Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

2 819 Hozzászólások
 1. Szabályok írta

  Nincs már válaszolási lehetőség a kommentek alatt, ezért elindítok egy új szálat. Én „sétálunk, sétálunk”-kal vagyok, mert akkor vagy tényleg ne legyen tábla, de ha van, akkor viszont tényleg legyen is következménye. Mert az általa felvázolt helyzet a s.gget csinálunk a szánkból, illetve a hülyét csinálunk a másikból klasszikus példája. És abban is igaza van, hogy minden nagy baj kicsiben kezdődik, ami kicsire a legtöbben legyintenek, hogy „ó, nincs itt semmi baj”, aztán amikor már nagy, akkor már régen késő. És az sem elrugaszkodott párhuzam, hogy akkor tényleg mi van a többi „szabállyal”. És az „élni és élni hagyni”-ban pedig – megfelelően intelligens értelmezés esetében – pontosan ugyanúgy benne van, hogy mindenki betartja a szabályokat és ennek segítségével hagyja élni a másikat is. De sajnos túl sokak nem tudják megfelelően intelligensen értelmezni. Tudom, hogy ez pont azokat nem fogja vigasztalni, akik tényleg értik a problémát – sőt, érzésem szerint maguk is jól tudják -, de ez nemcsak Füred szintjén van így… Egyeseknek szabály, ketteseknek nem. De visszatérve Füred szintjére, ha rendőr nem is, de mondjuk lehetne ilyen feladatokra közterületfelügyelőt, vagy valami hasonló emberkét kitalálni, hiszen megint nem is olyan régen írták, hogy Füred mennyire népszerű megint, talán a dübőrgő turizmusból csurranó-cseppenő forintocskákból talán lehetne ilyen badarságokra is forrást felhasználni. Bár sajnos nekem is az az érzésem, hogy ezek az őstulkok még akár meg is lincselnék még a közterületfelügyelőt is. Hajrá Magyarország, hajrá Füred.

  1. Szabályokhoz írta

   Én ezt megfejelem azzal, hogy a Kerek Templom alatti utcába elvileg, legalábbis a tábla szerint nem lehet behajtani, kivéve „lakók, hotel, betegszállítás engedéllyel és kisvonat”. Nem egy, nem kettő, nem három autót láttam a mai napig, amely megáll a táblánál és a benne ülő(k) szinte mintha értelmezné(k) a szöveget. Nem is rövid ideig. Az autón és az utaso(ko)n még a hülye és vak is látja, hogy nem betegszállítók és nem kisvasút. Megkockáztatom, hogy lakók, illetve hotel sem, mert akkor már eleve tudnák, hogy behajthatnak-e, vagy sem és nem kellene megállni és megpróbálni értelmezni a szöveget – bár végül még az is lehet, hogy még értik is, de magasról tesznek rá. Tehát hivatalosan egyik kategóriába sem esik bele, vagyis behajtani tilos. Ennek ellenére úgy hajtanak be, mint ha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Most akkor ezt is engedjük el, mert hát végülis nem ütött el, vagyis – szó szerint és átvitt értelemben is – élni hagyott és hát nem olyan nagy dolog ez sem? Vagy akkor most mi a fene van? Olvastam itt többször, hogy kamerákat követelnek. És jogosan. Ennek a táblának a környékére is kéne.

 2. Városbarát írta

  Az illetékesek figyelmébe ajánlom a lámpás körforgalomnál tapasztaltakat, miszerint a hétvégi, viharos északi szél következtében néhány jelzőlámpatartó oszlop felső része elgörbült. A gyalogosforgalmat szabályozó 2-3 perces lámpaváltások lehetőséget adtak a nézelődésre.

 3. KÖZTERÜLET írta

  Tisztelt Somogyi Úr! /Probio/ Nagyon szépen kérem, legyen szíves a Noszlopy út 16. játszótér felőli oldaláról /közterület/ szeptember elején, az itt lakók által levágott bokrok ágait elszállíttatni. A levágásra azért volt szükség, mert a bokrok teljesen rátelepedtek a ház falára, illetve a járdára ami akadályozta a házba jutást. Legyen szíves a szállítást megoldani, mert ebben már nem tudunk segíteni. Egyébként ezen a területen még vannak félig száraz fák, amiknek gondozását figyelmükbe ajánlom. Köszönettel.

 4. Biciklis írta

  Szeretnénk Füredre is Pump-track pályát. Sokat segítene a gyerekek bicikli tudásának fejlesztésében. Köszönöm Sz

 5. Sétálgató írta

  Mi a fenének kell a Kisfaludy strandon a ping-pong asztalokat szeptember első felében beszedni? Tegyék vissza! Mindenszentekig simán kinn maradhatnának. Tavasszal is már húsvétra kitehetnék, nem csak május utolsó hetében, a strand indulásakor. A Brázay parkban sincs ping-pong asztal. Az ovisok jól el vannak látva mindkét helyen egész éves játékokkal, de tavasszal és ősszel, sem az iskolás korú gyerekek, sem a „felnőtt gyerekek” nem tudnak hol játszani, mozogni. A Balaton Bike 365 mellett van egy ovális zöld placc, annak a közepére is ki lehetne tenni egy kültéri ping-pong asztalt, akár 365 napra is.
  A környékbeli lakók, „nyaralók”, szívesen ping-pongoznának, jó kis versenyeket lehetne rendezni.
  Kiváló lehetőség lenne a helyiek és a „jöttmentek” összebarátkozására! Hétvégén a szabadidő jó levegőn, közösségben történő, aktív eltöltésére.
  Nemcsak kézilabda meg futball akadémiákban kellene gondolkodni! Nemcsak profi sportolók vannak, hanem amatőrök is! Pocakos apukák, örökifjú nagypapák, ők is szeretnék jól érezni magukat!
  Nemcsak milliárdokból lehet fejlődni, sportolni, szórakoztatni, közösséget építeni! Néha elég lenne csupán egy kis odafigyelés is!

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Sétálgató, a nyári strandüzem részeként több sportolási, kényelmi funkciót biztositó eszközt helyezünk el, szolgáltatást nyújtunk a strandjainkon, amelyek használata a belépőjegyet váltó vendégeknek áll rendelkezésére. Ezek természetesen pénzbe kerülnek akár megvásárolni, akár fenntartani. Téli megóvásuk szükségszerű, hiszen például a ping-pong asztalunk nem vandálbiztos, és nem un. négy évszakos – de igy sem olcsó. Mindenesetre az egyik asztalt még október végéig kihelyezzük és tavasszal is korábban ott lesz.

   1. Sétálgató írta

    Nagyon szépen köszönöm! Továbbá pedig gratuláció és köszönet az egész éves munkájukért a strandokon és minden egyéb közterületen! 🙂

   2. sétálunk, sétálunk írta

    Ha bemegy az ember a Kisfaludy strandra, ott van két tábla: biciklizni tilos és kutyát bevinni szintén. Szombaton többen is semmibe vették ezt. Udvarias figyelmeztetésünkre pimasz és szemtelen válasz jött. Ilyenkor mi a teendő? (azért lenne pár ötletem) Rendőr ezért oda nem megy, betartatni nem lehet. Akkor meg minek a tábla? Ez az egész egy rossz vicc. Ha az ember keményebben lép föl, akkor meg nem a vétkest, hanem a figyelmeztetőt büntetik meg. Hasonló zseniális megoldások máshol is léteznek. Tehát: éljen a bunkó, meg az erőszakosabb népség? meg a minden helyzetre törvényt alkotó, de azt betartatni képtelen törvényhozás?? vagy fogadjuk el, hogy a lakosság (emberiség?) legalább fele emberformájú valami, amikkel semmit sem lehet kezdeni?

    1. molnár írta

     Próbálja ki azt, hogy nem szól be a biciklisnek és a kutyáját sétáltatónak sem! Ha a biciklis nem veszélyeztet senkit, egyszerűen csak ő is meg akarta nézni a partot, a kutyás pedig összeszedi a piszkot a kutya után, akkor nem kell önhatalmúlag rendet tenni. Élni és élni hagyni. Biztos előfordult már önnel is, hogy figyelmeztető tábla ellenében tett valamit. Nyugalom. Éljünk amíg lehet.

     1. sétálunk, sétálunk írta

      „Molnár” válasza az én értelmezésem szerint annyit jelent, hogy az erősebbnek áll a világ, és kész, a gyengébb meg húzza össze magát, és a táblákat nem is kell annyira komolyan venni. Hogy a táblákat akkor minek tették oda, erre nincs javaslata, illetve akik odatették, akkor azok csak pénzkidobósdit játszottak? És ezen az alapon akkor pl. mi van a sebességkorlátozó táblákkal? És ha ezt átviszem más területekre is, akkor máris a középkorban vagyunk, vagy egy Dél-Amerikai maffia-államban.. Ez a típusú „szeressük egymást gyerekek”mentalitás vezetett oda, ahol most vagyunk. Ezek a kutyás típusok szállnak be esetleg később egy 50 milliós autócsodába és gázolnak halálra valakit, aki előttük merészelt átmenni a zebrán, mert hát a zebra tábla őket nem érdekli. Vagy vannak táblák és törvények és azokat be kell tartani!!!!, vagy megette a fene azt, amit jogállamnak és rendnek hívunk. Középút nincs, ahol mégis van, azt anarchiának hívják!!!! (de nem vagyok magára most mérges, hozzászólásának van egy csipet fanyar logikája)

     2. nemecsek írta

      Sétálunk – azt hiszem félrement az értelmezése! De sebaj, legalább kiadta magából. Peace!

 6. Séta utca kereszteződés írta

  Amennyi düh van bennem, előre szólok, hogy nem fogom tűrtőztetni magam, legfeljebb nem jelenik meg, de megadom magamnak, hogy úgy adom ki magamból, ahogy. KÖVETELEK LÁMPÁKAT ÉS KAMERÁKAT, mert ha mégegyszer a bokámnál áll meg bárki is és még ő szól ki az autóból, hogy a k… anyámat, én ott nagyon rövid idő alatt nagyon csúnya dolgokat fogok az illetővel csinálni. Akkora sokkot kaptam, hogy nem jutott el az agyamig, hogy lefényképezzem, de tudom, hogy a szomorú valóság, hogy úgysem csinált volna vele senki semmit, hiszen Füred a kultúra városa, csak hát nem a közlekedés kultúráé. De térjünk vissza a második mondatra.

  1. nagyon dühös füredi írta

   Próbálok rövid lenni. Séta utcai kereszteződés ügyében már két éve rengeteg felszólalás volt. 99%-ban elítélő. Ennyi ember nem tévedhet! tehát ha lenne becsület a Hatóságokban (mindegy hogy helyi vagy országos) akkor tartottak volna egy meghallgatást ez ügyben és a lakosság döntése alapján, mindenki számára érthetően elmagyarázva meghozták volna a DÖNTÉST!!!! Ami ellen aztán nem lehetett volna panaszkodni, kivéve a kekeckedő elvtársakat, de ezek nem számítanak. De úgy látszik, hogy akik ezt így eldöntötték, nem merik vállalni a nyílt vitát, még ennyi becsület sincs bennük, vagy hiányzik hozzá a szakértelmük.
   Ennek oka lehet egy gyorstalpaló egyetem, vagy tombolán nyert diploma. Vajon megjelenik-e ezen írásom? ha nem, már tudom is a választ.

 7. fürediek írta

  Az új Brázay-park nagyon szépen elkészült, csak dicsérni lehet mindent. Egy óvatos megjegyzés (nem kekeckedés céljából!) a stég végén lévő padok 80%-a eléggé kényelmetlen, csak feküdni lehet rajtuk. Nem lehetne néhányat normális padokra kicserélni? ahol deréktörés nélkül lehet kényelmesen ülni? Feleségem és én (72/75 év) és biztos mások is örülnének ennek. Nem tudom, ezt a kérést kinek kell címezni. Somogyi urat nem merem ezzel terhelni, mert a hozzászólásokból ítélve már úgyis napi 30órát dolgozik.

 8. Tagore írta

  Tisztelt Somogyi Úr! Dicséretes ahogy mindenkinek válaszol, követendö lenne a városvezetésétöl is az Ön példája! A reggeli sétáimat a Tagórén tehettem füredi tartózkodásom alatt. Szeretném megköszönni a „hölgyeknek” akik a rengeteg virágot gondozták, a kavicsot minden reggel megtisztitották az otthagyott rengeteg cigaretta maradványoktól, gereblyével „áthúzták” az egész sétányt. Minden reggel láttam a munkát és az eredményt, amit mindenkiért megtettek. Ezért van az, hogy az ideérkezö ismeröseim a füredi part részt tartják Füred legértékesebb részének és erről beszélnek máshol is. Jöhetünk az év minden szakában, vár bennünket a legszebb pompájában. Voltak fiúk és férfiak is őket is köszönet érdemli. Kapnak ök valaha dícséretet vagy borítékot a munkáért amit mindenki lát?

  1. junior írta

   Igen, ez a munkájuk, ezért kapják a fizetésüket. Dicséretet itt senki nem kap, ez nem szokás sem a városban, sem az országban. Itt csak a kritika fejlett, a másik leugatása.

   1. Tagore írta

    Szomorú ha ez az igazság! Úgy olvastam, hogy a legszebb virágos kertnek dijat és jutalmat adnak Balatonfüreden. A Tagore a legszebb mindenki kertje egész évben, akik ezt gondozzák és tervezik a közért ök mit kapnak?

  2. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Tagore, köszönjük az elismerést, továbbitom a kollégáknak!

   1. Tagore és Brázay írta

    Ezt én is osztom, hosszú idő után végre ismét sétáltam mindkettőn és nagyon szép! Hát még az milyen szép lenne, ha az újabb betonszönyek helyett is ilyen zöldek lennének, mert a francia riviérát és az olasz dolce vitát idéző balaporttól sugárban há…ok. Arról nem is beszélve, hogy a magyar „sétány” szó már smafu, ide már az idegen „promenád” dívik… A gyomrom meg nem érzi jól magát… Csak hát igen, a zöld az egyszerű embert is szolgálja, illetve abból sajnos nemigen lesz pénze bizonyos embereknek… Két apró dolog a Tagoréhoz és a Brázayhoz, tőlem sem a kekeckedés miatt: a Brázayn szerintem jó lenne a padokat valami lakkal felületkezelni, illetve a Tagorén nagyon sokat ront az érzésen az a kő és a rajta lévő rengeteg madárpiszok, ezzel valamit nagyon kéne kezdeni. De ezeket leszámítva tényleg nagyon szép, gratulálok hozzá és köszönet azoknak, akik foglalkoznak vele!

 9. Tibor írta

  Tisztelt Somogyi Úr! A Brázay strand helyén épült stégre a héten kiraktak egy táblát, miszerint horgászni tilos kivétel engedéllyel. Kérdésem milyen engedéllyel és kitől lehet engedélyt kérni?
  Köszönettel: Tibor

  1. Somogyi László Probio ZRT írta

   Tisztelt Tibor, a jelzett stégre a Polgármesteri Hivatal megbizásából raktuk ki a táblákat, tudomásom szerint a hivatalban kell az engedély felől érdeklődni.

   1. füredi pecás írta

    Engem telefonon arról tájékoztatott a probio, hogy horgászengedéllyel lehet. kérdésemre, hogy ezt miért kell külön kiírni, azt mondta, mert ez a szabály.

    1. Tények írta

     Nem igazán örülnénk, ha ezt a szép kilátóhelyen is a horgászok által otthagyott gányt kellene „élveznünk”

     1. füredi pecás írta

      Nem az van kiírva, hogy szemetelni lehet engedéllyel, hanem az, hogy horgászni, kedves mindent belepő turista és a horgász is el kell férjen azon a kevés partszakaszon, ami a köz száméra elérhető, és ez most bővült szerencsére.