Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 101 Hozzászólások
 1. Bala-Bala-Balaton írta

  Nagyon szomorúnak tartom, hogy a nyaralósokat és turistákat sok füredi ki nem állhatja. Nyolc éve van nyaralóm és végig ez volt a tapasztalatom. Én persze mindig nagy örömmel jövök, ennek ellenére, mert az egy csoda, amilyen sok szépség itt és a környéken van. De azért mégis jobb lenne a barátságosabb hangnem. Egy-egy rossz élmény miatt nem szabad az összes vendéget elmarasztalni. Ráadásul a nyaralósok nagy részben egy cipőben járnak a helyi lakosokkal.

  1. Füredi lakos írta

   Panaszkodás helyett nem kéne inkább az okokat keresni?? Segítek: miért látja úgy a lakosság nagyobbik része, hogy itt minden a turistákért történik, és mi csak valahol a sor végén álló, megtűrt, zavaró valakik vagyunk?

  2. Balaton írta

   Nem tudjuk, hogy gondolkodik a lakosság nagyobbik része. Azért mert páran ideírták a rosszalló véleményüket, még nem azt jelenti, hogy a többség így gondolkodik. Tudjuk, az effajta fórumokon szinte csak a negatív vélemény jelenik meg, mert erre van motiváció. Sokkal árnyaltabban kellene erről a kérdésről is gondolkodni. Azért mert megjelentek a sparba is brutál terepjáróval mászkáló, pénzükért kultúrát láthatóan nem sokat fogyasztó fiúk lányok, attól még nem kell lenézni az összes turistát. Sőt! Triviális, de úgy látszik, újra és újra le kell írni: az ideérkezők többségével semmi gond nincs, hacsak nem annyi, hogy ők pihenni, lazulni jönnek ide, mi meg itt élünk, dolgozunk. De ugye, ott ahova mi utazunk éppen fordítva van.

 2. kati írta

  Hát… a mostani elkerített gastro fesztivál szerintem nem volt jó ötlet. A lehúzás a belépődíjnál kezdődött, aztán a kajáknál. A belépőjegy árusok majdnem többen voltak, mint a belépők. Miért kell fizetőssé tenni ezt a programot. Szerintem többen mentek volna, ha nem ez a lekerített és belépős forma élt volna. Ebben a városban elég sok adót is fizetnek az itteni vendégek… akkor miért kell még egy bőrt lehúzni rólunk. Ritkán lehet máshol látni, hogy a gastro fesztivál…. hogy egyek pl. a méregdrága Kistücsök ételeiből – ezért még belépődíjat fizessek….enyhén túlzás. A Balaton előbb utóbb ismét a kapzsi, lenyúlós turisztikai cél lesz, ahová meg fogja gondolni sok ember, hogy egyáltalán elmenjen.

  1. Krónikás írta

   Ez a sátras/vurslis gasztro “fesztival” nagyon gagyi. Hideg sátorban, kihűlt, drága “meleg” ételek műanyag edényekben, műanyag evőeszközzel, nem gasztro és nem fesztivál, max egy falusi búcsu. Méltatlan Füredhez, méltatlan a XXI. századhoz, méltatlan a vendégekhez.

  2. Mária. Balatonfüred. írta

   Ezr már megszoktuk mi itt élők, hogy itt mindenhol lenyulják az embert. Nincs egy normális program ,amire korosztálytol függetlenül el lehetne menni. Föleg ünnepek közeletével. Nincs pénz egy jo kis együtesre ahol egy kicsit kikapcsolodnának az emberek.

  3. Für-Edi írta

   Láttam a sátorépítést, majd a bontást is, jó nagy munka volt, sokba kerülhetett. A látogatók száma elég mérsékelt volt, vajon mekkora haszon volt az egészen? vagy inkább veszteség? Szomszédaink be is mentek, amit ott találtak, azt Krónikás már leírta. Valakik nagyon erőltetik ezt a “szezonhosszabbítás” mantrát, elég jól láthatóan melléfogtak. (másban is)

  4. sátor írta

   Csak egy tanács: a szomszéd véleményére sose adj, ha vaskos véleményt formálsz, akkor győződj meg arról magad. Ettől függetlenül a helyi sátoros fesztivál tényleg tévút, ha nincs rá igény előbb utóbb rájönnek majd a szervezők is.

