Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

2 540 Hozzászólások
  1. Lucifer írta

    M.E.-nek: Nincs azzal semmi gond, ha az ember elvégezte az általános iskolát, odafigyelt nyelvtanórán, és tisztában van a helyesírás alapvető szabályaival. Katasztrofális, amit ilyen téren néhányan ezen a fórumon (is) produkálnak, ez komoly figyelmeztetés kell(ene), hogy legyen: erre vagyunk képesek. És ebből nagyok sok minden egyéb következtetés is levonható. Sajnos.

  2. Tramini69 írta

    Az teljesen megdöbbentő, hogy az önkormányzat azoknak az éttermeknek, kávézóknak ír ki rezsitámogatást, akik 400-600%-os haszonnal kínálják egész évben a portékáikat. Hol van megint a füredi emberek támogatása? Az miért nem fontos a városvezerésnek? A jelentős profitot generáló turisztikai vállalkozásoknak inkább adókedvezményt adjanak erre az időszakra.

    1. Helyi lakos írta

      Az éttermek az áramot 200Ft/kW áron kapják míg a lakosság 70Ft/kW-ért!
      Elég támogatás ez az államtól!

      1. Tramini69 írta

        Ez igaz, ám jelenleg az unió legnagyobb mértékű drágulását tapasztalhatja magyar lakosság a boltokban, az üzemanyagárak is mesze magasabbak, mint a környező országokban. Ergo, a magyar lakosság ma nagyon-nagyon issza a rossz döntések levét. Plusz, ne a három napig nyitva tartó vendéglátósoknak kedvezzenek, hanem akkor már azoknak, akik minden nap és egész évben munkahelyet biztosítanak. Ők hoznak igazi áldozatot.

    2. Lakos nem vallalkozo írta

      Teljesen igaza van. Sajnos a lakosság nagyon keveset kap vissza abból amiért állítólag ezeket a nagy beruházásokat támogatják. A családok mit kaptak pl. iskolakezdéskor? Csak egy példa és a sort lehetne folytatni – sajnos!…

      1. Nyugalom, emberek! írta

        Azt mondja, hogy állítólag. Nos, ez elég soványka alap a jogos reklamációhoz. Állítottak itt már annyi mindent, meg annak pontosan az ellenkezőjét is! Persze, reklamáljunk és legyünk fölháborodva, ha igazságtalanságokat tapasztalunk, ezzel teljes mértékben egyetértek – de ezek ne légből kapott hírek, dühből kiizzadt hőbölgések legyenek. Fölösleges egymást alaptalanul hergelni, abból még semmi jó nem jött ki. Enélkül is elég bolond a helyzet. Írjon konkrét tényeket, akkor én is hinni fogok önnek!

    3. Támogatás írta

      Szomorú, de egyszerű és nyílt titok, hogy Füreden csak a turizmus és a turista számít. Abban van az érdek, azt ki lehet tenni a kirakatba, lehet vele villogni. Ezért kapnak a vendéglátósok támogatást. Füreden pont a füredi ember nem számít semmit sem, mert abban nincs érdek, annak nincs (hír)értéke.

  3. m.e. írta

    Tisztelt illetékesek itt az idő megszabadulni a varjú fészkektől a sétányon! A törvény nem tiltja a fészkek leszedését a költés előtt! Amúgy is meg kellene metszeni a platánokat! Legalább a Széchenyi szobor környékén. Persze az is megoldás, hogy a madarak össze rondítják a sétányt. Akkor viszont nem értem miért olyan fontos össze szedni a kutyagumit?

    1. másik füredi írta

      Kedves M.E. a madarak nem össze rondítják a sétányt, hanem összerondítják, a kutyaszart pedig nem össze szedni kell, hanem összeszedni. Amúgy egyetértek a hozzászólásával, a többi stimmel.

      1. m.e. írta

        Köszönöm a hozzászólást és ígérem megjegyzem a nyelvtani moralizálást. Annak örülök, hogy azért egyet ért a lényeggel.

        1. másik füredi írta

          Sőt! Nem csak egyet értek, hanem egyetértek! Rendben?

