Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 998 hozzászólás

 1. Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

  Válasz
 2. Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom, hogy kevesebben is vannak, mert a családoknak elfogyott a pénze.

  Válasz
 3. Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács Kati, Zorán stb. Zorán ráadásul minden évben van. Ez egy szegénységi bizonyítvány a városnak, hogy egyetlen friss, aktuális, időszerű zenekar nem lép fel Füreden. Ez szerintem ciki így.

  Válasz
 4. Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép épületet. Ilyeneken kár spórolni. A városvezetés tegyen oda két reflektort, ha már annyi energiával felújították az épületet, hogy látszódjon is.

  Válasz
 5. Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb filmek, dokuk láthatók. Ez elég gáz. Értem, hogy Veszprémben vetítik a nagyjátékfilmeket, de egy másik napon le kellene azokat vetíteni Füreden is.

  Válasz
 6. Szokásos évi „országjárásunk” során újra Füreden vagyunk, de egyvalami nagyon zavart kb. egy hete: sokan voltunk a Koloska völgyben, a kis tó körül, és nem találtunk WC-t. Biztos máskor is sokan vannak ezen a szép helyen, és másoknak is „kell”, de hogyan tovább? Végülis a hegyoldalban megoldotta a 10 éves lányunk a gondját, de egy felnőtt már problémásabb. A csárdáig már nem bírta volna ki. A helyiek sem tudtak jobb megoldást. Vajon volt itt valamikor WC és el lett hanyagolva, vagy sosem volt? Ez bizony nem egy kulturált megoldás. Ki lehet itt a felelős? Mert nem kellett nagyon „odafigyelni”, hogy lássuk a WC hiányának nyomait. Bizony maradt bennünk egy adag rossz emlék. Itteni ismerősünk gépén írok most, de ö sem tud ez ügyben semmit. (gondja van a lábával)

  Válasz
  • Gondolom a Lővérekben sincs WC az erdőben. A Koloska völgy is egy erdei tisztás. Nincs vezetékes víz és csatorna, így WC sem.

   Válasz
   • Hordozható WC van, Ön ilyesmiről nyilván sosem hallott. És a helyi turisztikai szakemberek sem.

    Válasz
   • Hogy a Lövérekben van-e WC az erdőben, vagy nincs, annak mi köze a Koloska völgyi WC hiány nyomaihoz? fejreállított logika viszont már többször is láttam a Koloskában hordozható WC-ket, tehát lehetne cselekedni, ha megvolna az akarat.

    Válasz
 7. Ki tud segíteni? hol lehet Füreden jó lángost kapni? Tavaly sem sikerült, idén tegnap volt a negyedik kisérlet, a felét szemétbe kellett dobnom. Kicsit furcsállom az olyan előírásokat, hogy a büfé nevét nem írhatom meg valamilyen személyiségi jogok miatt, de ők az én személyiségi jogaimat megsérthetik az ilyen hulladékkal. Egy másik férfi is kidobta az övét. Vajon dicsérni szabad ezen a felületen egy büfét? Mert akkor várom a büfé nevét. Az sem baj, ha a környéken van.

  Válasz
  • Szombatonként Tihanyban a felső piacon az XXXL lángost ajánlom. Mi mindig ott eszünk. Nagyon finom.

   Válasz
 8. Màsodszor probàlkozom feltenni a kérdést ezen a forumon, ki tudja, mikor nyilik meg „végre” Zoob Katalin kiàllitoterme, ill. alkotomühelye, a két épületet 800 millios EU-s pénzböl ujitottàk fel. A két intézmény megnyitàsa régi hiànyt potolna Bfüreden.