 3. Tallózó írta

  A Gyógy- téren, a Kossuth forrás szörnyű állapotban van, már évek óta. Nincs pénz a rendbetételére, vagy ezt még senki sem vette észre? Vagy a “kultúra városába” ez is belefér? Pár napja egy 6-8 fős német csoport járta körül és buzgón fényképezték. A megjegyzéseiket hallva égtem mint Ausztráliában a bozóttüzek. Szégyen!

 4. füredi kirándulók írta

  A Muskátli utca felső végén( ami az Arácsi útról egyenesen megy fölfelé, leágazás nélkül a hegyre) megkiabáltak, hogy ne járkáljak fel az erdőbe. Magánterület tábla van kitéve, szögesdrót is ki van húzva 2 helyen+ szúrós akácfa hulladék van odarakva. A rendezési terven én úgy látom, ott út megy felfelé, ami közterület. Jól látom, hogy ott lehet közlekedni? Ha igen, akkor a zöldhulladékot, szögesdrótot el kellene tüntetni onnan. A magánterület tábla is félrevezető.

  1. sétáló írta

   Hát ez valós kérdés. Egykor a kék jelzés erre ment a kilátóhoz. (Még látni a nyomait.) De lassan minden beépül… Egyébként ez a Tamás hegyi oldal nagyon rendezetlen. Zárkert lenne, de egyre nagyobb csodapaloták épülnek és nincs megfelelő úthálózat. Rengeteg zsákutca, kerítésekben végződő gyalogút.

 5. Zákonyi Mélygarázs írta

  Tisztelt Probio, illetve városvezetés! A zákonyi mélygarázs lejárata, feljárója előtt a térköves rész megsüllyedt, illetve az egyik vízelvezető konkrétan szétmállott. Ez elsőre csak esztétikai kérdésnek tűník, de a héten majdnem leszakította a futóművet, ahogy kifelé jöttem. Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, ha már a város egyik legdrágább parkolóját veszem igénybe, akkor ilyenekre figyeljenek oda és kérem javítsák ki az érintett területet, mert egyik gépjárműnek se tesz jót a jelenlegi állapot.
  Köszönettel:Ferenczi Ákos

 6. Tenkné Wagner Klára írta

  Tisztelt Somogyi Úr! Az októberi hulladékszállítási menetrend megváltozása óta, minden héten kukában marad a szemetünk a valós ürítési napon. A PAV kikötőbe be,- kimenet elmegy mellette a kukásautó, de az új gépkocsivezető címlistáján nem szerepel a Kouvola utca, így hiába vagyunk éves, rendesen fizető lakosok. Már telefonáltam az ügyfélszolgálatukra, írtam e-mailt, – melynek eredményeként napokkal később kiürítették az edényt,- a heti elszállításból azonban ma (hétfő) is kimaradtunk.Önhöz fordulok tehát nyilvánosan, hogy mielőbb pontot tegyünk e szemét ügy végére! Köszönjük!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm a jelzését, tudomásom szerint a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft pótlólagosan elszállitotta a hulladékot, én is remélem, hogy több elmaradás nem lesz.

 7. Anett írta

  Azért irtam ide, mert nem tudom ki volt. Hátha magára ismer az illető vagy valaki tudja hogy ki volt az. De ha az illető magába száll, már az is megérte. Meghegyzem, én egyáltalán nem voltam elájulva at alkoholistáktól

  1. Bala-Bala-Balaton írta

   Szerintem is nagyon jól tette, hogy megemlítette a lovak verését. A parti sétánytól felfelé annyira meredekek az utak, hogy nem alkalmasak sétakocsikázásra.