          1. m.e. írta

            Meghajtom a fejem a tudása elött fantasztikus, hogy megtalálja a leg lényegesebb dolgokat minden írásba, de azt gondolom most vittük végleg holtvágányra a mondandóm lényegét! Tehát a varjú ürülék az marad!

  4. Barcza József írta

    Mi történik Balatonfüred savanyu viz kutjaival? A Berzsenyi Kut hol folyik,
    de legtöbbször nem. A Szekér Ernő forrás nem müködik .Le van rongálva.

    1. Zöld írta

      A források lassan mind tönkremennek, szennyeződnek vagy kiapadnak, ez a klímaválság következménye. A Koloska-forrás egykori medre, az a kis tavacska pár éve csontszáraz, víznek nyoma sincs. Az egykor vidáman csobogó Koloska-patak medrét benőtte a gaz. Nem hiszem, hogy sok jóra számíthatunk. Több Balatonnyival nagyobb mennyiségű víz folyik ki az országból évente, mint amennyi érkezik hozzánk. Azt mondják, nincs pénz rá, hogy tározókba megfogjuk, amikből nyáron öntözni lehetne – meg magasabban tartanák a talajvíz szintjét. Most hiába van olyan sok eső (persze, ez is hasznos), mert a talaj felső rétege telített, már nem képes elnyelni, így ez is elfolyik. Erre nyáron lenne nagy szükség. Ez van.

      1. Róka írta

        Nem kell mindent a klímaválságra fogni; érdemes pl. azon is elgondolkodni, hogy vajon hány kutat fúrtak engedéllyel (talajvízszint alá) és anélkül az elmúlt 10-20 évben Balatonfüreden és hogy vajon a városban található nem kevés számú úszómedencét DRV ivóvízzel vagy kútvízzel táplálnak-e.

        1. Zöld írta

          Elképzelhető, hogy van igazság abban, amit írt, de úgy gondolom, az a mennyiség, amit így “ellopnak”, nem mérhető a globális fölmelegedés okozta károkhoz. Sajnos a legálisan működő kutak vízszintje is rohamosan csökken. Szeretném rögtön hozzátenni, hogy mindezt nem én találtam ki, nálam sokkal okosabb, hozzáértő emberek állapították meg. Azt hiszem, egyelőre ezzel kell együtt élni, és sokkal nagyobb figyelmet kell(ene) fordítani a víztakarékosságra (is). Sokkal többet kellene ezekkel a kérdésekkel foglalkozni a közmédiában.

    2. Petőfi forog a sírjában írta

      “Le van rongálva” Kiráz a hideg, ha ezt olvasom. Magyarul: megrongálták. Vagy: tönkretették.

  5. Sétálgató írta

    Mikor nyitják meg a Brázay parkot? Úgy tűnik, mintha már kész lenne. Olyan szép lett és akkora rá az igény, hogy az emberek hétvégente, amikor kisüt a nap, a szalagokat átlépkedve veszik igénybe, tízen-húszan egyszerre. A felnőttek sétálgatnak, a gyerekek hintáznak, mászókáznak, a fiatal párok kiülnek a stégre, úgymond rendeltetésszerűen használják a lezárt területet. Nem lehetne hivatalosan megnyitni? Már az Aranyhíd sétány is csaknem elkészült a szomszédos társasház előtt. Bár ott még egy aknafedlapot körbe kellene burkolni az Aranyhíd sétány és a Kagyló köz sarkán, de az meg mondjuk nincs lezárva. Célszerű lenne azt is gyorsan befejezni, és az egészet átadni a nagyérdeműnek. Tényleg szép lett, kicsik és nagyok szeretnék élvezni a terület nyújtotta élményeket. A tavasznak tűnő télben is. Köszönjük!

    1. Billy Rubin írta

      a Brázay parkt tervezöjétöl kérdezem, mi volt az elképzelésea parkban találhato mélyágyásokkal, amelyekben disznövények vannak telepite, de az ágyások tele vannak esö- vagy talajvizzel és a növények tönkre vannak. A látvány elszomorito.

      1. sétáló írta

        Kedves Rubin! Akik jártak a Brázay park területére strandolni, azok tudják, hogy az egy ersen vizenyős terület volt. Így azok a mélyedések ezt a vizet lesznek jogosultak felfogni. (Teszik is.) Oda olyan növényeket telepítettek,amelyek vízigényesek. Mondjuk lehetne mocsári ciprust, fűzfát is ültetni ott.

