a hagyományos ízekhez, hogy tudjunk valami újat mutatni – mondja Tóth József, az Anna Grand Hotel séfje.

 

Tóth József immár ötödik éve felel az Anna-bál menüsoráért, kollégáival közösen már másfél hónapja tudja, mi kerül az asztalra július 23-án. A négyfogásos vacsorában reményei szerint sikerül ötvözni a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással.

– A színekkel, a textúrákkal igyekszünk új dimenziókat nyitni. A bál reggelén már 30-35 szakácsnak tartok eligazítást és percre pontosan meghatározott menetrend szerint megkezdődik a munka, hogy este nyolckor, amikor a vendégek a polgármester köszöntőjét hallgatják a díszkertben, a felszolgáló kollégák az asztalokra tehessék a hideg előételeket és megkezdődjön a vacsora- mondja a séf.

– Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálalunk, amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítünk, emellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal” – mondja Tóth József. A séf ezzel egy könnyed, de fűszeres, mediterrán ízvilágot igyekszik az előételekbe csempészni, hogy aztán a szalonnás burgonyagombóccal és illatos erdei gombákkal kínált pikáns vadragu leves átvezesse a vendégeket a háromkomponensű főételhez.

– Lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal, emellett lesz a tányéron glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal. A desszertünk egy karamellás piskótaforgács-torony lesz rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.

Éjfélkor hagyományos báli svédasztalos menüt kínálnak a vendégeknek: vörösboros marhalábszár pörkölt, ropogós malacsült, kézműves sajtvariációk, magyaros hideg vegyes ízelítők, cukrászati különlegességek, békebeli sütemények kerülnek az asztalra.

balatonfured.hu
Fotó:BrekaCom

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart