Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 732 Hozzászólások
 1. Lucifer írta

  Én megértem és elfogadom, hogy célszerű óvatosnak lenni, és jó, ha emberek közé menve (bevásárlás, tömegközlekedés stb.) maszkot viselünk. De azt magyarázza meg nekem valaki, hogy a Tamás-hegyen kirándulva, távol minden embertől (tőlem legalább 50 m-re) és emberlakta helytől, miért visel valaki maszkot? Valóban ennyire hülyék vagyunk? Erre (is) jó ez a járvány, hogy az ilyenek kiderüljenek, később legalább nem ér bennünket nagy meglepetés.
  Gilmour bejegyzésével maximálisan egyetértek, a keresztnél lévő szeméttartó dugig, a környéke terítve vegyes szeméttel. Kár, hogy nem lehet ide képeket feltölteni, lefotóztam. De sokkal rosszabb a helyzet a Hóvirág utca végénél, az egyik luxusvilla mögötti erdőrészt szeméttelepnek használják, elképesztő, mi van ott. Ja persze, nem látszik, csak annak, aki arra jár… hát, gratulálok! Ezek után mit várunk még?

  1. Roast Pork írta

   èn, RoastPork még a kereszthez vezetö lépcsökhöz szeretnem a véleményemet közzétenni. Nem tudom ki tervezte és épitette a lépcsöket, de a szabványt egyik sem ismeti. Némely lépcsönél pl. 10 cm magas léc áll ki a közepén, ami egy rendiküli botlásvesszély. Azonkivül olyan magasak, hogy egy gyerek vagy egy idösebb ember nem tudja használni. Azonkivül ezeket gondozni és karbantartani is kellene mert az esö alámosta és az egész ut tele van kaviccsal és hordalékkal. Ugy veszem észre, magyaroszágon ha egyszer valami megépül és utána a sorsára lesz hagyva, mig teljesen tönkre nem megy.

  2. sétáló írta

   Roast Pork-nak: az utolsó mondata majdnem mindenre választ ad, ez ma Ma.o. Csak egy példa: mindenhol állnak a balatonfelvidéki falvakban az egy kaptafára épült, EU-s (?) finanszírozású játszóterek, amiket aztán sorsára hagytak. Miért lenne ez a lépcső kivétel? 3 hete kaptunk el egy nénit botlás-zuhanás közben, szerencséje volt. Tegnapelőtt ugyanott egy 50-60 éves férfi megbillent, őt egy kisportolt fiatal férfi rántotta vissza, neki is szerencséje volt. Ez van.

 2. Lezárások írta

  Minden cinizmus és szarkazmus nélkül köszönöm, hogy meglépték ezt – én még szigorúbban tettem volna, de már ez is jó -, ez így helyes és felelős. (Hátha lesznek végre kamerák is a kereszteződésben…)

 3. Gilmour írta

  Felhívnám az illetéjesek figyelmét hogy a Tamás hegyet (a Lóczy barlang utáni rész és a városra nézö rész) szemétlerakónak nézik. Emberek! Miért kell ezt csinálni???

  1. etikus hacker írta

   Ugyanott már a hegyoldalban egy tisztásra való fát kilpotak, pont ott egy honpolgár évek óta korán reggel égeti a család szemeteit, építik a faházakat csak úgy….. rengeteg arra a gond… de ön szerint kit érdekel itt a külterület…

 4. Aggódó 44 írta

  Mától ingyenes a parkolás Balatonfüreden is, a kormány döntése a városra is vonatkozik. Ám míg Pesten ez könnyítés, Balatonfüreden megágyazás a vírusnak. Még egy csábító tényező a turistáknak, nem beszélve az önkormányzati bevételek újabb csökkenéséről.

  1. Bizakodó 88 írta

   Hogy lehet ez csábító tényező a turistáknak, hiszen senki sem hagyhatja el a lakóhelyét komoly ok nélkül? Ezt nem értem. Vagy mindenki csinál, amit akar, mert úgysem ellenőrzik? A bevételek pedig egyszer csökkennek, egyszer nőnek. Ilyen a világ. Nem hiszem, hogy Füred a parkolásból lett nagyon gazdag, és azt sem hiszem, hogy emiatt tönkre fog menni.

  2. Nem Bizakodó 2020 írta

   Eddig sem hagyhatták volna el a lakhelyüket és láttuk, hogy mi volt.A parkolási bevételekről annyit, hogy 2018-ban a bevételi terv bruttó 177 059 000 Ft volt.Most, hogy elég sok bevételt elvonnak a várostól, szerintem elég jelentős összeg.

 5. Kijárási korlátozás? írta

  Paloznaki lakos vagyok. Elmentem szombaton (2020.04.04-én) dél körül kerékpározni Alsóörs és Balatonalmádi felé, hogy egy kicsit kikapcsolódjak. Nyomát sem tapasztaltam a kijárási korlátozásnak, pedig hatalmas plakáton felhívják az erre közlekedők figyelmét (Alsóörs és Káptalanfüred között). Erre mit látok? Rengeteg kerékpározó csoportosan, BP felől a 71-esen sűrű autóforgalom, Balatonfüred felől alig-alig jött autó. Ez a kijárási korlátozás? Jövő hétvégén Húsvét, jó idő lesz, félek, hogy még nagyobb áradat lepi el a környéket. Őszintén remélem, hogy jövő héten bejelentik a korlátozás meghosszabbítását. Elképesztő, hogy ebben a nehéz időkben sem törődnek az emberek a hatóság által jóváírt korlátozásokkal. Minden tiszteletem azoké, akik betartják a most hozott rendelkezéseket.

  Péter

  1. Tallózó írta

   Elnézést, ha Ön paloznaki lakosként Káptalanfüred határában tekert, akkor Ön is két kerékkel rúgta föl a kijárási korlátozást!! Vagy tévedek? Káptalanfüred is Paloznakhoz tartozik? Ejnye –bejnye, enyhén szólva nem tudom követni a logikáját….tisztelettel

  2. Bringásnak írta

   Kedves Tallózó, A posztoló nem írta le, hogy milyen módon kerékpározott. Ha edzett, kikapcsolódásként kerékpározott, akkor legális volt a kirándulás. Ha otthonról indult, haza érkezett, remélhetőleg egyedül, vagy vele egy háztartásban élőkkel kerékpározott. Így nem rúgta fel a korlátozást, hanem sportolt. Nincs ok az ejnye-bejnyére, a logika követhető.
   Tisztelettel: Kovács Géza

  3. Sándor írta

   Tokody Tibi nem lött akkora öngólt, mint Ön kedves KK. Tisztelettel, Sándor

  4. Vidám Füredi írta

   T. Kovács Géza! Kicsit megfűszerezem a kérdésemet: akkor én most beülök az autóba, elhajtok Bajára, és ott futok 2 órát a Duna parton, vagy biciklizek, tehát sportolok, ilyen célból autóztam. Aztán hazajövök. Az autóban nem tesz bennem kárt senki, én sem fertőzök meg senkit, sportolás okán hagytam el a lakóhelyemet, minden rendben. Egyet nem értek: az a gyalázatos vírus honnan tudja, hogy én most sportolok, tehát engem nem bánthat? aki pedig a tilalmat megszegve nem sportból biciklizik, csak úgy jókedvében, az meg közveszélyes alak, és bele kell bújni? nagy érdeklődéssel várom a válaszát (én személy szerint betartom, amit lehet, de néha égnek áll a hajam némely gondolatmenettől)

  5. Tallózónak írta

   A korlátozás szövege az autóval, motorral való utazást nem tiltja, amíg az munkavégzés, vagy az alapvető szükségletének ellátása miatt történik. Ilyen tekintetben nem, nem szabályos Bajára autózni. Azonban, ha valaki fut az utcájában vagy fut 8 kilométert, akkor egyik esetben sem vét. Ugyanez vonatkozik a kerékpárra, vannak akiknek elég egy kör az utca végéig, van aki nagyobb terhelést igényel, ezért egy-egy irányban kerékpározik 20 kilométert vagy akár többet. Alsóörs és Paloznak oda-vissza egy gyengébb edzésnek minősül egy edzettebb ember számára. Ha érdekli a pontos szöveg, kérem olvassa el a korlátozást a Magyar Közlönyben. Egy dolog, hogy mit vár el a korlátozástól és egy másik annak a tartalma. Nem hajmeresztő gondolatmenet ez, az Operatív Törzs tájékoztatóján is elhangzott több alkalommal, a lakóhelyhez közeli; egyedül, vagy a velünk egy háztartásban élővel végzett szabadtéri sport ajánlott és engedélyezett. Ha szigorúbb szabályozást üdvözölne, azért nem illő fél-információk alapján elítélni a posztolót.
   Öngólt sem látok.
   Üdv: Kovács Géza

  6. Tal-ló-zó írta

   T. Kovács Géza! Kit és mikor ítéltem el? lenne szíves itt megmondani? nem szeretem, ha félremagyarázzák a szavaimat! Azt sem írtam, hogy baj az, ha valaki az utcájában fut. Az öngólt nem én írtam, de nagyon tetszik, én is látom. Véleményt mondtam, jogom van hozzá. Olvasni tudok. Magyar Közlönyt olvastam. Megette a fene, ha az ott leírtak értelmezése ilyen szőrszálhasogató módon folyik. Hivatalos helyet -Füreden-telefonon megkérdeztem (nem írhatok nevet) ketten is törték a fejüket az értelmezésen, végül egyikük azzal folytatta, hogy “valószínűleg” így van, nem volt biztos a dolgában, amúgy hogy lehet egy rendeletet feltételes módon értelmezni?
   Köszönöm, ennyi elég. Amúgy minden rendelet azon múlik, hogyan és mennyire tartják be, ezért egyenruhásokat is megkérdeztem, a válasz: hagyjam őket békén, a dolog alulról nézve kissé másképpen fest, mint az íróasztalok mellől. Remélem, fel tudja fogni ennek a válasznak a mélyebb tartalmát, amúgy azt mondom, hogy senki sem tökéletes, ez a rendelet még nem a világ vége, válaszából nem tudom megsaccolni, hogy van-e és mennyi humorérzéke, de még egyszer elolvastam a Hivatal Hangját, itt a megoldás, amibe MÉG ÖN SEM kapaszkodhat bele: holnaptól lovas szánon fogok Nyíregyházára járni biciklizni, kétnaponta. Szerencsére ezt elfelejtették betiltani az illetékesek.ennél fogva egyértelmű.De ami ennél sokkal fontosabb, és aminek nagyon örülök, hogy Magyarország az egymillió lakosra vonatkoztatott, pozitív járványügyi mutatók alapján szuper helyezést ért el, hajrá Magyarország, csak így tovább!

 6. Nagy Jenő írta

  Azt nem értem, hogy ha a hozzászólók megvannak győződve , hogy leírt véleményük jószándékú, miért nem vállalják névvel? Mitől tartanak? Ha valamiről nem egyformán gondolkodunk még nem vagyunk ellenségek!
  Jó egészséget! Mindenki vigyázzon magára és szeretteire!

  1. cinikus írta

   Ebben Önnek teljesen igaza van. Vajon mindenki így gondolja?

  2. Szeretem Füredet írta

   T. Uram, a válasz nagyon egyszerű. Az itt hozzászólók kb. 95%-a valamilyen fantázianévvel zárja sorait. Föltételezhetően felnőttekről van szó, akiknek már van elegendő élet tapasztalatuk ahhoz, hogy felmérjék a hozzászólás ilyen-olyan, várható következményeit.A legenyhébb változat, ha átvitt értelemben kétségbe vonják az ítélő képességét, meg hogy amit látott, az piros volt, nem zöld. Egyrészt ha ismertebb személyről van szó (megtörtént eset!) akkor utána a mindent jobban tudó, kekeckedő, izgága alakok esetleg hosszabb ideig gyalázkodó internet-oldalas, és a házuk oldalára ragasztott, gyalázkodó cédulákkal teszik pokollá az illető életét, mert nem tudják elviselni, hogy az ö véleményükön kívül más is létezhet. Aztán ha ez a vélemény esetleg konkrét hivatali, városi személyek, stb. ellen irányul, azt sem egészséges dolog fölismerhető módon közzétenni, mert a parancsnoki helyeken ülők sem makulátlan szívű és kezű angyalok, és az irígység után a bosszú a legelterjedtebb emberi tulajdonság. Egy ilyen kisvárosban ez nagyon veszélyes lehet. Ha az embereknek már nagyon a bögyükben van valami, de az arra hivatottak meg sem hallgatják, hát ez valahol föltör belőlük, mondjuk az Agorán, de névtelenül, mert FÉLNEK…….majd ha ez a félelem megszűnik, onnantól talán még az Agórára sem lesz szükség.A sort folytathatnám akár személyes tapasztalatokkal is, nem teszem. És nagyon nem szeretném, ha valaki politikát kavarna ebbe az írásba! ————Megjegyzés: volt egy oda-vissza véleménycsere: Mérges Öreg Füredi, Örök Füredi és Fibi között, gratulálok a formához, az udvariassághoz és az egymás iránti tisztelethez. Ugyan ők is álnéven írtak, de legalább jót, és talán egyszer senkinek sem kell álnév mögé bújnia. (hogy én most miért írok álnéven? hát muszáj nekem mindent tudni?……. beálltam a sorba)

 7. sétáló írta

  Köszönjük, hogy a Probió dolgozói ebben a helyzetben is végzik a most talán még fontosabb munkájukat. A megállók fertőtlenitésére is gondoltak. Csak elismerés nekik! Ugyanakkor halkan vetem fel, hogy az iskolák bezárása, a 65+-os lakosok védelmében hozott korlátozások miatt valóban szükséges a városi tömegközlekedés ilyen mértékű működtetése?

 8. XY írta

  A tök üres város tök üres Park utcájának tök üres parkolójában reggel 8.30-kor sikerült megbüntetve lenni . Mert hát szabály, az szabály (emberség meg emberség 🤔)…

  1. Realista cinikus írta

   Minél kevesebb autó közlekedik, annál szorgalmasabbak a végrehajtók, mert nehéz az előírt tervet teljesíteni. Erre bizony számítani kell. Az emberség ma már hiánycikk itt is……meg mindenhol (gondoljon arra, hogy holnapután majd a dupláját szedik be)

  2. XY írta

   Részben tán a post nyomán megszüntették a parkolási díjat bizonytalan ideig. Ettől függetlenül jólesett volna egy hivatalos comment, hogy ‘T. Uram, fáradjon be a Probio irodájába, és visszatéritjük a büntetés összegét.’…. De ez nem Magyarország lenne 😉😣😥…

 9. m.e. írta

  Most nem a vírusról. A Deák, Mikes, és Fáy utcák megnövekedett forgalmáról. Mivel elkezdődött a Brázay villánál az építkezés ezért hétköznap 7-órától 17-óráig átvették az uralmat a kamionok földszállítók és betonkeverők. 30-40 tonnás monstrumok. Van olyan nap, hogy akár 80-90 db. Értem én, hogy kellenek ezek a beruházások és nem is a leállítás vagy a korlátozás a célom. Csak arra lennék kíváncsi, hogy tervezték e ezen utcák újra aszfaltozását az építkezés után. Mert márt most jelentkeznek az úthibák. Nem toldozgatásra, foltozgatásra gondolok, hanem normális és teljes aszfaltrétegre. Csodálom, hogy ezen utcákban nem volt még csőtörés. Amennyiben nem gondoltak rá jobb, ha betervezik a következő évi költségvetésbe mert ezek az utak nem fogják bírni ezt a terhelést. Tisztelettel ÉN.

  1. Füredi lakos írta

   Számtalanszor volt már csőtörés a dömperek miatt. Sőt a 71es Deák szakaszon is.

 10. Sentinel írta

  Halász-révész szájmaszkban-hoz: nagyon remélem, megértik, akiknek ez szól. Tényleg maradjanak otthon!

 11. Derpa írta

  Kutyásnak: Önkormányzat – e ügyintézés – Letölthető nyomtatványok – Hagyományos nyomtatványok – Közigazgatás – Ebösszeírő adatlap

 12. Kutyás írta

  A városi ebösszeírás aktuális még, vagy el lett napolva – hónapolva? A felhívással találkoztam, de az ebösszeíró adatlapot nem sikerült megtalálnom a honlap bugyraiban.

 13. Molnár Judit írta

  Kedves Fürediek! A város segít az időseknek a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében, csekkek feladásában, amire csak szükségük van. Itt a honlapon minden információ fent van, de szívesen megadom a telefonos elérhetőségeket is. Maradjanak otthon, segítünk. Üdvözlettel, Molnár Judit városi képviselő 1.vk.

  1. Gombás kúria írta

   Az egyetlen képviselő vagy, aki szól a néphez, és segít 😊❤️! Gratula ❤️

  2. Gombás Kúriának írta

   Kedves Hozzászóló, nem bántás, de kérem, lapozzon vissza néhány tucat oldalt az Agorán és számolja meg, hányszor “szólt a néphez” Molnár Judit és hányszor reagált kommentekre Somogyi László, a Probio Zrt-től. Szerintem az objektív számok nem egészen azt mutatják, amit Ön ír.
   A felajánlott segítség meg a minimum, ennél még lényegesebben többet is lehetne tenni – pl. lezárni a várost a turisták elől, hogy azzal is védjék a város lakosait.

 14. Maradj otthon írta

  Úgy látom, az emberek kezdik felfogni a helyzetet, kezdik kialakítani a megváltozott helyzethez illeszkedő életüket. A hétvégén alig volt mozgás a városban. Mindenkinek kitartást! Erre kell számítanunk még legalább egy hónapon át.

 15. Fibi írta

  Még annyit, “Mérges Öreg Füredinek” Korlátozottak ugyan lehetőségeim (nem vezetek) de biztos , megoldható lenne, hogy Önnek is SEGÍTSEK a bevásárlásban.

  1. civil írta

   Én az önkorlátozás és nem a diktálás híve vagyok, de megértem a felháborodását. Pld. a füredi tömegközlekedés működtetését se értem. Ezt eddig két korosztály vette igénybe, a 65+ és a diákok. Most ennek a két rétegnek kéne minimalizálni a közösségbe járását. Az idősek bevásárlását közösségi és önkéntes alapon szépen szervezik, emiatt nem kellene buszoszgatni. A srácoknak meg pláne.
   De minden korosztály mérsékelhetné a bevásárlásait. Mi pld. az elmúlt héten két naponta mentünk, de kis átgondolással már négy napontára toltuk ki. Minden válság utánra halaszthatót pedig talonba tettünk.

 16. Fibi írta

  Köszönöm véleményét! Nyilván akinek nem inge, ne vegye magára, kedves 70 éves mérges füredi. Én is már “B” oldal vagyok, (bár senki se kérdezte koromat. Nem biztos, hogy megélem a 70-et, hisz ….na mindegy. Sokan szomorkodhatnánk, 60, 50 alatt is.) Nyilván nem azokról az idősekről beszélek akiknek nincs segítségük is ki kell menj boltba v patikába.
  Úgyhogy nem hiszem hogy undorító amit írtam, és még csak nem is szégyenlem magam! Segítem az idősebbeket, de sajnos nagyon sokan felelőtlenek, hisz akár kesztyű és szájmaszk nélkül mennek ki.( Munkám során, szinte napi szinten tapasztalon, hogy a 70+ osok se egyformák. Hozzáteszem, a boltban kb 20 emberből egyedül rajtam volt kesztyű!!
  Önt, és a hasonló helyzetben lévőket fentiek alapján nem akartam megbántani. Azt gondolom, hogy még senkit se bántottam meg, pláne úgy, hogy így reagáljon az én véleményemre.
  Sajnos a csaladomban is van felelőtlen idős, és nem tudok rá hatással lenni. Nekik próbáltam jelezni.
  Mégegyszer elnézést kérek! Nem Önre, és az Önhöz hasonló idősekre gondoltam, hanem akikkel nem lehet bírni, és nem kellene kimenniük, mert van segítségük.

 17. Gab írta

  Ezúton is minden elismerésem a balatonfüredi Református Általános Iskolának, akiknek valóban sikerült átállniuk a digitális oktatásra. Még nincs késő követni a módszert, elég megnézni a videót.

 18. Maradjotthon írta

  A vendéglátóhelyek közül a kicsik önként bezártak, a nagyok most kaszálnak. Tele a part emberekkel. Jó lenne elgondolkodni ezen,amikor majd kérik a kormány és a város támogatását a járványhelyzetre való tekintettel kiesett bevételeik pótlására.

 19. Maradj otthon a lakcimkartyadon levő cimen írta

  Minden nem otthon lévő és nem tanuló, helyette az utcán csoportokban bandázó, minosithetelen stílusban visszabeszelő iskoláskorú gyereknek a teljes tanév megismétlését javasolnam! Es kijarasi tilalmat! A balaton most nem bulihely, mindenki maradjon ott, ahova a lakcimkartyaja szól!

 20. Fibi írta

  Nagyon örülnék, ha elrendelnék végre a kijárási tilalmat! Ugyanis sok idős még mindig nem fogja fel, nem érti meg, hogy mekkora veszélyben van, komolyan mondom rosszabbak mint a gyerekek! Aztán majd ők terjesztik, mert felelőtlenek!
  Persze a tinikkel is nehéz. A 8-14 óra között “bandázó” gyerekekkel szemben a rendőrségnek kellene határozottabban fellépni. Az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban: sajnos nem mindenki teheti meg, mert nincsenek meg a technikai feltételek, vagy éppen a munkáltató FELETTES SZERVE (persze ő már biztos házi karanténban van…😠) NEM ENGEDI AZ OTTHONI MUNKÁT, pedig megoldható lenne.

  1. Mérges Öreg Füredi írta

   Kedves Fibi! 3 napja csöpög a csapom, majd a szerelő az Interneten keresztül megjavítja? És ne szidja az időseket, hanem drukkoljon, hogy egyszer maga is az lehessen! Ezirányú megjegyzése undorító és sértő és szégyellje magát! 70 fölött lévén, sajnos magamat kell ellátnom, most akkor haljak éhen? Még bírom magamat, az amúgyis kevés segítő inkább foglalkozzon azokkal, akik már a lakásukat sem tudják elhagyni, tehát rosszabbul állnak, mint én, van belőlük elég. Az egésznél sokkal érdekesebb, hogy pár napja Ausztriai szállókból hazajött, ott dolgozott fiatalokat láttam sétálni, akiknek otthoni karanténban kéne lenni, amit a rendőrség ellenőriz! Se karantén, se rendőr, lehet, hogy már fél Füred fertőzött? A kijárási tilalom semmit sem fog megoldani, mert akkor is ki KELL menni sokaknak, az egész egy porhintés lenne.

  2. Örök füredi írta

   Kedves Mérges is Öreg is Füredi is!
   Már szeretett Füredemen lehetnék, ha nem állították volna le a repülöket. Nagyon sok ország megfertözödött, nagyon sokan meghaltak, nagyon sokan munka nélküliek lettek és lesznek, városok vannak karanténbe országhatárokat “zártak” be és az anyagi következményeket még senki nem tudja. Mindez iszonyú gyorsan történt.
   Itt ahol élek is kérik a 70 fölöttieket a karanténre a védelmükért. A virussal fertözött halottak átlag életkora 69 év. Ezért! Hiába az immunrendszer nem úgy müködik mint a fiataloknál bár ök is veszélyben vannak bizonyos betegségeknél és föleg a terjesztés miatt. Itt pl. egy élelmiszer üzlet lánc egy órával elöbb kinyit az idöseknek, hogy kevesebb legyen a találkozási felület. A gyógyszertárból rendelhetünk és az ajtónk elé teszik amit kértünk, így müködik az élelmiszer rendelés is. A szabadlevegön a séta jó, ha betartjuk a 2méter távolságot egymás között a cseppfertözés veszélye miatt. A gyerekeink, unokánk hiányoznak, de minden nap telefon találkozót iktattunk be. A napot kérem jöjjön segítsen az embereknek szárítsa a levegöt, hogy a virus ne tudjon megélni.
   Jó volt olvasni itt a honlapon “Segitség nyújtás az idöseknek” rovatot ahova fordulhatnak most az idösek Füreden. Tehát van segítség! Tudom nehéz, de most ezt kérik tölünk teljes joggal. Meg kell tanulnunk segítséget kérni nekünk akik eddig mindig másoknak segitettünk. Fibinek igaza van, veszélyben vagyunk és ez ellen eddig még nincs jobb gyógyszer számunkra mint a Karantén.
   Üdvözlettel
   Örök Füredi

 21. Üzlettulajdonos írta

  Probio Zrt.-nek: Tisztelt Referens! Érdeklődnék, hogy mi a teendő olyankor, ha a Tagore stétányon / Eszterházy strandon lévő üzletemnél napi több órát eltölteni szeretnék. Parkolóbérlet ha jól tudom a Probio Zrt ügyfélszolgálati kényszerszünete miatt nem váltható ki, a környéken parkolni kizárólag fizetős parkolóban lehet. Az azért nem működő dolog, hogy napi több ezer forintért tudjam az üzletemet autóval megközelíteni. Várom válaszukat!

  1. üzletesnek írta

   Most komolyan ezt itt kérdezi? Ez nem a referensek helye. Fel kell hívni a Probio ügyfélszolgálatát, üzenetet írni, tájékozódni a honlapjukon stb.

  2. Csendes István Csopak írta

   Javaslat: A PROBIO ügyfélszolgálatra hasonló ügyben küldtem email üzenetet. Nagyon korrekt, gyors érthető választ kaptam az igényemre, ügyintézésre:- elutaltam az igényelt összeget, a bérletet a megadott címemre kipostázzák. Köszönöm, és kiemelten fontosnak, jónak érzem a nehéz helyzetben tanúsított flexibilis hozzáállást!

  3. Névtelen írta

   Tisztelt Üzlettulajdonos! A Tagore sétányi üzletek megközelíthetősége a sétányi gépjárműhasználat szabályai szerint biztosított jelenleg is. A gépjárművek több órás, vagy napi tárolására, parkolására a közelben az ingyenes, kiépített Kisfaludy strandi parkoló, vagy a díjfizető Esterházy strandi, Erkel utcai, stb., parkolók nyújtanak lehetőséget. Honlapunkon közzétetteknek megfelelően ügyfélszolgálatunk, a személyes ügyfélszolgálat kivételével jelenleg üzemel, parkolóbérlet vásárlására e-mail útján van lehetőség.
   Somogyi László
   Probio Zrt

 22. szülő írta

  Szerintem jelen helyzetben annyit tehetünk, hogy aki megteheti, önkéntes házi karanténba vonja magát. Idősek, gyerekek, tanulók, akik otthonról is végezhetik a munkájukat ne érintkezzenek másokkal. Tudjuk a számokat, ha csökkentjük az emberi találkozásokat, arányosan lenyomható a vírus terjedése. Tegnap, amikor kenyérért mentem három tinédzserekből álló kisebb csoportot is láttam. Nem értem a szülőket! A diákok maradjanak otthon, nincs vakáció, távoktatás van. Nincs miért az utcán lenniük. Ez része lenne a felelős gondolkodásnak. Tudjuk, a hivatalos kommunikációval szemben sokan már megfertőzödtünk, azt is tudjuk várhatóan a többségünknél a tünetek elenyészőek lesznek, de van az a pár százalék, aki nem ússza meg ennyivel. Muszáj lenne most ezt komolyan venni.

  1. Ez van írta

   És jönnek a hétvégén a nyaralósok. Továbbra is azt mondom,bármennyire nehéz lesz,de itt csak a kijárási tilalom lesz a megoldás. Minél hamarabb el kellene rendelni.

 23. Ez van írta

  Sokan a teljes kijárási tilalmat várjuk. Lehet szépen kérni meg posztolgatni,de ha bemegyünk a füredi üzletekbe,látjuk,hogy nem sok eredménye van.

 24. maradj otthon írta

  Ha egy hónapig mindenki otthon marad, akkor vége a vírusnak. Mást nem tudunk tenni ellene. Ez nem új, ez folyik már a csapból is. Mégis nehezen jut el az emberekhez. Maradjunk otthon, ennyi. Az emberi nyüzsgés nagy része igenis kiváltható, ennyi időre meg főleg. Ennivalót be kell szerezni, meg munkahelyre is el kell menni, de akkor is drasztikusan csökkenthető a találkozások száma. Ha túl leszünk ezen az egészen érdemes lenne elgondolkodni néhány dolgon és vírus nélkül is másképp cselekedni. Az emberiség túl lőtt a célon, vissza kell vennünk, ebben mindenkinek meg van a felelőssége, a tehetőseknek meg eztán lesz, mert nekik a sok pénzükkel kell az eddigieknél sokkal felelősebben bánniuk.

  1. Optimista Filozófus írta

   Ehhez nem lehet semmit hozzátenni, ez van, így van, egyszerű, érthető, gratulálok a megfogalmazáshoz, csillagos ötös. De van egy nagy baj, valami ok miatt mégsem érti meg a társadalom több mint a fele, nem jut el az agyukig, már akinek van. Még ennél is nagyobb baj, hogy az elmúlt ötezer évben az emberiség semmiből sem tanult. Mit nem adnék, ha mégis valami bejönne az írásából, talán ha sokan és erősen ezt akarjuk, akkor mégis van remény?? Bele kell kapaszkodni a legkisebb lehetőségbe is.

  2. Vírus írta

   Kedves Hozzászóló, kérem, ne írjon olyanokat, hogy ha mindenki 1 hónapig otthon marad, vége a vírusnak. Kérem, olvassa a Johns Hopkins Egyetem honlapját (ha szükséges az angol szöveg lefordítása, nagyon szívesen segítek, mert a Google Translate ilyen szövegeknél azért kicsit megsemmisül…) és kérem, olvassa, hogy ez a vírus még júliusban és augusztusban is vígan itt lesz közöttünk, tehát nem lesz vége, legfeljebb kisebb mértékben (és nem, nem a meleg időnek köszönhetően, mert erre még nincs tudományos bizonyíték) lesz jelen. Az emberek meg nem tanulnak, mert lezárt borítékban adom át most Önnek, hogy ahogy kicsit majd lazulnak a szabályok, az emberek megint fütyülni fognak minden, csupán józan parasztészt igénylő viselkedésre, aminek a vírus nagyon fog örülni. Ez a vírus még hosszú hónapokig itt lesz – egyébként az Egyetem csak kicsit okos tudósai pont nyárra várják a tetőzést… -, egyrészt azért, mert még nincs oltóanyag. Földrajzilag fog mozogni, és télen, természetesen, ugyanúgy vissza fog térni (akkor is, ha addigra esetleg lesz már oltóanyag), mint az influenza – akár már mutálódva.
   Kérem, ne írjon olyanokat, hogy 1 hónap múlva vége lesz a vírusnak, mert nem.

 25. kijárás írta

  Mindenki, aki csak teheti maradjon otthon! Ezt kell tenni és ezt kell megérteni. Az idősek ne érintkezzenek senkivel, vásároljunk be idős szüleinknek és ne engedjük őket érintkezni, nem kell ehhez megvárni az intézkedéseket, amiket úgyis szigorítanak majd. Emberi belátás kell. Nem akartam ezt ideírni, hiszen mindenhonnan ez folyik, de járva a várost sajnos nem ezt tapasztalom.

 26. Attila írta

  Tisztelt Fürediek! Viselkedjünk már felelősség tudatosan, üzketekben ne álljunk egymás nyakán, ne fogdossuk a csomagolatlan élelmiszereket puszta kézzel! Több pékségben az eladó puszta kézzel veszi el a pénzt majd válogatja a pékárut! Reggel az üzletben szinte tolongunk. Ha szóvá teszem akkor meg ne pánikoljak nem lesz itt semmi járvány. Emberek az utolsó pillanatban vagyunk, térjünk már észhez!

 27. Füredi írta

  Nagyon fontos, életbevágó, hogy az osztrákoktól hazatérők felelősen gondolkodjanak, és ha nincs semmi tünetük, akkor is vonuljanak karanténba. Mindenkinek ez az érdeke! Nekik is, a családjuknak, és a mindannyiunk családjainak is. Rossz lesz, de mindenképp be kell vállalni. Nekem van ismerősöm, akik megtették, bízom benne, mindenki így cselekszik.

  1. Realista szkeptikus írta

   Nekem meg van ismerősöm, aki tesz az egészre!! És nincsen egyedül! Akkor most mi van? Az egész annyit ér, amennyit betartanak belőle! ki ellenőrzi ezt, és hogyan?

 28. Vasarnap, ünnepnap, fűnyírás írta

  Itt a tavasz és láthatóan a kedves szomszédok elfelejtették, van városunkban egy csendrendelet. Ez tiltja a vasárnap és ünnepnapi zajongást. Ilyen a fűnyírás a flex ilyen a benzines rotakapa. Ezzel szemben kinézek az ablakon és a szomszéd március 15.—én, vasárnap tolja a benzines fűnyírót. Arcán a kifejezés: “ennek ma meg kell lennie, ennyit mindenki kibír”. Nem, kedves szomszéd, nem akarjuk hallgatni , ahogy a tennivalókat olyan napon intézi el, amikor a törvény tiltja. Szóltunk, legközelebb a rendőrséget hívjuk, akik szegények nyilván nem ezzel kellene foglalkozzanak, azonban ők vannak erre a feladatra kijelölve. Reméljük az első hivatalos személytől érkező figyelmeztetés, bírság megérteti Önnel, ez tilos. Nem kicsit, nem picit, hanem úgy egészen. Ezzel a maga körül lakókat zavarja, sokszor majd olyanokat is akik nem közvetlen szomszédai.
  Ugyanez a helyzet az égetéssel is. Hiába tilos egész évben a kerti hulladék elégetése, mindenki éget, pedig Balatonfüred belterületén ez tilos.

  1. Sentinel írta

   Javaslom, hogy minden ilyen esetben és mindenkor hívja a rendőrség ügyeletét!

  2. Vendèglátásban dolgozó írta

   Amikor napról, napra csökken vagy megszűnik a város fő agazataban dolgozok állása, ki a francot érdekel h valaki 15.en benzinessel nyirja a fuvet! Maganak nincs nagyobb baja ezekben a verzivatatos idoben? Ez a dobbenetes, nem az utcan maszkalo es boltbam sorba allo nyugdijjasak – pedig az mellett se lehet nagyon elnenni szo nelkul. Hivja a rendoroket a korona virusra is, hatha az a megoldas.

  3. KGéza írta

   Tisztelt vendéglátós kollega, úgy tűnik a düh miatt összekeveri az antiszociális szomszédot és a vírust. A posztolónak végülis igaza van, pont most, hogy mindannyian be vagyunk zárva a saját kis zugunkba, lenne értelme a békés együttélésre gondolni. Mindenkinek megvan a maga gondja, hát ne tetőzzük ilyen ostobaságokkal.

  4. etikus hacker írta

   Az égetés a külterületen pontosan ugyanúgy tilos, mint a belterületen. Semmiféle külömbséget nem tesz a jogalkotó.

 29. füredi lakos írta

  A volt áruház alatti parkolónál most szerelik a fizető sorompót.Üzletek,Rossmann,DM,Pepkó és az új edzőterem mind itt parkolnak,illetve a környező helyeken szabálytalanul.Ezzel megakadályozva a DM alatti garázsokba be illetve kihajtását.Jó lett volna egyeztetni mielőtt felszerelték

 30. Ykoos írta

  Tisztelt Hivatal! /Megjegyzendő: általában ” a Hivatalról”, nem konkrét – bár konkrét esetről lesz szó! – s főleg nem a munkával túlterhelt köztisztviselőkről szólnék./ Mint rendes,törvényt betartó állampolgárok tudjuk, hogy március idusa nemcsak nemzeti ünnepünk, de egyben bizonyos adók legalább felének befizetési határideje: levélben megjön a kivetési határozat, mellékelve a befizetés célját szolgáló csekk…posta….sorállás stb.
  Ma ,Ildikó napján, azaz márc.10-én még nem jött sem határozat,sem csekk, holott 3 munkanap múlva lejár a határidő! Mi van akkor, ha dolgozom, ha nem tartózkodom itthon, ha – mint jelen esetben – beteg vagyok /nincs e-bankolás lehetőségem,mert nincs okostelefonom sem, hiába, a nyugdíjjal nem jár együtt, s remegő kezemmel nem is tudnám kezelni!/ vagy éppen ebben a vírusgazdag időben köhögésemet nem akarom a postán várakozó tömegbe vinni –
  ám ha az utolsó pillanatra kényszeredem az időben postázott csekk hiánya miatt….
  Avagy én is elvárhatnám a Hivataltól, hogy ügyeimet ugyanezzel a “felkészülési,átfutási idővel” intézze – most ki van kiért? Netán az adófizető állampolgár a Hivatalért? Hogyan is szól Kant kategorikus imperatívusza: “Cselekedj úgy, hogy cselekedeted szabálya szabály lehessen mások számára!”
  /Erre még, ha jól emlékszem, a Hivatalok Hivatalának a Hivatala Első Embere is utalt…./
  Jó lenne, T. Hivatal, ha az állampolgár idejére is figyelne egy cseppet. Köszönnénk!

 31. Barcza írta

  A Berzsenyi savanyúvíz forrás két kifolyója eldugult. Csak szeretném az illetékeseket figyelmeztetni. Közeledik a szezon és most sincs kis forgalom.

  1. Sentinel írta

   Ahogy eddig is,téli üzem volt. Ezt annyiszor elmondták már az illetékesek!

 32. Lakó írta

  Ígéret hangzott el a választás előtti fórumokon, hogy a 71-es út alatt fizetőssé teszik a parkolást mindenütt. Most látjuk, hogy nem. 8gy újra elviselhetetlen állapotok lesznek a fizetős rendszerbe be nem vont területeken. A strandolók, rendezvényre menők mind oda zsúfolódtak és a lakók a saját udvarukra se tudnak behajtani az Erkel, Mikes, Babits és a többi utcákon.

 33. XY írta

  Városképtől idegen, ami az arácsi dohánybolt környékén zajlik délután/kora este : tucatjával piáló munkások a kitett könyöklőknél, órákon keresztül… már olyan ‘nem jó’ arra menni sem 😣😣😣… Ráadásul tudtommal a köztéri alkoholfogyasztás tiltott, a trafiknak nem kocsma üzemeltetési engedélye van…

  1. Munkás írta

   A munkás embernek nincs pénze étteremre! Valószínü ezt engedhetik meg maguknak. Egészségükre!

  2. sétáló!! írta

   Tiszta Moszkva tér!!Sem gyalog sem autóval nem lehet arra közlekedni!Bár nem értem néha mit mondanak, mert nem a magyar nyelvet beszélik. Persze a híres “autóbanülökmindentlátok” balatonfüredi rendőrök max csak vásárolni járnak arra! Vicc a füredi közlekedés és a parkolás!

  3. Kari írta

   Hasomló a helyzet az arácsi deltánál is. WC nincs, de vannak bokrok meg a szomszédos üzletek fala. Ezeknek a trafikoknak mindent szabad?

 34. Lakóövezet írta

  Nem tudom kinek az asztala, de szeretnék érdeklődni, hátha tud valaki segíteni. Belterületen, lakóövezetben lehet a kertben motoros permetezővel permetezni? A szomszédom kertésze tetőtől talpig védőruházatban motoros permetezővel permetezi a gyümölcsfákat. Hatalmas ködfelhő van körülötte. Én viszont szeretnék a telkünkön, teraszunkon ténykedni. Ez engedélyezett, vagy hagyjam? Köszönöm a választ bárkinek, aki tud hivatalos információt…

  1. Jó szomszéd írta

   Egy jó szomszéd előre szól, kéri, hogy szedje be a kiterített ruhákat, hívja be a gyerekeket, kutyát….aztán 2 óra múlva ki lehet menni napozni, csak tényleg jó szomszédoknak kell lenni. 😀

 35. sétáló írta

  Az Esterházy strandtól keletre egyre tarthatatlanabbak az állapotok a Brázayn beindult építkezéstől. Száraz időben vörös porfelhőben úszik a környék, esőben ez sárra vált. A bobcatre szerelt seprű, annyit ér, mint.., illetve inkább hozzájárul a porkeveréshez. Az utcák – a Fáytól a Wesselényiig – mennek tönkre: csőtörés, felgyűrt, összetört aszfalt. Mi lesz itt a szezonban?

 36. Egy Füredi írta

  Érdeklődnék hogy a vitorlás szövetség területén mikor szeretnék a partot megnyit mindenki számára?Amire sokan kíváncsiak lennének a városban.Mert az ötlet nagyon jó kevés a szabad part a városban .Sok sikert továbbra is ilyen szellemben.

 37. Kiránduláspárti írta

  A volt hajógyár végétől a tihanyi elágazásig a bicikliút igenis életveszélyes! Kb. másfél km. Sokat tekerek arra. Máj.-tól októberig hajmeresztő dolgokat látni, balesetek is voltak. Aki ezt nem veszi észre, az jobb ha sehova se megy. Ismerőstől hallottam, hogy már komolyan foglalkoznak a dologgal, talán idén lesz szélesítés és burkolat felújítás, a pénz már megvan. Nagyon várjuk!

  1. tekerő írta

   Ezek szerint folyamatos életveszélyben vagyok a hajógyárnál, jó tudni 🙂 Naponta tekerek arra. Persze van mit fejleszteni a kerékpárúton, évek óta lenne mit, de azért a realitás érzékem még megmaradt.

 38. Nagyné, Balatonfüred írta

  Füredi-vel egyetértek, az Emberektől kell lassan megvédeni a Földet. Minden állatot kiírtani, mert az zavarja a T. füredi állampolgárt. lassan szégyellem hogy füredi vagyok, annyira nagy a turista gyűlölet, mindent utálnak a helyiek, a futóversenyt, a varjakat, a nyílt vízfelületet, a vitorlásversenyt, és már lassan csak ezzel foglalkoznak, hogy ki jön ide, és miért, és miért megy végig az úton, járdán, miért úgy megy? és miért itt megy. Szégyen Emberek! Több megértést!

  1. Cogito de minek? írta

   T. Nagyné! Mindennek két oldala van. Igaza van, több megértést. Tehát: szeretnénk a nyári hónapokban is aludni, de turisták miatt nem lehet. Még éjfél után is dübörög a kultúra és énekelnek a negyvenkilós négylábúak.. A házam előtti bejáratot szeretném, ha nem állnák el nyáron az autók. Szeretnék végigsétálni nyáron a sétányon, nem lehet. Este kicsit üldögélni egy padon, már tízen vannak rajta.Egy étteremben kulturált módon másfél órát eltölteni, ajjaj….. Elbiciklizni Tihanyrévbe, életveszélyes, nem érdemes. Máj.-ban és szept.-ben a hétvégeken nem érdemes lemenni a 71.-es út alá, illetve nem is lehet, lezárva valamiért. A Borhetek alkalmával ami ott lent zajlik, arra nem igen van minősítési lehetőség, legfeljebb csak népies kifejezések. A strandon helyet találni a törülközőnknek lehetetlen. Igaza van, ez szégyen, folytatni lehetne a sort. EZEK MIND TÉNYEK! Ezt kéretik figyelembe venni! Summa summarum: csak a turistáknak vannak jogaik? de kötelességeik nincsenek? nekünk füredieknek csak kötelességeink vannak, jogaink nincsenek? Ami most jön, nem szívesen írom le, de tény. Bad Ischl-ben (Ausztria) vannak ismerőseink, híres osztrák üdülőhely, (császárvilla), lenne szíves két hétre odamenni és megtapasztalni, milyen egy kulturált fürdőhely. Ami itt zajlik, az fényévnyire van az ottani állapotoktól. Sajnos. Egyet még tisztáznunk kell, én-mi nem gyűlöljük a turistákat, csupán nem szeretjük őket és ennek ezer oka van. Még egy dolog: az Emberektől nem kell megvédeni a Földet, de ez a fajta élőlény kihalóban van. (a nagybetűsek) És a végére a lényeget: Füred elsősorban a füredieké, a turisták csak aztán jönnek! Miután így sikerült minden dologban egyet (nem)értenünk, tisztelettel egy füredi őslakos. C.d.m.

  2. füredi írta

   Kedves Cogito. Még szerencse, hogy nem egyedül füredi, mások is laknak itt és leírhatják véleményüket. A több megértést -kérést, úgy látom nem vette magára. Pechje van, mert évek óta rendszeres bicikliző vagyok. Tihanyba nem életveszélyes kitekerni, egyáltalán nem az, baromi jól hangzik, de súlyos ferdítés. Kifejezetten érdemes kitekerni, mert az ember az ország talán legszebb bicikliútján mehet a legtöbbször minden gond nélkül. EZ persze nem számít, erre legyinteni kell igaz? A 71-es út alá is érdemes menni a szezonban is, ez megint csak egy elnagyolt, hangzatos kijelentés volt az ön részéről. Padra ülni is lehet, és néhány tényleg zsúfolt hétvégét leszámítva strandolni is. A sétányon bármikor végig lehet sétálni és lehet szeretni, hogy rengeteg arca van, és nekünk megadatik hogy a kihalt partot ugyanúgy lássuk mint nyáron, amikor sokadmagunkkal vagyunk. A négylábúakról szóló eszmefuttatását nem minősítem inkább, az magáért beszél. Az összehasonlítgatások meg a könyökömön jönnek ki. Mindenhol szebb, jobb, kulturáltabb csak itt nem. Híres üdülőhely, bárhol van a világon, annak van jó és kevésbé jó oldala a helyiekre nézve. Mindenhol, mert ennek ez a természete. Jönnek azok akik élvezni, használni akarják az üdülőhelyet és vannak a helyiek, akik meg ott élnek. És a turisták sokfélék, mindenhol, igen vannak közöttük vállalhatatlanok is, mint az isteni Bad Ischl-ben is. Voltam pár helyen a világban, sok esetben az volt a megállapításom, hogy ami ott zajlik, mi nem bírnánk. Csak ott a problémákat valahogy nagyobb toleranciával kezelik.

  3. europa hírnóke írta

   Időről időre olvashatóak itt kemény kritikák olyanoktól, akiket nyilván nyomós okkal nagyon tud zavarni a turizmus, és persze írnak olyanok is, akik meg azt nem tudják elképzelni, milyen komoly problémákat okozhat egyedi esetekben az idelátogató emberek sokasága, vagy azok empátia nélküli pénzzel kitömött egyedei…. Az a probléma, hogy bár általában véve mindenkinek van igaza, és minden relatív is persze…. a türelem, mint fogalom véges . Tudomásul kell venni, hogy egyszer elfogy, és akkor durva helyzetek alakulhatnak ki. Mindannyian tudunk a történelemből azonnal példákat előhozni, és a liszt ki fog borulni, ezzel talán mindenki egyet tud érteni. Szerencsére engem nem érint, de azért kérdem én….. miért kell ezt megvárni…..

  4. Cogito de minek? írta

   Füredi-nek válasz. Kedves Füredi: köszönöm, hogy hozzám is szólt. Visszaszólok, szabad? Múlt héten volt egy lakossági fórum, a B-épületben, ami főleg a FÜRED-Tihany bicikliúttal foglalkozott. Ott volt? Ott elhangzott ezzel kapcsolatban, hogy bizony egy része már életveszélyes! EZ persze nem számít. A tények sem számítanak, és nekem csak az Ön szemüvegén keresztül szabad szemlélni a világot, hát köszönöm szépen, ebből nem kérek, ebből elegem volt pár évtizeddel ezelőtt. Legyen igaza, legyen nagyobb tolerancia, de attól még nagyon sokan nem tudnak aludni, a nagy toleranciától nem tudok kihajtani a bejáratomat elzáró autók miatt, stb. Lenne szíves fölvilágosítani, hogy pl. EZT a konkrét esetet hogyan oldaná meg toleranciával? Vegyek helikoptert? Szívesen tanulok mindenkitől. Az összehasonlítgatások a könyökén jönnek ki, hát kinek itt, kinek máshol, dehát hogy is van ez? hiszen ÖN is összehasonlít! mint írja, volt pár helyen a világon,stb., ejnye,bejnye nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal kéz? A négylábúakkal kapcsolatos megnyilvánulásából csak azt tudom kikövetkeztetni, hogy a humorérzéknek nem barátja, ez sajnos nagyon negatívan tud befolyásolni bizonyos élethelyzeteket.
   Bad Ischl-el kapcsolatban úgy látom a lényeget fel sem fogta: az arányok számítanak! Ott is vannak nem odavaló és nem odaillő alakok, de ezek száma kicsi.
   Nem akarok plagizálni, azt hiszem Európa Hírnöke viszi el a pálmát és nagyon fején találta a szöget: nem kéne megvárni, amíg elfogy a türelem, mert az véges. Ennél jobban összefoglalni az itteni fejleményeket nem lehet. Gratulálok. Ha aztán az érvek helyett az indulatok dominálnak, az lesz majd a “szép új világ”, itt Füreden is. Már kopogtat az “ajtón”, ne várjuk meg, amíg szöges csizmával berúgja…….
   Maradok továbbra is tisztelettel, aki vagyok (lásd alább), ugye azért nem vesztünk össze? rettenetesen sajnálnám.
   P.S. amúgy igaza van, szerencse, hogy nem egyedül vagyok füredi, hű de unalmas lenne……C.d.m.

  5. füredi írta

   Kedves Cogito. Most aztán jól odamondta, miről, mit kell gondolni. Puff nekem. Igaza van, mindenben, nagyon pontosan látja az élet dolgait, a megfelelő önérzettel és magabiztossággal – jó így? ezt szeretné hallani, nem? A négylábú humorral kapcsolatban meg tudja van az a szint…

 39. Roncs autók írta

  Mai nap sétáltam a Köztemető alatti Levendula utcán, amit nem rég csináltak meg. Soha nem láttam eddig, de mi az a tucatnyi személyautó az út alatti területen? A temető alsó bejárattól Mandula virág irányába kb. 10 m-re.. Tán bontó, vagy? Környezetvédelem? Mühold képén is jól látszik.

 40. Hegylako írta

  Vadőr Füreden? Tegnap és ma is a Tamási Áron & Arácsi utcában két szarvast láttunk. Meg vannak rémülve, ugrálnak az autók között. Véleményem szerint a hegy jelenlegi beépítettsége miatt nem találnak vissza a természetbe. Füreden esetleg van vadőr akinek lehetne szólni? Előre is köszönöm!

 41. handball? írta

  Valaki a kézilabda szakosztályból jelezhetné a SZTÁROKnak,hogy a kölcsönben náluk lévő autókkal nem kell a közutakon száguldozni!Folyamatosan látni a városban a tilosban parkoló,a megengedett sebességet jelentősen túllépő népautoval közlekedő SZTÁROKAT! A sportbeli sikereket nem kell nagyképűen az utakon kamatoztatni!!!Volt már ebből baj!

  1. "Handball"-nak írta

   Balatonfüred a kultúra városa. Csak nem a közlekedési / viselkedési kultúráé…

  2. BKSE írta

   Köszönjük a figyelmeztetést, szóvá fogjuk tenni!

  3. etikus hacker írta

   Sztárok…. engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki köszönetem, mert nagyon megnevettetett. A helybeli kézilabdacsapat tagjai valóban egyforma reklámautókkal róják a kilométereket, de higyje el, csak néhányuk tesz a szabályokra. A fiatalok többsége még övet is kapcsol, pedig hát ugye helyben nincs az a hatóság aki szólna nekik…. Az a néhány feltűnő renitens meg gondolom olyan helyekről érkezett ide, hogy ezt hozta otthonról… Fiatalok, mással nem is foglalkoztak eddig, mint a sporttal, ez pedig nyilván más tudásanyagok megszerzését jelentősen háttérbe szorította. Szerintem ők mégcsak nem is tehetnek arról, hogy ma itt az ilyen látványsportokban vérlázítóan magas fizetésekért az égadta világon semmiféle teljesítményt nem kell letenni az asztalra. Bár… ha jól hallom, Érd városában elkezdődik valami…..

  4. Angelo írta

   Kedves Handball! A füredi kézicsapat titánjai, igenis sztárok, 30 éve is azok voltak, ma is azok, és a jövöben is azok lesznek.Városunk büszkeségei, akik a bivajerös magyar bajnokságban rendre az élmezönyben végeznek. Minden hazai mérközésen teltház elött kéne pályára lépniük! Nagyobb show-t kéne a meccsek köré varázsolni.. cheerleaderek, tüzijáték, tánc stb..

  5. Gilmour írta

   Angelonak. Sztárok? De egyben ugyanolyan állampolgárok mint mi, szóval a törvényeket nekik is be kell tartani! Azért mert sportolók nem felsőbbrendü lények (mint a politikusok és egyéb állatfaj).

 42. Legyen elérhetőbb a Balaton-part – Turisztikai évadnyitó írta

  A Balaton-part ne elérhetőbb legyen, hanem élhetőbb! = Kevesebb turista! És nem hosszabb, hanem rövidebb szezon! És ha ezek megvalósulnak, akkor (nemcsak a turistáknak, hanem) talán maguknak a füredieknek is tényleg elérhetőbb lesz a Balaton-part.

  1. Elérhető írta

   Abszolút egyetértek és támogatom. Lényegesen többen érik el a Balaton-partot, mint kellene.

  2. Bala-Bala-Balaton írta

   A Balaton nem a balatonpartiaké, hanem mindannyiunké. Sőt egy időre még az idelátogató külföldieké is. Ha tetszik, ha nem. A magyar tenger, ami kicsi az országnak, de nincs más. Vagy akkor netán a fürediek se tehessék ki a lábukat Füreden kívülre? Ez elég életszerűtlen.

   Borzalmas ez a tipikus balatoni gyűlölködés és annyira fölösleges, mert aki idelátogat egy-két hétre, nem is tud róla. Az állandó lakók és nyaralók életét viszont megmérgezi. Megoldások kellenek, nem a zsigeri gyűlölet.

  3. Öreg Füredi írta

   Teljes mértékben egyetértek! De miután az itt lakók véleménye abszolút mértékben senkit sem érdekel, főleg azokat nem, akik a statisztikák bűvöletében csak a számokat nézik, nem sok reményt látok javulásra. Van már régóta Siófok 1., újabban Siófok 2 (=Balatonfüred) hol lesz Siófok 3.? Aztán Siófok 10 után bezár a Balaton—ha ugyan előtte Természet Anyánk be nem gurul és elsöpri az egész törmeléket. Higgyék el, nagyon szomorú dolog ezt leírnom, vérzik a szívem ezt a pusztítást látva és az ember teljesen tehetetlen…..a sorra épülő szállók és lapostetejű beton bérkaszárnyák minden szabad felületen és az egyre több, még szabad Balaton partot foglaló vitorláskikötők, az eltűnőben lévő nádasok………mi ez, ha nem pusztítás.