  Válasz
 9. Régóta szerettünk volna egy színdarabot az új Központban megnézni, tegnap, 27.-én ott voltunk, sajnos. Az indító hangszóró-hangerő borzalmas volt, azt hittük, beszakad a dobhártyánk, hogy ez mire volt jó? Az egyik férfi színész ordított és hadart vég nélkül, a másik eléggé halk és kissé érthetetlen volt és ez okból a történet nem volt követhető, habár abból, amit megértettünk, a végtelen primitív és néha közönséges történetet nem volt nehéz elképzelni. A női szereplőket jól meg lehetett érteni, de ez nem volt elég a boldogsághoz. A szünetben végre el tudtunk menekülni (3 házaspár, 50 körül) és soha többet ide nem megyünk. Megmaradunk a veszprémi színház híveinek. Egy kérdés maradt azért bennünk: van ebben a kultúrkörben valami nívó-felelős féle? Ha igen, sürgősen vándoroljon ki az Északi sarkra! Mellesleg szorgalmas színházba járók vagyunk, van egy kis viszonyítási alapunk. talán szabad volt ezt az „élményünket” itt közzétenni, ha valaki megorrolt ránk ezért, máris elnézést kérünk.az épület maga tetszett, szép nagy színpad, a székek kényelmesek, a 192 cm-es sógorom lábai is elfértek, ezért külön köszönet a tervezőnek.

  Válasz
 10. Nagyon szépen felújították a Huray villákat, de a Tourinform irodájába idős ,mozgássérült ember nem tud felmenni a magas lépcsőkön,nincs korlát.Kérem,hogy valamilyen megoldást találjanak arra ,hogy ők is meg tudják közelíteni a Tourinformat

  Válasz
 11. Mielött teljesen elkedvetlenednének azok, akik azért még jót is építenek Füreden, nagyon örülünk az ugyan sokáig készült, de nemrégen átadott új játszótér/parknak, a Közt. út vége alatt, a Fürdö utcai körforgalom elött, a vasút/patak mellett. (nem ismerem a pontos címet) Minden szempontból jól sikerült. Csak így tovább!! Köszönjük!

  Válasz
 12. A Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak közti még szabad részen történik. Az a csatorna-víz-építkezésnek induló dolog, és fairtás, ami ott elkezdődött, az nagyon úgy néz ki, hogy a még ott lévő kis szabad részen is házak fognak épülni és talán még az ott lévő kis erdőrész is el fog tűnni. Ki tud erre a kérdésre érdemben válaszolni??? illetve ki hajlandó? vagy csak a megjelenő toronydaruk fognak majd válaszolni, amikor már minden késő? Az eddigi füredi ezirányú rossz tapasztalatok erre mutatnak. Várjuk valakinek a válaszát, akár ilyen, akár olyan. Persze a mindenki által harsogó hangon hirdetett „zöld forradalom” jegyében.

  Válasz
  • Társasház épül. 2 000 000 / m2 áron. 😞

   Válasz
   • Sokan valahova egész mélyre, egy nagyon meleg helyre kívánják az új házakat, a lakóikkal együtt, meg az emiatt egyre növekvő zsúfoltságot, azonban nemrégen hallottam egy szokatlan véleményt ezzel kapcsolatban. Vagyis fordítsunk a dolgon: talán még van jó oldala is az egésznek?? mert megalapozott tapasztalatok alapján hihető az a dolog, hogy ezekben a lakásokban 95%-ban nyaralók fognak lakni, csak pár hétig, aztán hazamennek, a rolókat lehúzzák és semmilyen módon nem fogják zavarni a mi nyugalmunkat. Ennyi. Kb. fél éve tudatosan fotózom az új épületeket, (utca, házszám, időpont) és tényleg, alig látni nyitott ablakot és mozgást az épületek körül. Sovány vigasz, de pozitív kicsengéssel. Remélem, nem az önámítás „kategória” foglya lettem. Aki akar, vigasztaljon vagy okosítson.

    Válasz
 13. T. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és bölcsőde van, fut egy sétaút egészen a patakig. Kb. fél éve elvittek onnan vagy öt padot, állítólag javítás céljából. Ha ez igaz, vajon mikor lesznek készen? ha nem igaz, akkor hol vannak? Ennyi idő alatt Kínában egy milliós várost fölépítenek, többezer paddal. Már megindultak a tavaszi sétálók, nagy részük 60 fölött, és szívesen lepihennének néha. A patakvölgyben a posta felé is jót tenne a meglévő kettőhöz még néhány pad. Vagy erre már nem futja az X-edik kongresszusi palota, ötcsillagos szálló, stb. mellett? Ebbe az utóbbi témakörbe nem akartam beszállni, de jött magától. A fájós lábú feleségem egyetlen „természetközeli” élménye ez a patak melletti pad maradt. A szomszédom ezirányú tavalyi kérése süket fülekre talált, a hivatalos közeg percenként kétszer nézett az órájára, jelezve, hogy a téma mennyire érdekli. Ismétlem, nem tudom kire tartozik ez az egész dolog, de számunkra végtelen keserű úgy, ahogy van és valahogy nem passzol a „szeretjük és megbecsüljük idős honfitársainkat” fújó zenekar szövegébe. 78/72 évesek vagyunk. (ma ápr. 21. van)

  Válasz
  • Tisztelt Nyugdijas, a padokat a felújitás után visszaraktuk, köszönöm a jelzését.

   Válasz
 14. Olyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.

  Válasz
  • Szerintem meg szép, modern, mint a bíróság. Ízlések és pofonok… Nekem pld. az nem tetszik, hogy Pesten betonból replikákat építenek, olyanokat, amik eredeti idejükben sem illettek a Vár középkorias, arányosan szép polgárvárosához

   Válasz
 15. A Fürdö utcában a Rendszetudományi központ előtt az úttest megsüllyedt és annyira hepehupás hogy csak lépésben lehet áthaladni a szakaszon.
  Nem tudom ki az illetékes, de jo lenne ha legalább egy aszfaltmaróval egyenesre huznák az aszfaltot.
  Üdvözlettel Brien Fery

  Válasz
  • igaza van Brien Fery-nek nekem is naponta többször át kell haladnom a Fürdö utcán és minden alkalommal mérgelődök a hete-hupás szakasz miatt. Természetesen ez nem tesz jót a futomünek sem.

   Válasz
 16. Tisztelt Somogyi úr, az Öreghegyi utca elején létesítettek egy kis „Park”-ot. Sajnos ennek a rendben tartására úgy látszik nem jut idő vagy pénz. A bokrok benőtték a járdát, a mandulafák alatt nem lehet esernyővel elmenni, annyira lelógnak az ágai.
  Kérem szíveskedjen intézkedni.

  Válasz
  • Tisztelt Nyugdijas Öreghegyi, köszönöm a jelzését a problémára, a problémát megoldjuk.

   Válasz
   • Tisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!

    Válasz
 17. Tegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva volt. Nem a WC a legfontosabb, aztán jön minden más? Füred a kultúra városa?? Gőgös, beképzelt, magamutogató társaság!! Nem értem, honnan veszik ezt a bátorságot, és ilyen hamis szólamokkal kürtölik tele a világot.——-régóta jártunk erre, sikerült látni az új hajókat, mindnyájan kissé megrémültünk a nagyon sötétre sikerült hajóktól. Nagy kár, szinte belesimulnak a vízbe, persze erröl Füred nem tehet.

  Válasz
  • Kedves Országjárók! Mi Fürediek nagyon örülünk, ha valaki pénzt, időt áldoz arra, hogy városunkban napokat eltöltve építő jellegű kritikával segítse városunk fejlődését, Gondolom, részletesen tanulmányozta kulturális programjainkat (múzeumok, előadások, színház, mozi, stb.) miután megfogalmazta lesújtó véleményét. Köszönjük, hogy a hajók „rémisztő” látványát nem írta a város rovására. A strand még zárva és ezért nincs WC. Ha honlapunkat figyelmesen tanulmányozza, biztosan talál magyarázatot a „hamis” szólamok valóság alapjára. (Akali település nevét nagy A betűvel írjuk.)

   Válasz
   • Tisztelt AnZsu! Biztosak voltunk, hogy ha lesz válasz, az ilyen lesz. Mellébeszélés. A kulturális programban nem lehet azt elintézni, amit a WC-ben. Érthető??? Minden egyéb csak ezután jön! Akaliban is zárva volt a strand, de a WC nyitva volt. Ez a fontos! Akali nevét én itt jelzőként használtam, ilyen esetben kisbetűvel írjuk. (ez általános iskolai tananyag) Tehát a lényeget AKALIBAN már megértették. És most leírom azt, amit múltkor nem akartam, de Ön kikényszerítette belőlünk: nem tudom, mikor jövünk újra erre a környékre, vagyis Füred és Co. felé. Mind az öten egy véleményre jutottunk, a harmadik, ezen a tájon végzett látogatásunk után. Van még más, szívünknek, lelkünknek kedves vidék, ahol sokkal jobban érezzük magunkat. Summa summarum: a táj nagyon szép, a sétány és sok reformkori épület is (az újak nem!) de a sok, itt kultúrának eladott silányságot fogyassza az, akinek ez is elég. Természetesen van sok minőségi áru is a kínálatban, még szerencse. Senki becsületes füredit nem akartunk megbántani, ismerőseinktől tudjuk, hogy ez a nagy többség, akiket szintén nagyon zavar, ami minket innen végleg elüldözött. Igyekeztem–igyekeztünk az Agora által közölhetőnek véleményezett módon megfogalmazni a mondanivalónkat. Az utolsó szó jogán: ami Önnél, meg másnál is nekünk nem tetszett, nos azt tudomásul vesszük, és kész. (és holnap elhagyjuk e kies tájat)

    Válasz
    • A wc legyen nyitva egyetértünk. Bár olykor szoktunk sétálni Akaliban, én azért nem cserélném el Füreddel, határozottan nem, jó itt élni. Ha Ön másképp látja, nem gond. Azt viszont nem értem, ha itt nem volt jó, és elmondása szerint többet nem is jár erre, akkor minek ilyen elánnal elhordani a várost? Hogy mi a silány kultúra, azt a strand bezárt illemhelyéből leszűrni, minek? Minek belemenni ilyen fölösleges okoskodásba, hogy a becsületes fürediek, biztos úgy gondolják, mint önök, ettől becsületesek biztos. Nincs nagy többség, mindenki a saját burkában él, azzal tárgyal, és azt gondolja, hogy csak az létezik, amiben ő benne van. Képzelje, az én nagy többségem szerint pedig fasza hely Füred, öröm itt élni, persze van sok-sok hiba is, de jó itt. Ez egy másik burok. Hagyjuk békén egymást, a végén, a közös nagy burokban úgysem számít ebből semmi.

     Válasz
     • Na, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk 3 éve adta föl Füredet (kb 15 éve laktak itt, volt idejük tapasztalatot gyűjteni) és menekültek Akaliba, azóta jól érzik magukat. A füredi ismerősünk, ahol még ma leszünk, májusban költözik a Bakonyba, az indoklása szerint az ottani flóra és faunában biztos jobban fogja érezni magát, mint a főleg nyáron és a hétvégeken Füredre zúduló elviselhetetlen mennyiségű és minőségű turisták(?) tömegében. Még 3 itteni ismerős készülődik szintén a Bakony felé. Mit csináljak, ők is másképp látják a világot. Most pedig kirukkolok azzal, amit nagyon nem akartam, kérem, ne haragudjanak, kényszerítettek rá. Az elmúlt időben nagyon sokat társalogtam külföldi turistákkal, egyöntetű végső következtetésük volt,hogy jól érzik itt magukat, de ha még egyszer Ma.o.-on járnak, ez a környék kimarad. Szép,–szép-szép, DE!!!!——Részemről-részünkről ez a téma akkor most befejezve. Mindenkinek kívánjuk a legjobbakat és hogy ott és úgy boldoguljon, ahol az az igényeinek és lehetőségeinek a legjobban megfelel.
      Mellesleg köszönjük a kulturált módon fogalmazott hozzászólásokat, ezért dicséret mindenkinek, ez egy pozitív tapasztalat volt, nem sajátja néhány hasonló oldalnak.

     • Jajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!

 18. Érdeklődnek vki illetékestől hogy a támogatott virágvásárlási lehetőségre mikortól lehet jelentkezni? Ui. a hírben ápr. 10-e, a jelentkezési oldalon pedig ápr. 12-e szerepel. Köszönöm

  Válasz
  • Kedves Virág, mindkét oldalon április 10. a jelentkezés dátuma. Reggel 7.30-tól lehet jelentkezni. Üdv A szerk

   Válasz
 19. Nagyszerū, hogy egy elhanyagolt területen egy új játszótér lesz. 1. De mi van a többi, már meglévő, de egytől-egyig elhanyagolt játszótérrel? 2. Mikor lesz egy játszótér úgy megépítve Balatonfüreden, hogy ott valódi sportolásra is lehetőség lesz? Kosár-, kézi-, focipálya? Lassan már több sportcsarnok van, mint játszótér, de azok a lakosság számára nem nyitottak…
  Legélhetōbb kisváros sportpályák nélkül?…

  Válasz
  • Itt akartak csinálni sportpályát, de a környék lakói ellenezték, nem egyeztek bele. Volt erről szó, amikor csinálták a játszóteret. Így nehéz. Nem tudom mire gondol a használhatatlan játszóterekkel, a pl a Kovászna parki és a Tagore sétányon álló meg a kiserdei biztos használható, barátomék oda járnak az unokájukkal. A többiről nem tudom milyen állapotban van.

   Válasz
 20. Amint e sorokat írom, (péntek este fél tíz után) a Csárda utcában, és ameddig ellátok, a környező utcákban (Pacsirta, Csákányi) nem működik a közvilágítás. Tudom, nem itt kell bejelenteni, de úgy tapasztaltam napok óta visszatérő probléma a felső városrészben, hogy a lámpák nem vagy csak részben működnek.

  Válasz
 21. Nyit a „régóta várt új élelmiszerbolt”, ha jól számolom, akkor a kilencedik. Füreden kb. 15ezren élnek. Hogy ennyi embernek minek ennyi bolt? Nem írhatom le, melyik boltokban, de sokszor ha ott vagyok, én vagyok az egyetlen vevő, plusz 3 eladó. Hát sok szerencsét, nem tudom mennyire lesz nyereséges az új mert az csak a másik boltok kárára lehet az. Azt sem írhatom le, hogy melyik boltokban van állandóan leárazott, másnap lejáró élelmiszer, ez sem a nagy forgalom jele. Aztán azt sem írhatom le, melyik boltokban van olyan „minőségi” áru, ami csak az éhhalál előtt 10 perccel elviselhető.. Azt sem írhatom le, hogy kb. fél éve egy TV adásban melyik sajtokról mondták azt, hogy azok nem sajtok, hanem ipari hulladék. Ezekből is sokat látni. Azt sem írhatom le, hogy melyik az a 3 bolt, ahol még van minőség. Facit: lenne kevesebb, de jobb. Füred jobbat érdemelne.

  Válasz
 22. Olvastam, hogy Szekszárd solymászt és sólymot vet be ellenük. Csak egy ötlet.

  Válasz
  • Arra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a tisztítást mi fizettük.

   Válasz
   • Hogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert érzésem szerint sajnos csak a még több turizmushoz) és Füred négy évszakos város és hasonló agymenések, akkor egyrészt miért nincs rá pénz, másrészt miért nem kapcsolódik össze egyes fejekben, hogy egy varjú-(és galamb- és általában madársz.r-)mentes sétány valahol, valahogy a turizmus fogalmkörébe esik?

    Válasz
    • Szerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok, a fészkeiket nem lehet eltávolítani a fákról, akármilyen kellemetlen ez nekünk embereknek, ezt el kell fogadni. (Ha az önkormányzat mégis eltávolítaná a varjakat, akkor meg az az agymenés menne, hogy ezeknek mindent szabad.)
     Az eszköz azt jelenti, hogy a turizmusból van bevétele a városnak szinte csak ebből és nem mondjuk akkumulátor gyárak telepítéséből. Egyik sem a szívem csücske, de azért messze a turizmust választanám a kettő közül.

     Válasz
     • A vetési varjú a védett, a dolmányos varjú az nem. A fészkek eltávolítására is van lehetőség, csak akarni kell.”A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 43. § (1) alapján tilos a védett állatfajok – és így a vetési varjú – egyedének zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának és más élettevékenységének veszélyeztetése, lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása.

      Azonban a jogszabályi előírásokat is figyelembe véve van lehetőség a vetési varjú lakott területeken történő riasztására, esetlegesen a fészkek eltávolítására, illetve a fészket tartó fák kivágására, vagy a lombkorona visszavágásos kezelésére, de minden esetben engedélyt kell kérni a területileg illetékes Kormányhivatal Környezet- és Természetvédelmi Főosztályától.”

     • Én úgy tudom abban az időablakban, amikor lehetett, leverték a varjak fészkét, de azt tudjuk, hogy a varjak elég okosak, gyorsan újra építették a fészkeket. A Tagore sétányon a fák kivágása ugye nem jöhet szóba, legalábbis remélem, a lombkorona megvágása is drasztikus lenne és semmi garancia rá, hogy ettől elhagynák a terepet a varjak. Riasztás volt már, ragadozó madarakkal is az sem segített. Nehéz dió ez.

 23. Szép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.

  Válasz
 24. Szép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a városi építkezésekből egyelőre elég, maradjon meg Füred egy szerethető városnak. Ne fejlesszük túl. A fejlesztésekre szánt pénzt költsük a város fenntartására. Legyen zöldhulladék elszállítás időben, legyen normális világítás az utcákon és így tovább.

  Válasz
 25. Nem akarok kekeckedni, de Érdi Tamás hanyadszor ad koncertet itt? Nincs más zongorista, akit meg tudnának hívni? A zenei élet tragikus a városban. Ugyanazok az előadók ismétlődnek minden évben, semmi frissítés, semmi koncert a fiataloknak.

  Válasz
  • Ők hajlandók eljönni a városba. No meg nincs egy jó koncerthelyszín a városban. Szabadtéren sem, és bent sem, a szabadidő központ akusztikája pl botrányos. A kongresszusi központ sem segített a helyzeten, nem alkalmas igazán könnyűzenei koncertre.

   Válasz
  • Sokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.

   Válasz
  • Én nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a művészet feladata, hogy megossza a véleményeket!

   Válasz
 26. A közterületek megvilágítása tényleg gyér. Amolyan tessék-lássék, ebben a formában sok értelme nincs.

  Válasz
 27. Tegnap több országban is leálltak a közösségi oldalak, köztük az FB. Mindenkit kijelentkeztetett a rendszer és nem engedett belépni. Az emberek, ha akaratukon kívül is, egy-két órára lecsatlakoztak a közösségi oldalon áradó folyamatos bugyutaságról, talán felemelték a fejüket és körbenéztek, mi a valóság. Sajnos gyorsan kijavították a hibát. Ez egy szép jelzés volt, mi következik! De hogy ne legyen teljesen off a hozzászólásom, ideírom, hogy vicces, ahogy a zeneiskola előtti tér fényárban úszik, – ezzel egyébként nincs baj- viszont a város többi, legalább ilyen értékes része tök félhomályban van.