 8. Évi írta

  Tihanyban dolgozom, és kerékpárral járok. Gondatlan emberek a kerékpárút valamely szakszán összetörhettek egy vagy több üveget, mert a héten kétszer kellett szerelőhöz vinnem a biciklim, a hátsó kerék defektje miatt. Először egy nagyobb üvegszilánk volt benne, másodszorra pedig apró kis szilánkok. Sajnos nem tudom, hol lehet az eltört üveg, mert a lehullott levelek is takarhatják. Szeretném kérdezni, hogy a Probió tudna-e tenni valamit? Valószínűleg nem csak én jártam így.

  1. Tallózó írta

   Részvétem, kedves Évi! Nincs egyedül! Tegnap d.u. mentem a tihanyi révhez, Füredről, (csak úgy a mozgás miatt) és a nyomok alapján valamit elkaptam és a révnél kidurrant a hátsó gumi. Amikor rájöttem, mi lehet az ok, hát kívántam valamit, amit minden vallás kézikönyve szigorúan tilt.

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm a jelzést, a füredi szakaszt átvizsgáltuk és letakaritottuk.

 9. vendég írta

  Köszönjük hogy mi is ott lehettünk a Szüreti Fesztiválon!

 10. Szüret írta

  Mi is lementünk Füredre a szüreti hétvégére és remekül éreztük magunkat. A gyerekek imádták a népi játéjokat, biztos jövünjk jövőre is! A póni dolgot meg miért ide írja? Jelentse be valahol, járjon utána.

 11. roast pork írta

  A probio honlapjan nem találhato meddig tart a zöldhulladékszallitas. van valakinek erölnformacioja.

  1. Derpa írta

   Én ezt találtam a honlapon: “A Közszolgáltató április 1. és november 30. közötti időszakban házhoz menő zöldhulladék gyűjtést végez.”

  2. Sentinel írta

   Az ilyen jellegű beírások helyett két dolgot megtehetne. Az első,hogy figyelmesebben tájékozódik, mert ott az információ a honlapon, a hulladékszállítás menüpontban. A másik pedig megtanulni a magyar helyesírás szabályait.

  3. Tallózó írta

   Sentinel-nek írom: Roast Pork irányában legyen elnéző, igaza van az utolsó szó miatt, de sajnos én is voltam úgy egy ideig, hogy külföldi alapprogramú laptop-pal kellett együtt élnem, ahol magyar ékezetes betűk nem léteztek, illetve lehetett egy fokig bűvészkedni, de aztán vége volt a dalnak. Volt szerencsém olyanokkal együtt lenni, akik már jobban tudtak egy külföldi nyelven (30-50 év után) mint az anyanyelvükön és gondban voltak, hogy most hogyan is kommunikáljanak az általuk nagyon jól beszélt nyelven, akkor esetleg nagyképűnek tűnhettek, vagy magyarul, akkor meg primitívnek hogy is mondta annak idején Marcus Aurelius Filius? Cogito ergo sum and ab und zu mache ich Fehler anche nella lingua ungherese.

 12. cinikus írta

  Örömmel hallottuk az utak felújításáról szóló tájékoztatást. Remélem a Szabadság utcai felújítás megvárja a győri polip Erkel utcai beruházását, mert a többtonnás teherautók pillanatok alatt tönkrevágnák az új utat is.

 13. Anett írta

  Pár év után lementünk a partra a szüreti felvonulásra, és a meglehetősen jóindulattal mondható kirakodó vásárra. Nem tudom kinek a tulajdonában volt az a póni lovas kocsi, amit egy piros ruhás nő hajtott. A Kerek Templomtól láttam, ahogy az emelkedőn felfele mentek, kb. 4-en ültek még a hölgyen kívül a kocsin. A piros ruhás fogat hajtó nő folyamatosan ostorral csapta mind a két szerencsétlen pónit, akiken látszott, hogy valószínűleg még kocsi nélkül is nehezen mentek volna fel. (Véleményem szerint súrolta az állatkínzás határát.) Ezúton üzenem neki, hogy le kellett volna szállni a kocsiról és nem a pónikat csapkodni!!!