  4. Hertelendy Krisztina írta

   Javaslom a szállodai és éttermi árak jelentősebb emelését,így meg lehetne szűrni a kevésbé minőségi turizmust! Akire nincs szükség,ne ide jöjjön…

  5. Hertelendy Krisztinának írta

   Kedves Krisztina, a szomorú valóság az, hogy döntő többségben pont a pénzzel teli turisták a minősíthetetlenek, pont azért, mert azt hiszik, mivel tele vannak pénzzel, mindent megengedhetnek maguknak. És mivel a város nem tilt nekik semmit (mert hát TURISTÁK), ezért mindent meg is engednek maguknak.

 43. Attila írta

  Tudja valaki mi az a hatalmas csővezeték amit a Tagore sétányon a parton telepítenek ?

  1. Egy füredi, aki megkérdezte a melósokat írta

   A csatornahálózat karban tartása folyik a Tagore sétányon, a csővezeték a csatorna karban tartás alatti kiváltását szolgálja

 44. itt születtem írta

  Segítség!az önkormányzat honlapján nem találom a letölthető nyomtatványokat? Konkrétan az eb összeírásra készült nyomtatványt keresem.

  1. Balatonfured.hu írta

   Tisztelt Hozzászóló! A keresett nyomtatvány az E-ügyintézés/Letölthető nyomtatványok/ hagyományos/közigazgatás linken található meg. https://dm.balatonfured.hu/public/cmsadmin/getpath?dirname=/repository/Nyomtatv%C3%A1nyok A szerk.

 45. Tallózó írta

  Pár napja Akaliban jót sétáltunk csodálatos időben és csodálatos csendben! Néhány kacsa és sirály volt, ez rendben, de a csend oka: egyetlen egy varjú károgása sem zavarta a hullámcsobogást! Külön élmény volt. Hogy lehetne ezt Füreden is megvalósítani? Mit tudnak Akaliban és mit nem itt? Hihetetlen élmény volt! tudtunk beszélgetni, hallottuk egymás hangját, le lehetett ülni a padokra félórás sikálás nélkül, és egyáltalán: átölelt minket a kultúra és karjában ringatott! Újra vissza fogunk oda menni! van még élet Füreden kívül is! A füredi sétányon uralkodó zajhoz képest egy spanyol bikaviadal-aréna az a zümmögő-kórus a Pillangókisasszonyból.

  1. füredi írta

   A varjak védett állatok, ahol megtetszik nekik ott fészkelnek. Sok helyen okoznak gondot, itt Füreden is igyekeztek tenni ellenük, még sólymokkal is. Egyébként én azt még nem tapasztaltam, hogy nem lehetne tőlük beszélgetni, vagy annyira zavaró lenne a jelenlétük, hogy elragadtatva kelljen erről írni. Padokat sem kellett még súrolnom. Akali jó hely, más erényei vannak mint Fürednek, sok tekintetben viszont nem cserélnék, örülök, hogy itt lakom és nem ott, de ez mindegy is.

  2. Tallózó volt munkatársa írta

   Füredinek írom: lassan már minden védett, de ki véd meg minket, embereket? Igaza van, nem kell a padokat súrolni, de akkor inkább le sem ülök! Nem igyekezni kell a varjak ellen, hanem eredményeket elérni. Pár éve egy bajor kisvárosban valamilyen elektronikus eszközzel örökre elzavarták a varjakat. (remélem, jól emlékszem). Valószinüleg azok jöttek ide, fene a gusztusukat. Azonkívül van Burgenlandban egy rokonom, magyar, mint mi, nem labanc! És solymász. Tud a füredi varjakról, és csekély összeg ellenében elvállalná az itteni varjú-probléma végleges megoldását. Vagy ha már annyira kellenek ide a madarak, akkor baglyokat kéne betelepíteni, azoktól félnek a varjak és garantáltan csöndben dolgoznak. És csak éjjel aktívak.

  3. Füredi írta

   Egyelőre nagyon úgy fest, hogy az embertől kell megvédeni a Földet és az állatokat.

 46. Üdvözlettel írta

  Tisztelt Somogyi Úr! Gondolom az Önök hatáskörébe tartozik a Köztársaság úton kihelyezett padok karbantartása. Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy nekünk is jutott pihenőpad, s látjuk hogy időről időre lefestik, javítják ezeket. Sajnos a 13.számú ház előtt évről évre kimaradt a javítás a bölcsőde felőli oldalon a D lépcsőház előtt. Sok az idős ember, kismama aki leülne szívesen ha merne a törött lécű padra ami csupa szálka, hiányos. Az Ön figyelmességét ismerve előre is köszönjük a javítást, odafigyelést.

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Köszönöm szépen a jelzést, intézkedem!

 47. Névtelen írta

  Szvsz. belterületen a jegyző, de nyilván kül/vadászterületről “vált be” a vad, ìgy a kül/vadászterületen vadászatra jogosult.

 48. Állatveszély! írta

  Szeretném az illetékesek figyelmét felhívni arra a szomorú tényre, hogy rókák és aranysakálok korzóznak rendszeresen a PAV Vitroláskikötő, a Kisfaludy strand, a DRV Felszíni Vízmű, valamint a környező utcák területén.
  Mindannyiunk számára kellemetlen lenne egy vadharapás, de esetleg gondoljunk bele a ragadozók által terjesztett betegségekbe!
  Mindhárom említett területet 24 órás biztonsági őrizettel látták el az illetékesek, ám az nem nyújt védelmet vadak ellen.

  1. Vad is és állat is írta

   Én is ezt szeretném tudni! Ki az illetékes vad ügyben lakott területen Balatonfüreden? Kihez kell fordulni?

  2. Vackor írta

   Nem nyújt, mert az állatok nem ott laknak és kalandozni,-párt, vagy élelmet szerezni is éjjel indulnak, amikor már sötét van és minden csendes. Addig is igen jó búvóhely a belterületen a Vadvirág u. mögötti helyenként a 150-200m-t is elérő sűrű, áthatolhatatlan csalitos, illetve attól balra fekvő mocsár világ, ami egy meddőhányó dombban végződött, de azt most a telek tulajdonosok a földmérők számára lepucoltatták, mivel az egészből az a rész kerül először beépítésre.
   A területen jól megfigyelhető voltak az őzek, párzáskor szarvas bőgés, a konténerekhez surranó rókák, aranysakálok. Legkiszámíthatatlanabbak talán a vaddisznók, akik a területükre téved emberek az utódaik érdekében, vagy a dagonyázásban meglepve agresszívekké is válhatnak. Még az a szerencse, hogy ez nem következett be, de ami késik…….
   A úgy is éktelenül ronda, amikor a vonat befut Arácsra, ezt látni, na meg a szemét hegyeket. Amikor ez a terület a jövőbeni értékével nagy hasznot fog tulajdonosainak hozni, igazán már 15 év után áldozhatnának egy kis pénzt a területük kulturálttá tétele érdekében

 49. europa hírnöke írta

  A harmincas apukának, aki a kétszemélyes francia roncs kisáruszállító első ülésén két kisgyermeket szállított ma az Eötvös Iskolába…. Ember… eddig, és ne tovább… Tény, hogy bizonyos érthető okokból nincs rendőr, illetve aki van, az meg olyan agilis, mint a nagyapám 90 évesen, de ezzel ennyire visszaélni… Bár igazából a két kisgyermekkel szemben unfair, és nem kicsit.

  1. Tallózó írta

   Ez nem unfair, ez súlyos bűn, amit a törvény is büntet. És hány ilyen esetet látni naponta! nagyon szomorú, sajnálom a gyerekeket. Mit lehet tenni mást? Fölírni a rendszámot és lefényképezni az egészet, ha lehet, és följelentést tenni? segítene ez valamit is?

  2. Tallózónak írta

   Kedves Tallózó,kb. annyira bünteti, mint a petárdázást, vagy az össze-vissza autózást (igen, a sokat emlegetett kereszteződésben).És szerintem Ön is tudja, kb. mennyit segítene egy feljelentés. Balatonfüred a kultúra városa, de nem a közlekedési – és egyéb- kultúráé.

 50. Szalay Lajos írta

  A hidegfürdőről szóló cikkhez küldöm a megjelölt filmhiradó részletet, melyben a régi fürdőről van pár kép.
  https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=2172
  Tisztelettel : Szalay Lajos