Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 567 Hozzászólások
 1. füredi írta

  Látom bontják a gimnázium előtti betonrámpát. Több dolgot nem értek. Miért kellett ekkora montsrum rámpát építeni? Miért nem tették az iskola másik homlokzatához, miért épp a főbejárathoz kellett tenni? A terveket elfogadták, azokon ott kellett lennie a rámpának, akkor miért az átadás után volt ez gond? A domborműről évtizedekig senki nem beszélt, az előtte lévő növényzettől nem is lehetett látni belőle semmit. Akkor ez nem zavart senkit? Elég rossz állapotban van a dombormű, feltétlen a fő homlokzaton kell lennie? Nem vagyok hivatott megítélni a művészi értékét, de a modern épület falában elég furcsán néz ki a dombormű, nem oda való.

  1. másik füredi írta

   Nekem tetszik a gimnázium falán lévő műalkotás, de ez ízlés kérdése. Az viszont annál kevésbé tetszik, hogy ilyen hercehurca kerekedett ebből az ügyből, és végső soron a mi adóforintjaikat költik erre is. Vajon megtudjuk-e valaha is, hogy mindez mennyibe került nekünk (építés-bontás), és hogy személy szerint ki követte el a hibát? Véleményem szerint, ha valaki hibázott (tervező vagy aki a tervet elfogadta), akkor viselje ő mind ennek az anyagi következményeit!

 2. Szkeptikus írta

  Most olvastam, hogy a decemberi női kézilabda EB-n amennyiben egyetlen Covid-pozitív esetet is találnak, csomagolhat az egész csapat mindenestől. De nem csak ők, hanem az előző ellenfelük is, ezzel mindannyiuk számára vége a küzdelmeknek. Valaki magyarázza már meg, ennek mi értelme van így? Miért kell ezt erőltetni? Nem az győz, aki jobb, hanem aki nem fertőződik meg. És ez egy EB-sportrendezvény. Nevetséges!

  1. Szkeptikusnak írta

   Kedves Hozzászóló! Ha Ön szerint ez a – szerintem nagyon is – felelős és értelmes magatartás nevetséges, hát azt inkább nem is minősítem. A COVID továbbra sem nátha. Legyen oly kedves és találja fel az oltóanyagot és akkor nemcsak a kézilabdázók, de mindenki visszatérhet a normális kerékvágásba. Köszönöm.

   1. Szkeptikus írta

    Ön engem teljesen félreértett! Én épp azt nevezem abszurdumnak, hogy ilyen körülmények között EB-t rendeznek. Egyébként ne nagyon reménykedjen a vakcinában. Téved, ha azt hiszi, hogy ezt a helyzetet egy védőoltással meg lehet oldani.
    Egyébként meg nem ártana figyelmesebben olvasni a hozzászólásokat!

 3. füredi lakos írta

  Káosz az Füred áruház parkolónál. Sorompóval fizetővé lezárták az épület alatti részt.Sokan nem akarnak fizetni ezért össze vissza mindenhol megállnak,lehetetlenné téve ezzel az eddig megszokott közlekedést. A társasház garázsaiból lehetetlenné vált a ki és bejutás amikor rossz helyen parkolnak autók,kérdés ki az illetékes ez ügyben?

 4. Pezsgő írta

  Kell, mint egy falat kenyér.

 5. Siske írta

  Hát igen csak le kell autozni a piros templomtol a moloig. Az ember majd kieseik az autobol olyan kátyus, hepe-hupás az ut.

 6. füredi lakos írta

  Érdekes észrevétel.2020 10 16-17-18, 3 napos nyugdíjas rendezvény 300 fő a Hotel Annabellában zárt helyen.Akkor most van,vagy nincs járvány? Veszélyeztetett idősek?

 7. Annának írta

  Kedves Anna! Legközelebb a helyesírással kapcsolatos hozzászólásában ne felejtsen el a vesszők elé szóközt tenni, hogy csak egyet emeljek ki az Ön által vétett számos hibából…

 8. Gaál Anna írta

  Kedves “örök Lóczys”,nem tudom,mit szólt volna Lázár tanár úr,ha meglátja,hogy ön az irodáját irodályának írja? ( iroda, irodája,birtokos rag)

 9. GÉZA! írta

  Hozzászólás a P. Horváth Ádám utcához! Sajnos semmilyen munkálatok nem zajlanak napok óta! Az esős idővel pedig sártengerré változott a környék! Lehet nem ilyen vállalkozókat kellene megbízni a munkával, akik lassan 1 éve sem képesek megoldani a feladatukat! De az autósok hamar feltalálják magukat.. a frissen aszfaltozott járdára parkolva nem lesz sáros a féltve őrzött autó! Lehet a parkolást is meg kellene oldani a környéken!

  1. Füredike! írta

   A munka ami ott folyik semminek nem nevezhető!Arra kiváncsi leszek a sok autó majd hol fog parkolni!? Talán a kerékpár úton? naponta 5 kerékpáros halad el az utcában!Ezért kár volt utat külön építeni!Meggondolatlan építkezés!

   1. Kerékpárral jobb írta

    Füredike! Ha van bicikliút, akkor lesznek kerékpárosok. Biztos nem öten, mert régóta hiányzott innen a bicikliút. A városfejlesztés egyik legjobb eleme, hogy új kerékpárutak is épülnek, ez a jövő, de a jelen is, ideje lenne észrevenni. Ez nem meggondolatlan építkezés, bárcsak sokkal több lenne a kerékpár és jóval kevesebb az autó. (Nem piszkálódásból, de rendkívül zavaró és mellesleg helytelen, hogy a mondatok után nem tesz szóközt.)

 10. Örök Lóczys írta

  A képeket nézve nagyon szép lesz a Lóczy felújítása. A könyvtár egy “kicsit” más mint a mi idönkben amikor is a Lázár tanár úr irodályában volt eldugva a bejárattól jobbra. / 74-ben értem/ A tervezö a lehetö legjobbat hozta ki a kihozhatóból, a szürke szín is eleganciát ad az épületnek, harmonizál a többi szinnel. Nagyon szép a belsö udvar, a rampa körüli falat a bástya magasságában meghagynám így nem takarja el a müalkotást ami hozzátartozik az épület történetéhez. A diákoknak sok tanulást, a tanároknak jó munkát kivánok a megújult iskolájukban.

 11. másik füredi írta

  Csak gratulálni tudok annak az autósnak, aki a Horváth Ádám utca jelenlegi állapotában száguldozni tud arrafelé. Vagy ha mégis megpróbálja, megkapja érte a méltó büntetését: viheti az autót a szervizbe futómű-javításra, ami nem két fillér!
  Az viszont teljesen igaz, hogy az útfelújítás úgy készül, mint a Luca széke, de hát a jámbor füredieknek ezt is le lehet nyomni a torkán.