  6. Karácsony after party írta

    Egyre jobb ötletek jönnek a karácsonyi világítások kapcsán. Giccsadó… Büntetés… Ez komoly? Tényleg van ember, akinek ilyen az eszébe jut, vagy csak viccelnek? 🙂

    1. másik füredi írta

      Igen, képzelje, ez komoly. Léteznek olyan emberek, akik másképp gondolkodnak, mint ön. Más az ízlésük, másképp látják a világot maguk körül. Furcsa, ugye? Tudom, ezt nagyon nehéz tolerálni, de akár tetszik, akár nem, ez van. Szörnyű lenne a világ uniformisba öltözve – de lehet, hogy önnek ez kedvére való lenne. Nekem nem! És ez jól van így!

      1. Karácsony after party írta

        Másik Füredi, kezdem elveszíteni a fonalat. Szóval akkor most toleráljuk a másképp gondolkodó, más ízlésű embereket, akik máshogy látják a világot, vagy giccsadóztassuk és büntessük meg őket? 😀

        1. másik füredi írta

          A tolerancia az ön feladata. És az enyém. Az adóztatás meg az arra illetékes hatóságoké. Tudja, a szezon meg a fazon kérdése…

  7. PÉGÉ írta

    Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! Egy kérdés: tudja valaki, hogy hová lett az oroszlános szobor a vízből? Köszönettel!

  8. Karácsonyi kivagyiság írta

    Nem kell mindjárt úgy fölkapni a vizet: ami ízléstelen, az ízléstelen. Én giccsadót szednék azoktól, akik így belerondítanak az éjszakai városképbe.

    1. Izléses megvilágítás írta

      Hogy mi izléses és mi nem az, azt döntse el mindenki maga! Adóval vagdalózni elég nagy izléstelenségre utal föleg amikor értelmetlen! Nem tetszik? Ne nézze! Se több, se kevesebb!

      1. Sétáló írta

        Hát, nem tudom, mit ért vagdalkozás alatt, elég furcsa megközelítés, de lelke rajta. Amúgy jellemző, hogy egy provokatív bejegyzésre hogy fölhorgadnak többen is, elég rossz lelkiállapotra utal. Azt sajnos nehéz megtenni, hogy ezt az éjszakai cirkuszt ne nézze az ember, mert ha arra jár, kiveri a szemét. Tudom, erre azt mondja: ne menjünk arra! Kösz!

      2. füredi család írta

        Többeknek. Érdekes nyelvi bukfenc valamit megadóztatni, mert valamiért, valakiknek nem tetszik. Nem inkább büntetni kéne? Ha ezt tovább ragozom, akkor ha részegen vezet valaki, azt megadóztatja a rendőrség? Amúgy nagyon elgondolkoztató volt, hogy karácsony környékén semmi pozitívum nem jelent meg. Tényleg nem kívánt senki sem boldog ünnepeket? nem tudom elhinni……biztos megjelent volna……boldog, békés újévet mindenkinek

        1. Karácsony írta

          Igaza van, nem adóztatni kell, hanem büntetni. Bár én a giccsadót is megfelelő büntetésnek tartanám…

  9. Zánkai autós írta

    A 71-es út egy országos főút. A Füreden átmenő szakasza kinek a fennhatóságába tartozik? A Közútéba, vagy Füredébe? Kié a döntési jog? Ezt érdekes lenne tudni. Persze ha valamit változtattak, és ott baj van, akkor úgyis mindegy, ki volt az elkövető, aki ott közlekedik, az viseli a következményeket.

  10. Mennyből az angyal írta

    Kőkeményen megadóztatnám a városban a csilli-villi módon, giccsesen megvilágított házakat, mert akinek ilyen energiaárak mellett még erre is futja, az adjon többet a közösbe – mert ez lenne az adó szerepe, több jutna a mindnyájunk számára sokkal fontosabb közvilágításra. Engem kifejezetten zavar a sok, ízléstelen módon és össze-vissza kihelyezett, karácsonyinak csúfolt kivilágítás – de hát mindössze erre vagyunk képesek. Egy kis visszafogottság, kifinomultság nem ártana, de mindez hiú ábránd.

    1. Mennyből az Angyalnak írta

      A mi házunk 36 ft/kwh-ért úszik fényárban, mert többgyermekes családként is simán beleférünk a kedvezményes tarifába. Méréseim és számításaim szerint ebben a hónapban 800 forinttal fogja megnövelni a villanyszámlát a giccses díszkivilágítás. Ezek ismeretében mekkora adót vetne ki ránk?

    2. boldog karácsonyt írta

      Nehéz magam visszafogni! Akinek a karácsonyi díszvilágításról csak annak a megadóztatása jut eszébe, hát itt már nincs segítség. És a boltokban kiadott százezrek és tízmilliók mellett ezt a pitiáner összeget még van képe fölemlíteni, hát ez az év csúcsteljesítménye, de lefelé.

      1. másik füredi írta

        Úgy látom, nem is nagyon sikerült visszafognia magát. A “díszkivilágításnak” csúfolt ízléstelen kivagyiság pedig megítélés kérdése. Viselje el, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, mint ön!

  11. füredi autós írta

    Tisztelettel megkérdezem azt, aki tudja, hogy az elég régen bevezetett szűkítés a 71-es úton meddig fog még tartani? azt mondták akkor, hogy csak ideiglenes lesz. A szovjet csapatok is csak ideiglenesen állomásoztak itt vagy 45 évig…….

    1. AKINEK JÓ FÜRED! írta

      HA ennyire zavar miért nem választ másik útvonalat?Ez a téma már nagyon idejemúlt! Ha az ön gyermekei napi szinten arra járnának lehet jobban megértené!

      1. füredi autós írta

        Engedelmével válaszolok: ez a téma nem idejétmúlt, és azért megyek ott naponta, mert ott kell Csopak felé menni, ezért is van ez az út. Vagy talán menjek föl a Tamáshegyre, onnan meg le a Koloska-völgybe? aztán Csopak?

        1. Szkeptikus írta

          Szerintem sem idejétmúlt. Egy tavasztól őszig kifejezetten nagy forgalmú, a várost átszelő 2×2 sávos utat a város közepén leszűkíteni 2×1 sávra merénylet a dinamikus közlekedés ellen. Abszurd ötlet volt, de úgy látszik, errefelé az ilyen megoldások keresettek. Az autósok véleménye meg senkit sem érdekel – mondom ezt annak ellenére, hogy a városon belül szívesebben ülök kerékpárra.

        2. Bela írta

          Egy jardaszigetet el tudnek kepzelni közepen, epp ugy, mint ahogy a Pennynel vagy a Helkanal is megoldottak.

          1. cinikus írta

            Ennél olcsóbb, ráadásul jövedelmezőbb megoldást választott a város: egy sarokkal távolabb lesnek a rendőrök, mi meg a Szabadság utcából lassan csak a Germeringnél tudunk a Város irányába menni. (A Séta kereszteződés folyamatosan bedugul. A Fáy utca felé meg a Brázay épitkezés autói blokkolnak)

      2. Szomorú írta

        Mennek sokan az Arácsi úton – ami nem erre lett kialakítva – zajjal, szennyezéssel és lassan:-(

  12. Ibolya írta

    Elmesélek egy történetet.Semmi konkluzió,csak a tények. egy esős nap bementem egy üzletbe,illedelmesen köszöntem. az üzletben nem volt vevő,de így sem köszöntek vissza az eladók,Sőt nagyon fontos elfoglaltságuk lehetett,mert rám se hederítettek.Az egyik hölgy buzgón írt valamit,a másik mérgesen hallgatta a süket mobilját,majd mikor megunta,új számot keresett a noteszában és újra tárcsázott. Én meg álltam ott percekig,majd szó nélkül eljöttem,Sajnos a hölgyek sem szóltak semmit,pedig nem kis összeget kellett volna otthagynom. Ennyi a történet.

  13. jó orrú füredi írta

    December van, megy a fűtés, én meg újra fölteszem az ilyenkor szokásos panaszomat, mint minden évben. A Közt.u.-ban és a környékén távfűtés van, ami jó. De minden évben a környékről valahonnan szörnyű bűz jön, mintha olajos gumicsizmával fűtenének. Nem lehet elkapni az okozóját? és keményen megbüntetni? ami sok, az sok! Ki az illetékes itt???

  14. Őslakos írta

    Évekkel ezelőtt a Borcsa étteremmel majdnem szemben, a kerékpárút mellett volt egy gyönyörű, fehér márványszobor, ami három hölgyet ábrázolt. Nem tudom a címét, lehetett akár Három grácia is, én inkább a Szenvedély címet adnám neki. Aki látta a szobrot, tudja, miért. Nos, ez a szobor eltűnt. Sokáig fogalmam sem volt róla, hogy hová és miért. Az első kérdésre nemrég megkaptam a választ. A Tátra-lépcsőn ballagva fölfelé, vettem észre, hogy a kerítésen belül, a Vaszary-villa kertjébe eldugva, mondhatni parkolópályára téve árválkodik ez a szépséges műalkotás. Vajon mi lesz a további sorsa? Megengedhetjük magunknak ezt a luxust? Csak nem prűd, szemellenzős hadakozók beszűkült világlátása miatt került erre a méltatlan helyre?

    1. Sellő írta

      A Sellő szoborról van szó. Itt a honlapon olvasható egy fejlesztésekről szóló írás, abban benne van, hogy a Vaszary villa kertjében állítják fel a szobrot.

  15. Probio - kémény írta

    Mai nap ( dec 02) délután 4 körül nem tudom mi égett a Probio kazánjaiban, de a kéményből olyan sűrű füst szállt fel (aztán alá) hogy a Kósa Pál utcában alig lehetett megmaradni. Nem lehet ezen változtatni? Köszönöm, egy itt lakó

    1. Somogyi László Probio ZRT írta

      Sajnos egy komoly meghibásodás volt a kazánunk működésében, ami a füstöt okozta. A hibát megjavitottuk azóta.

  16. Szilvi írta

    Tudja valaki, hogy mikor kapjuk vissza a Kossuth téri helyi járati buszmegállót? A mögötte lévő épület kész, a buszmegállóöbölben autók parkolnak. Köszönöm, ha válaszol, aki tudja.

  17. füredi bringás írta

    Néhány éve volt egy információs est a városházán, ahol a nagyon rossz állapotú, Füred-Tihany bicikliút volt a téma. Az elnökségi oldalon volt vagy 6-8 illetékes, a hallgatóság 5 személyből állt. (illetve ült) Ez az arány már magában egy szegénységi bizonyítvány volt a fürediek számára, hiszen rengetegen tekernek arrafelé és az út néhol életveszélyes. A kérdésem: mi történt azóta? van-e valamilyen koncepció a vonalvezetést és az út szélességét illetően? ha igen, mikor várható a kivitelezés? vagy hol kell ennek utánanézni, ha nem ez a megfelelő hely? Azért írom most ezt a levelet, mert kb. 3 hete a nádasban landoltam, hogy elkerüljek egy súlyos összeütközést. Nem lett baj, van erős és jó ruhám, a vétkest a helyszínen elláttuk, alig vérzett a keze-lába, de a könnyű nyári ruhája tönkrement. Utána megesküdött égre-földre, hogy ezután mindent másképp csinál. Ez a dolog egy jó állapotú és széles úton nem történt volna meg.

    1. Lucifer írta

      Az első kérdésére (Mi történt azóta?) a válasz roppant egyszerű: semmi! Korábban én is rendszeresen tekertem arra, de már százszor meggondolom, hogy elkönyveljek-e ilyen könnyelműséget – inkább választom az aszófői fölső utat. Igaz, arrafelé meg úgy száguldoznak sokan gépkocsival, mintha versenypályán lennének, szóval ott másféle veszély leselkedik a bringásokra. A Tihany utáni szakasz kiváló, kellően széles, bár a fagyökerek a nem megfelelő alapozás miatt már megkezdték a munkát…

  18. Gyalogos írta

    Arácson a Rozmaring köznél építik az utat , de járdát nem építenek, pedig hely lenne bőven. Balatonfüreden nincsenek gyalogosok vagy csak nem törődünk velük? A Palotaalja utca is kétirányú , de két kocsi sem fér el rajta, nemhogy még a gyalogos is, mert járda itt sincs. A gyalogosok nem győznek félre ugrálni a “száguldó” autók elől. Ott van az utánpótlás sportpálya ahová sok gyerek jár , de egy járdát nem tudnak építeni, hogy biztonságban közlekedjenek? Legalább a most épülő új utakat építsék meg a mai követelményeknek megfelelően járdával. Bármilyen hihetetlen , de vannak még emberek akik gyalog közlekednek és nekik is jár a biztonság.

  19. Probio 2 írta

    Csatlakoznék az előttem íróhoz. A zsákok olyanok, hogy szétmállik az ember kezében a megtöltött zsák. A Probionál azt mondták gyorsan lebomló a zsák, de könyörgöm, nem vagyunk mindannyian otthon ücsörgő nyugdíjasok, nincs mindig arra lehetőség, hogy csak a zöldhulladék szállítás előtt közvetlenül szedjem össze a faleveleket és tömjem meg a zsákokat. Ezt a tevékenységet bizony jellemzően a hétvégén teszi a dolgozó nép. Jó lenne, ha a nem kevés pénzért valóban használható zsákokat kapnánk.

    1. Somogyi László Probio ZRT írta

      Tisztelt Probio és Probio 2, a zöldhulladékokhoz kötelező a lebomló zsákok alkalmazása, árusitása. Erősebb, illetve más alapanyagból készült műanyagok pont a lebomlást akadályoznák és a képződő komposzt termékként történő felhasználását, hasznositását. Sajnos óvatosan lehet csak megtömni ezeket a zsákokat.

  20. közösségi ház írta

    Référ a közösségi házra a felújítás, örülök neki. Belül nagyon elavult állapotban van, ezen biztos változtatnak, de remélem a ház küllemén is javítanak. Lehetnek szebb, barátságosabb épület.

  21. Probio írta

    Sajnos a Probio új zöldhulladékos zsákjai használhatatlanok. Drágán megveszi az ember, de annyira gyengék, hogy alig lehet használni őket. Mint egy hímes tojás, olyanok. Ez viszont nem túl előnyös, ha az ember falevéllel szeretné telerakni őket. Értem, legyen lebomlóak, de olyan gyenge anyagból vannak, hogy azonnal szakadnak. Érdemes lenne a Probiónak elgondolkodnia azon, hogy legközelebb, kicsit erősebb zsákokat adjanak.

  22. Szeibert Attila írta

    Szeretnénk erre választ. Balatonfüred Vásárcsarnok .Hétfő reggel 6 óra.11 celsius fok, hideg radiátorok, na jó langyos…A vezető nem engedi, hogy a fűtés temperálva működjön éjjel ès hétvégén.Nulláról kezdi a kazán minden reggel.Miért így van ez és milyen megoldás születhet, hogy ez a teljesen nem normális állapot változzon. Mer erre valaki válaszolni? Leírom az igazi nevem és nem álnév mögé bújok.

    1. Somogyi László Probio ZRT írta

      Tisztelt Szeibert Úr! Véleményem szerint a mai életünk az energiahordozókkal való takarékoskodásról szól, hiszen magas áruk van. Tavaly 1 kWh áram ára a mi esetünkben 55 Ft volt átlagosan, ma 232 Ft (és volt magasabb is), a gáz ára tavaly461 Ft/m3, most 1056 Ft/m3. A bérlőknek az idei év második felére igen jelentős üzemeltetési költségnövekedést voltunk kénytelenek érvényesiteni, de igéretet tettem a takarékos működésre. Ebben nagy szerepe van a fűtésnek, a világitásnak, ezért éjszakára kb 6 fokon temperálunk, nappal kb. 16 -17 fokot próbálunk tartani. A világitást LED-esre szereljük át. A fűtéshez a meglevő hőszivattyú működését külön is átvizsgáltattuk, minimalizálni szeretnénk a gázos kazán működtetését, felhasználását. A jelzett napon tudomásom szerint a kupolák záródását is javittattuk, de összességében remélhetőleg elviselhető viszonyokat teremtünk a létesitményben és az üzemeltetési költségekben