Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

351 Hozzászólások
 1. Névtelen írta

  ˇ”Az alkohol terjesztése és fogyasztása miért nem büntetendő? Hány ember hal meg ma ebben az országban az alkohol okozta problémákban? Vagy a dohányzás?
  És hány ember hal meg egy marihuánás cigi elszívása után? Jaa, ez már kapudrog?:)”

  Ezt a kérdést az országgyűlésnek tegye fel. Az igazgatóasszony a törvények betartását válaszotta. Jól döntött!

  1. m.e. írta

   Önnek teljesen igaza van az igazgatónőnek nem volt választása a mindenkori törvényeket kell betartania, még, ha az a törvény rossz is. Az viszont tény, hogy kis hazánkban van 800000 alkoholista és 50000 drogfogyasztó! Amiből 10% aki a kemény drogokat használja. 50-szer több bűncselekményt követnek el az ittas vezetők alkoholisták mint a drogosok. a büntetési tételek viszont sokkal enyhébbek és elnézőbbek ittas honfitársainknak mint azoknak akik elszívnak egy spanglit. Arról nem is beszélve, hogy nem csak alkohol a marihuána is kis mennyiségben gyógyszer! Nem véletlen, hogy egyre több ország legalizálja a könnyű drogokat. No és az sem mellékes, hogy mekkora bevétel lenne az államnak és mekkora csapás lenne ez a maffiának! Persze mit várhatunk ettől a középszerű kis országtól amely fejlődésre képtelen?

 2. Lóczys ügy írta

  Minden középiskolában vannak drogozó gyerekek,ez tény. Az iskolavezetőségen múlik,hogy szemet huny-e fölöttük. Szinte minden igazgató ezt választja,amitől csak terjed a drog az iskolában. Aki ki mer állni és megtisztítani az iskoláját,azt a sajtó szétszedi. Ez nem véletlen,nagyon nagy erők vannak a drog mögött. Az,hogy egy kisváros iskolaigazgatója felvállalta,hogy legalább a saját terepén rendet tart,az az abnormális? Hova jutottunk? Ez a mi városunk,ez a mi gimnáziumunk. Álljunk ki amellett,hogy tiszta iskola maradhasson. Szerintem az igazgatónő nem mérte fel,mibe vágja a fejszéjét. Valaki írta itt,hogy bátor vagy ilyesmi. Én nem ismerem az igazgatónőt,csak a sajtóból. Egy ismerősöm mondta,hogy a teljes tantestület kiáll a döntései mellett. Mert bátor ember. Nem fél. Mert az iskolába járó tiszta gyerekekért egyéni felelősséget vállal. Hajrá vezetőink,lehet őt követni!

 3. Hajrá Lóczy írta

  Az egyik iskolai drogügyben érintett szülő szerint teljesen normális, ha a csemetéje droghoz nyúl, mert Füred unalmas kisváros, amit csak így lehet elviselni, a másik meg úgy gondolja, hogy költöznie kell a gimis korú fiával/lányával, ha nem otthon lakik, akkor is, ha az milliós tétel. Ez normális? És szégyellje magát a rendőrség meg az iskola?

  Van aki megoldani akarja a problémát nem egyszerűen a szőnyeg alá söpörni és úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Ugyan miért lenne baj, ha egy iskolában nem tűrik meg a kábítószert? Mi lenne a normális? Ha bizonyos keretek közt elviselnék? Ugyan már! Én biztos nem vinném oda a gyerekemet, ahol a vezetés politikája az, hogy ha cselekednie kéne, inkább elfordítja a fejét, pláne nem oda, ahol megtűrik a drogot.

 4. Flóri írta

  Drogpolitika? Ugyanmár. Hálisten nem Hollandia vagyunk. A drogterjesztés és fogyasztás is büntetendő. Semmi bonyolultat nem kell tenni csak betartani a törvényeket és akkor nem lesz gond. Könnyű drog vagy nem könnyű. Balatonfüred továbbra is józan. Hajrá Lóczy Gimi!

  1. Gab írta

   Az alkohol terjesztése és fogyasztása miért nem büntetendő? Hány ember hal meg ma ebben az országban az alkohol okozta problémákban? Vagy a dohányzás?
   És hány ember hal meg egy marihuánás cigi elszívása után? Jaa, ez már kapudrog?:)

 5. Gab írta

  A magyar drogpolitika csődje, hogy sikerült összemosni a könnyű és a komolyabb drogokat, a fogyasztókat büntetik, mivel a terjesztést nem képesek még csak visszafogni sem. A társadalom, amelyiknek a nagy része drogfogyasztó ( alkohol vs füves cigi ) meg asszisztál hozzá. Remélem a gyerekek megértik az üzenetet és levonják a tanulságokat.

 6. Születése óta füredi írta

  Hajrá Lóczy gimnázium! Hajrá Duna Katalin!Ön mellett vannak a felelősen gondolkodó szülők. Több ilyen bátor,energikus,a jó ügyért kiálló ember kellene a közéletbe.

  1. volt diák írta

   Már elnézést, de miben bátorítsuk az igazgató asszonyt? Azt a diákot aki megbotlik segíteni kellene neki, nem pedig fenyegetni, hogy ha nem megy el önként az iskolából, akkor ki lesz rúgva.

 7. Ha kiírnám, meglincselnétek írta

  Ez a sok méltatlankodó, panaszkodó, aprócseprő dolgok miatt nyafogó ember mind füredi? Jó dolgotokban nem tudjátok hogyan pipiskedjetek és kényeskedjetek? Ráspriccent a teraszra a permetszer, amit a fák védelmében ki merészelt szóratni a város? Hónapokig várni kell az ingyen kukára??? Nem elég finom és divatos az éttermek kínálata, és nem talál a kedves kuncsaft az ínyének megfelelőt a füreden található kb 200 vendéglátó egységből? Nincs kamera a kereszteződésben? Mindenki füvet nyír, és arra vetemedik, hogy rendezetten tartsa a saját környezetét a ti vasárnapi csendetek kárára? Tinédzserek játszanak az ablakotok alatt, mikor ti magatokba roskadva akartok bent depizni vagy bambulni a Szulejmánon? Hát mi van veletek emberek? Mind bogaras, mogorva vénemberek lettetek, akiket csak a saját komfortjuk érdekel? Vagy finnyás beköltözők és hétvégi nyaralótulajok vagytok, akik azt hiszik, kizárólag az ő kényükért-kedvükért van ez a város, és a pénzükért azonnal reklamálják az ötcsillagos ellátást? Az ország egyik legjobb, legszebb településén éltek, de ez sem elég nektek? Mi van itt, emberek? Nem olyan rég, az átkosban, amikor jöttek a az agyoncivilizált nyugati turisták, a hátuk mögött röhögtetek és gúnyolódtatok rajtuk, hogy puhányok, táposok, kényesek, gyengék. Hát most már ti is épp olyanok lettetek! Nem olyan rég, az átkosban arra irigykedtetek csorgó nyállal, amiben ma éltek, Nem jó ez sem? Így sem tetszik? Elkényeztetett nebáncsvirágok lettetek! Amikor reklamáltok, válaszoljatok már őszintén a kérdésre: ugyan milyen extra erőfeszítést tettetek ti életetekben eddig ezért a városért és a közösségért? Ja, hogy adót fizettek? Ettől olyan nagy bennetek a fogyasztói öntudat? Jogos, hogy vannak az adótokért cserébe elvárásaitok, de azért valami értelmes határt szabjatok már magatoknak – nem vagytok ti olyan nagyszerű személyiségek, és olyan kiemelkedő polgárai a városnak, sem olyan biztos támaszai a közösségnek, mint amennyire nagy a szátok, ha követelőzni és kritizálni kell! Ha így folytatjátok, egy degenerált, mogorva, egymásra árulkodó kicsinyes közösség lesz itt, pedig minden lehetőséget a seggetek alá toltak, hogy vidáman, egymással türelmesen élhessetek egy kulturált, gyönyörű helyen, ahol még munka is van, meg jó levegő, és minden okotok megvan, hogy a városotokra egészséges mértékben büszkék lehessetek! A gond veletek van ám, bennetek van a nyomorúság, nem kívül kell azt keresni. Szedjétek össze magatokat végre, és becsüljétek és szeressétek, amitek van!

