Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

2 811 Hozzászólások
 1. Biciklis írta

  Szeretnénk Füredre is Pump-track pályát. Sokat segítene a gyerekek bicikli tudásának fejlesztésében. Köszönöm Sz

 2. Sétálgató írta

  Mi a fenének kell a Kisfaludy strandon a ping-pong asztalokat szeptember első felében beszedni? Tegyék vissza! Mindenszentekig simán kinn maradhatnának. Tavasszal is már húsvétra kitehetnék, nem csak május utolsó hetében, a strand indulásakor. A Brázay parkban sincs ping-pong asztal. Az ovisok jól el vannak látva mindkét helyen egész éves játékokkal, de tavasszal és ősszel, sem az iskolás korú gyerekek, sem a „felnőtt gyerekek” nem tudnak hol játszani, mozogni. A Balaton Bike 365 mellett van egy ovális zöld placc, annak a közepére is ki lehetne tenni egy kültéri ping-pong asztalt, akár 365 napra is.
  A környékbeli lakók, „nyaralók”, szívesen ping-pongoznának, jó kis versenyeket lehetne rendezni.
  Kiváló lehetőség lenne a helyiek és a „jöttmentek” összebarátkozására! Hétvégén a szabadidő jó levegőn, közösségben történő, aktív eltöltésére.
  Nemcsak kézilabda meg futball akadémiákban kellene gondolkodni! Nemcsak profi sportolók vannak, hanem amatőrök is! Pocakos apukák, örökifjú nagypapák, ők is szeretnék jól érezni magukat!
  Nemcsak milliárdokból lehet fejlődni, sportolni, szórakoztatni, közösséget építeni! Néha elég lenne csupán egy kis odafigyelés is!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Sétálgató, a nyári strandüzem részeként több sportolási, kényelmi funkciót biztositó eszközt helyezünk el, szolgáltatást nyújtunk a strandjainkon, amelyek használata a belépőjegyet váltó vendégeknek áll rendelkezésére. Ezek természetesen pénzbe kerülnek akár megvásárolni, akár fenntartani. Téli megóvásuk szükségszerű, hiszen például a ping-pong asztalunk nem vandálbiztos, és nem un. négy évszakos – de igy sem olcsó. Mindenesetre az egyik asztalt még október végéig kihelyezzük és tavasszal is korábban ott lesz.

   1. Sétálgató írta

    Nagyon szépen köszönöm! Továbbá pedig gratuláció és köszönet az egész éves munkájukért a strandokon és minden egyéb közterületen! 🙂

 3. Séta utca kereszteződés írta

  Amennyi düh van bennem, előre szólok, hogy nem fogom tűrtőztetni magam, legfeljebb nem jelenik meg, de megadom magamnak, hogy úgy adom ki magamból, ahogy. KÖVETELEK LÁMPÁKAT ÉS KAMERÁKAT, mert ha mégegyszer a bokámnál áll meg bárki is és még ő szól ki az autóból, hogy a k… anyámat, én ott nagyon rövid idő alatt nagyon csúnya dolgokat fogok az illetővel csinálni. Akkora sokkot kaptam, hogy nem jutott el az agyamig, hogy lefényképezzem, de tudom, hogy a szomorú valóság, hogy úgysem csinált volna vele senki semmit, hiszen Füred a kultúra városa, csak hát nem a közlekedés kultúráé. De térjünk vissza a második mondatra.

  1. nagyon dühös füredi írta

   Próbálok rövid lenni. Séta utcai kereszteződés ügyében már két éve rengeteg felszólalás volt. 99%-ban elítélő. Ennyi ember nem tévedhet! tehát ha lenne becsület a Hatóságokban (mindegy hogy helyi vagy országos) akkor tartottak volna egy meghallgatást ez ügyben és a lakosság döntése alapján, mindenki számára érthetően elmagyarázva meghozták volna a DÖNTÉST!!!! Ami ellen aztán nem lehetett volna panaszkodni, kivéve a kekeckedő elvtársakat, de ezek nem számítanak. De úgy látszik, hogy akik ezt így eldöntötték, nem merik vállalni a nyílt vitát, még ennyi becsület sincs bennük, vagy hiányzik hozzá a szakértelmük.
   Ennek oka lehet egy gyorstalpaló egyetem, vagy tombolán nyert diploma. Vajon megjelenik-e ezen írásom? ha nem, már tudom is a választ.

 4. fürediek írta

  Az új Brázay-park nagyon szépen elkészült, csak dicsérni lehet mindent. Egy óvatos megjegyzés (nem kekeckedés céljából!) a stég végén lévő padok 80%-a eléggé kényelmetlen, csak feküdni lehet rajtuk. Nem lehetne néhányat normális padokra kicserélni? ahol deréktörés nélkül lehet kényelmesen ülni? Feleségem és én (72/75 év) és biztos mások is örülnének ennek. Nem tudom, ezt a kérést kinek kell címezni. Somogyi urat nem merem ezzel terhelni, mert a hozzászólásokból ítélve már úgyis napi 30órát dolgozik.

 5. Tagore írta

  Tisztelt Somogyi Úr! Dicséretes ahogy mindenkinek válaszol, követendö lenne a városvezetésétöl is az Ön példája! A reggeli sétáimat a Tagórén tehettem füredi tartózkodásom alatt. Szeretném megköszönni a „hölgyeknek” akik a rengeteg virágot gondozták, a kavicsot minden reggel megtisztitották az otthagyott rengeteg cigaretta maradványoktól, gereblyével „áthúzták” az egész sétányt. Minden reggel láttam a munkát és az eredményt, amit mindenkiért megtettek. Ezért van az, hogy az ideérkezö ismeröseim a füredi part részt tartják Füred legértékesebb részének és erről beszélnek máshol is. Jöhetünk az év minden szakában, vár bennünket a legszebb pompájában. Voltak fiúk és férfiak is őket is köszönet érdemli. Kapnak ök valaha dícséretet vagy borítékot a munkáért amit mindenki lát?

  1. junior írta

   Igen, ez a munkájuk, ezért kapják a fizetésüket. Dicséretet itt senki nem kap, ez nem szokás sem a városban, sem az országban. Itt csak a kritika fejlett, a másik leugatása.

   1. Tagore írta

    Szomorú ha ez az igazság! Úgy olvastam, hogy a legszebb virágos kertnek dijat és jutalmat adnak Balatonfüreden. A Tagore a legszebb mindenki kertje egész évben, akik ezt gondozzák és tervezik a közért ök mit kapnak?

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Tagore, köszönjük az elismerést, továbbitom a kollégáknak!

   1. Tagore és Brázay írta

    Ezt én is osztom, hosszú idő után végre ismét sétáltam mindkettőn és nagyon szép! Hát még az milyen szép lenne, ha az újabb betonszönyek helyett is ilyen zöldek lennének, mert a francia riviérát és az olasz dolce vitát idéző balaporttól sugárban há…ok. Arról nem is beszélve, hogy a magyar „sétány” szó már smafu, ide már az idegen „promenád” dívik… A gyomrom meg nem érzi jól magát… Csak hát igen, a zöld az egyszerű embert is szolgálja, illetve abból sajnos nemigen lesz pénze bizonyos embereknek… Két apró dolog a Tagoréhoz és a Brázayhoz, tőlem sem a kekeckedés miatt: a Brázayn szerintem jó lenne a padokat valami lakkal felületkezelni, illetve a Tagorén nagyon sokat ront az érzésen az a kő és a rajta lévő rengeteg madárpiszok, ezzel valamit nagyon kéne kezdeni. De ezeket leszámítva tényleg nagyon szép, gratulálok hozzá és köszönet azoknak, akik foglalkoznak vele!

 6. Tibor írta

  Tisztelt Somogyi Úr! A Brázay strand helyén épült stégre a héten kiraktak egy táblát, miszerint horgászni tilos kivétel engedéllyel. Kérdésem milyen engedéllyel és kitől lehet engedélyt kérni?
  Köszönettel: Tibor

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Tibor, a jelzett stégre a Polgármesteri Hivatal megbizásából raktuk ki a táblákat, tudomásom szerint a hivatalban kell az engedély felől érdeklődni.

   1. füredi pecás írta

    Engem telefonon arról tájékoztatott a probio, hogy horgászengedéllyel lehet. kérdésemre, hogy ezt miért kell külön kiírni, azt mondta, mert ez a szabály.

    1. Tények írta

     Nem igazán örülnénk, ha ezt a szép kilátóhelyen is a horgászok által otthagyott gányt kellene „élveznünk”

     1. füredi pecás írta

      Nem az van kiírva, hogy szemetelni lehet engedéllyel, hanem az, hogy horgászni, kedves mindent belepő turista és a horgász is el kell férjen azon a kevés partszakaszon, ami a köz száméra elérhető, és ez most bővült szerencsére.