Új trónkövetelő a Kékszalagon

Red Bull Extreme Sailing Team member Roman Hagara races during the Extreme Sailing Series 2012 in Rio de Janeiro, Brazil on December 6, 2012.

Új trónkövetelő a Kékszalagon. A világhírű osztrák vitorlázó Roman Hagara extrém 40-es katamaránjával és nemzetközi csapattal indul a versenyen.

A többszörös olimpiai bajnok Roman Hagara a Fertő tó mellett nőtt fel, szerinte nem jelent hátrányt, ha valaki egy kis tó mellé születik. A víz az mindenütt víz, a tengeri tapasztalatokat pedig meg lehet szerezni. Vitorlásával akár a 70 kilométeres sebességet is elérő sportoló nagy esélyese a versenynek, bár azt maga is hozzá tette: az időjárás sok mindent befolyásolhat. Roman Hagarat a sebességről és a félelemről is kérdezte a Füred TV.

Több mint 600 indulót vár a Magyar Vitorlás Szövetség az idei, jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjra. Újdonságok, külföldi kihívó, emlékérem teszik különlegessé a jubileumi Kékszalagot.

Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye: július 26-án rajtol Balatonfüredről.
Látványos rajtot és versenyt ígérnek a szervezők, Balatonfüreden a parton pedig a szokásosnál is színesebb programok várják majd az érdeklődőket.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.