  1. Ha kiírnám, meglincselnétek-nek írta

   Kedves Hozzászóló!Ön személy szerint ismeri a panaszkodókat? Azt mondjuk én is aláírom, hogy ha valaki több tucat étterem kínálatából nem tud választani, ott lehet, tényleg nem az étteremmel van a baj. És sajnos az is szomorúan igaz, hogy tényleg sok a “beköltöző”, aki azt hiszi, vesz Füreden egy luxuslakást és attól már tősgyökeres füredi lesz és rögtön mindent szabad és még a toronyórát lánccal és oroszlánnal is ide, de egy nyarat nem dolgozott le egy butikban, diákmunkában. Sajnos a pénz beszél.
   De nem lehet, hogy egyes nyafogók például azért kérnek kamerát a kereszteződésbe, mert a KRESZ-t láthatóan még hírből sem ismerő rengeteg idióta autós bármikor balesetet okozhat és hátha a kamerák elkezdenék orvosolni a problémát? Ez talán egy objektív és sajnos indokolt nyafogás, aminek a megoldása talán jogosan várható el a 21. században. És nekem személyes szívügyem is, nem fogom itt elmondani, miért, de talán nem nehéz kisakkozni (mert baromi jó lett volna akkor egy kamera, amelyik felvette volna a megállás nélkül továbbhajtó idiótát. És igen, mindezt az adóból; szerintem jogosan.
   Illetve nem lehet, hogy más méltatlankodók pont azért szeretnének kukát (még ha az ingyen kuka is; igen, az is az adóból), mert ők is szeretnék tisztán tartani a környezetüket?
   Illetve miért legyen valakinek kevesebb joga magába roskadnva bent depizni és Szulejmánt bambulni, mint a tinédzsereknek az ablakok alatt játszani?
   Az Ön szavaiból az érződik – számomra legalábbis -, hogy mindenkit személyesen ismer, méltatlankodókat és “hibásokat” egyaránt. És ezzel együtt az összes problémát is ismeri, azok minden részletét.
   Én nem, ezért is fogalmazok sokszor feltételes módban (mert lehet, hogy a szerencsétlen, füvet nyíró ember 68 műszakban dolgozik és tényleg csak vasárnap tud füvet nyírni, de az is lehet, hogy az illető tényleg csak nagy ívben tesz a “csend””rendelet”-re), de szerintem valóban vannak igenis objektív gondok és igenis jogos elvárások, amik nem nyafogások. A mennyiség és gyakoriság miatt a szajkózás kategóriáját sajnos azonban sokszor kimeríti, de ez szerintem viszont nem a panaszkodókat minősíti, hanem azokat, akik X ideje, az elég jól látható panaszáradat ellenére nem tesznek semmit – és ha nem történik semmi, nyilván még több és gyakoribb lesz a jogos nyafogás.

  2. Magduska írta

   Nekem tetszik ez a hozzáállás,nagyon sok igazság van benne! Ha nem is minden… Gratulálok, hogy ki merte mondani.

 8. FöldesGéza írta

  Nagyon szépen köszönöm Nagy Jenő képviselőnek, hogy piszkálni kezdte a külterületen lévő területeket azzal, hogy nincsenek gondozva. Szép kis felszólítást, bírsággal fenyegetést kaptunk a járási földhivataltól, hogy 30 napon belül tisztítsuk ki. Lassan mondom, hogy ő is megértse, ezek a földek kárpótlás útján szerzett, osztatlan közös területek, amik néhány 100 négyzetméteresek, nem tudjuk eladni őket. 70-80 éves tulajdonosaik vannak, mit kezdjenek vele? Az Önkormányzat sem veszi meg, senki.

  1. Nagy Jenő írta

   Kedves “Földes Géza”! Nem kell lassan mondani, nem vagyok hülye! A külterületi földeket mindenütt rendben kell tartani, bármilyen kellemetlen is! Én is kaptam hasonló felszólítást, én sem kaptam röhögő görcsöt! Az érintettekkel összefogva kitisztítottuk ill. kitisztítattuk! Mellesleg én is 70 éves vagyok!
   A felszólalásomban én a spekulációs céllal vásárolt, csodára ill. magas eladási árra váró szerencse lovagok és nem a hozzánk hasonlóra gondoltam!
   A megoldás az lenne, ha az állami földalap ezeket a területeket tisztességes áron felvásárolná és megfelelő birtoknagyságot kialakítva, valóban gazdálkodni szándékozók részére, elfogadható áron értékesítené!

  2. Gráf írta

   Na most aztán jól meg lett válaszolva a közelmúltban kesergő polgártársnak, hogy Balatonfüreden, és környékén már nem lehet semmit ésszerű áron megvásárolni. Mert itt meg ugye kiderült, hogy néhány száz négyzetméteres területektől Földes úr, és sorstársai szívesen megszabadulnának szerencselovaghoz méltatlanul, reális áron is. Az osztatlan közös, mint fogalom …ha igaz rövidesen megszűnik, átalakul …. Voltaképp máshol nincs is talán ilyen agyrém dolog:)

  3. bele kotyogó írta

   Nem ismerem a helyi problémát, de Balatonfüred kistérségben több helyütt már évekkel ezelőtt megszűnt ez az osztatlan közös tulajdon probléma, kimérette mindenki a saját részét és eladták, helyi gazdálkodók megvették, külön művelik stb. szóval egészséges módon rendeződött a közös tulajdonú kárpótlásos földek sorsa.

 9. Névtelen írta

  A szúnyogirtással kapcsolatban reméljük a fenti lakóövezetet sem kerüli el a repülő, mert az előző irtás során csak az üdülőövezetre koncentráltak. Az előző évben majdnem egész a hegy aljáig jutott az irtásból. Ha egy mód van rá jusson már idén is.

  1. Szunyog vagy nem szunyog? írta

   Megértem, hogy nem szeretik a szúnyogok csípését. A fecskék tápláléka a szúnyog, így jó ha nem mindenhol irtják ki őket. Nagyon sok fecske éhen hal, repülés közben “leesnek” a levegőböl, nincs mit enniük. Ha ezt látta egyszer-kétszer az ember akkor elmegy és vesz szúnyogriasztó szert a patikában.

 10. Somogyi László Probio ZRT írta

  Jókai utca permetezéséhez: Elnézést kérünk, de nagyon nehéz előre meghirdetni ezt a tevékenységet, mert hirtelen jelennek meg a betegségek, amire gyorsan kell reagálni, és jó, ha minimális a szél, nem várható gyors eső, ami lemosná, stb. Most sajnos nem tudtuk kora reggel, mások zavarása nélkül , teljes szélcsendben végezni. Jelzem, hogy az általunk használt szerek természetesen engedélyezettek , hatásuk rendkivül korlátozott. Ilyen esetben megpróbáljuk a honlapunkon értesiteni az esetleges érintetteket.

 11. Somogyi László Probio ZRT írta

  A hulladékudvarral kapcsolatos hozzászólásra válaszul tájékoztatom, hogy Veszprémben van legközelebb hulladékudvar, bár kétségtelenül az a megyeszékhely ellátását szolgálja. Ez nem kötelező szolgáltatás, általában a nagyobb városok rendelkeznek ilyennel. Véleményem szerint azért Balatonfüred hulladékproblémáinak megoldása nem rossz, sőt , a fizetett dijat is tekintve kedvező, a megyében csak itt van például heti egyszeri zöldhulladék szállitás az egyebek mellett. Egy ruhaszáritót azért úgy tapasztaltam, hogy viszonylag könnyedén szét lehet szerelni, igy már a maradék hulladékos edénybe is bele kell, hogy férjen. Ha ez nem megy , félre kell tenni a háztartásban, évente egyszer házhoz menő lomtalanitás van időpont egyeztetéssel ingyenesen, minden ügyfelünknek. A következő szállitásig a gyűjtőedénybe nem férő akár maradék hulladék, akár zöldhulladék, akár szelektiv hulladékra vásárolható plusz gyűjtőzsák a kultúrált elhelyezés , tárolás érdekében.
  Igaza van, hogy sok az illegális hulladékelhelyezés , valószinüleg a mi kommunikációs hibánk is , bár inkább több okra vezethető vissza. Intelligens polgárok felelősséget vállalnak a hulladékukért is.
  Terveink között szerepel – remélhetőleg a közeljövőben – egy hulladékudvar létrehozása Balatonfüreden .