  Válasz
  • Látom nemecsek, a lehalt Facse alatt legalább ide írhattál:-)

   Válasz
   • Kedves Cinikus, már megérte írnom 🙂

    Válasz
 28. Ízléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta a zöld felületet az igért helyreállítás füvesítés nem történt meg vagy hanyag munkát végeztek ! A Probio autói rendszeresen mély keréknyomokat hagynak a füvesített* területen ! Hol van az a régi szép zöld gyep ? Hanyagul betemetett árkok, kitúrt gyökérzet és gyomnővények mindenhol.. Töredezett szélű szolgáltaói beton aknák. Ígéret már több is volt a helyre állításra, de nincsen látszata !

  Válasz
  • Kedves Attila! Kérem keressen meg és megbeszélünk egy időpontot amikor bejárhatjuk és felmérjük ezeket a helyszíneket! 20/ 419 36 98

   Válasz
 29. És ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik meg szentesíti a másikat, illetve Füred esetében mindegyik saját magát és az illetékeseket szentesíti. Ez már tényleg szégyellnivaló, gyalázatos és botrányos.

  Válasz
 30. Örülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból. Maradjon is így! Sokkal jobb Füreden mozizni, mint pl Veszprémben.

  Válasz
 31. Füreden, és néha Veszprémben is sokat gyalogolok. Amit közben megtapasztalok az elektromos rollerrel közlekedők részéről, az hajmeresztő és sokszor életveszélyes is. Alig találkozni csak félig is normális rolleressel. Nincs itt valamiféle közlekedési szabályzat, hogy mit lehet és mit nem? ezeknek az alakoknak legalább 80%-a vagy őrült vagy kamikáze-típus. Valószínűleg nem lehet őket ész-érvekkel sem meggyőzni. Hallottam nagyon hatásos és drasztikus megoldásról, de az itt nem jelenne meg. Meddig kell még félni a járdákon, meg játszótereken, stb. ezek miatt? hány sebesült vagy netán halott után esik le a tantusz a bürokraták fejében, hogy tenni kéne valamit?? nagyon sokszor múlik centimétereken, hogy az embert ne gázolják el, illetve, hogy ezek fiatalok ne essenek ki egy autó elé. (őket is sajnálnám!)

  Válasz
  • 2023 októberéből találtam utolsó hírt, akkor azt írták, készül – a jó munkához pedig ugye idő kell… Ha valakinek van frissebb információja, jöhet. Sajnos azonban részben meg is válaszolta saját kérdését, mikor azt írta, hogy ezeket nem lehet észérvekkel meggyőzni. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy akkor ne is legyen KRESZ, hanem, pont ellenkezőleg, nagyon is legyen, viszont ne csak elméletben legyen, hanem a gyakorlatban is és a hülyéket nagyon is büntessék meg és akkor kivételesen ész helyett győzzön az erő és a büntetés – amíg ugyanis semmilyen következménytől nem kell félniük, nyilván röhögnek mindenkinek az arcába és azt csinálnak, amit akarnak. És ennek nemcsak az e-rollerekre kellene vonatkoznia… Azt nem tudom, hogy egy város saját jog- és hatáskörén belül alkothat-e szabályokat, amik csak rá vonatkoznak, de ha valamilyen mértékben igen, meg kéne próbálni.

   Válasz
   • Párizs pld. kitiltotta

    Válasz
   • 2018. óta van ilyen rendelet Balatonfüreden, csak senki nem ellenőrzi.”A tiltó rendelet az önegyensúlyozó járművekre, az elektromos vagy más gépi meghajtású közlekedési, sport, vagy szabadidős eszközökre (hoverboard, elektromos gördeszka, elektromos roller) vonatkozik. Aki a város tulajdonában álló, a 71-es számú főút alatti gyalog- és kerékpárutakon, járdán, parkban, egyéb a közforgalom elöl elzárt közterületen az említett járművel közlekedik és azt nem gyalogosan tolva vagy kézben tartva halad, százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal vagy 50 ezer forintos helyszíni bírsággal sújtható – tartalmazza az új rendelet.”

    Válasz
    • Köszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

     Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart