Oldal kiválasztása

Kultúra Magyar városa 2009

Szerző: | 2017-12-14.

A város kulturális és művészeti életének kiemelkedő fejlesztéséért, támogatásáért, a helyi kulturális értékek példaértékű megmutatásáért kapta Balatonfüred az elismerést.
Balatonfüreden az elmúlt néhány esztendőben rendkívül erőteljes és eredményes fejlesztő munkával a Balaton-parton új városközpontot alakítottak ki, amelynek további fejlesztésére reális és konkrét programmal készülnek.
Füred tudatosan épít reformkori örökségére, arra a korszakra, amelyben a magyar nemzeti kultúra térképére rákerült (gyógy- és fürdőkultúra, társadalmi élet, irodalmi hagyományok). Épített örökségének fennmaradt elemeit ennek megfelelően hasznosítja. A város sikeresen épít a civil kezdeményezésekre, országos és helyi vállalkozások támogatására és nemzetközi kapcsolataira – áll a díj indoklásában.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium az Önkormányzati Minisztériummal, a Külügyminisztériummal, a Magyar Turizmus Zrt-vel, a Megyei Jogú Városok szövetségével, valamint a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségével együttműködésben hirdette meg A kultúra magyar városa pályázatot.

A bírálóbizottság elsősorban a városok eddig elért kulturális szintjét értékeli. Fontos szempontot jelentenek a kulturális aktivitás, a városfejlesztési tervek kulturális elemei, a kulturális beruházások, a kortárs művészet és kreatív ipar szerepe és teljesítményei, a város külső-belső kapcsolatai, a kulturális turisztikai helyzetkép (például fesztiválok, kulturális turisztikai programok), a turisztikai infrastruktúra állapota, a fenntartható fejlesztések és az esélyegyenlőség.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004