 12. Gubenyák Gyula írta

  A Balatonfüred Szabadbattyán vasútvonal felújítása miatt vélhetőleg a Balaton utcából nem lehet majd kijutni a 71-es út felé ősztől. A több éve ígért kerékpár út összeköttetés megteremtése a Vadvirág utca és a Balaton utca között, mintegy 100m-es kerékpár utat jelentene egy patakhíddal. Úgy vélem ez jelentős lenne a Balaton utca lakosai részére és a Koloska patak biciglis látogatói számára. Nem hiszem hogy ez elérhetetlen költséggel járna, hiszen a patakparton épült foci telepen három híd is épült.

 13. Magdus a Pince közből. írta

  Tisztelt ProBio! Ma szembesültem azzal a megdöbbentő ténnyel, hogy hulladékudvar legközelebb Ajkán működik. Vagyis az összetört ruhaszárító állvánnyal Ajkára kellene autóznom, ha azt szabályosan akarom kidobni. Nem csoda , hogy a városi üveggyüjtő konténerek mellett- és máshol is persze- mindenféle más szemetet lehet látni szerte a városban….Hiába működik jól a heti szemétszállítás, és a szelektiv hulladék elszállítás- bár ez utóbbi esetében a havi egy alkalom nyáron igencsak kevés- a hulladékudvar kialakítása nagyon fontos lenne. Van valami terve a városnak erre? .

 14. Helyi Lakos írta

  No Csopak, teljesen igaza van, hirdetik hogy a leggazdagabb település aztán romokban a “város”. A lezárással napi szinten találkoztam, és szörnyű volt, nem beszélve arról hogy balesetveszélyes volt, főleg a Veszprém felől érkezőknek kellett nagyon fékezni. Az Arácsi út- Csopak útat meg inkább hagyjuk, minősíthetetlen…és életveszélyes..keskeny,kátyúkkal teli….

 15. Csendrendelet írta

  Azt reméltem lesz változás a csendrendelet bevezetése után. Nem úgy tűnik. Vasárnap, fűnyírás, flex. Mint áprilisban, májusban.

  1. Gráf írta

   De hát könyörgöm mitől változna bármi? Nem olyan országban élünk, ahol ha hoznak egy szabályt, akkor azt a népek be is tartják. Ott van a jogszabály betartatására alkalmas apparátus, aki teszi a dolgát. Itt is van valami apparátus. csak nem történik semmi. Pedig szerintem senki nem háborogna, hogyha ilyesmiért egy, vagy két figyelmeztetés után küldene egy csekket a hivatal a megfelelő címzettnek. Manapság mindenről felvétel készül, még csak vitázni sem kellene egy percig sem.

 16. Füredi lakos írta

  Most éppen permetezik a Jóka utcai fákat,de arra nem gondolnak,hogy értesítés nélkül az ott lakókat mérgezik,Egy figyelmeztetés jól esett volna,beborította a teraszunkat a permet,Köszönjük Próbió!

 17. Klein Mihály írta

  Azt szeretném kérdezni, hogy az előző évekhez képest a szunyogírtás (direkt írtam így) színvonala miért csökkent, amikor az adóinké nem. Minden vendég panaszkodik úgy a városban, mint a parton, strandokon, az elviselhetetlenségig nagy számukra, sötétedéstől a város szinte elviselhetetlen, vagy sokat kell hozzá inni. Sürgős segítség kellene, mert vége lassan az iskola évnek!

  1. gráf írta

   Kulcsszó a sok ivás. Biztosan a vendéglátósok intézték, lobbyzták ki. Fogyasszon már a dolgozó abból a szeszesitalból, ne csak kortyolgassa. Igaza van, mert tényleg nincs más alternatíva vagy iszik, vagy menekül az ember!