Oldal kiválasztása

Jó borokat ad a rekord termés

Szerző: | 2019-01-19.

Rekord év volt a tavalyi. Az elmúlt évtized legnagyobb szőlő termését szüretelték a gazdák. Jóízű, kiváló minőségű borok jellemzik majd a balatoni borvidék 2018-as évjáratát – hangzott el Vince-napi borünnepen. Volt olaszrizling kóstoló, vesszőáldás és koncert is.

A helyi turisztikai egyesület, a Balatonfüred-Szőlős Hegyközség és a Rizling Generáció szervezte Vince-napok alkalmából ezúttal is megrendezték a hagyományos úgynevezett origo kóstolót, aminek legfontosabb célja, hogy a borvidék tapasztalati úton, világos elvárások mentén, minőségileg meghatározhassa önmagát.

Az ország egyetlen regionális bor brand-jét, a Balaton Bort adó régióból ezúttal harminc féle olaszrizlinget kóstoltak vakon, közel hetven százalékukat jónak is ítélték, – ezek a borok jó eséllyel pályázhatnak majd a könnyű ám minőségi olaszrizlingeket kínáló Balaton Borok közé.

  • Képgaléria

Az Anna Grand Hotelben rendezett eseményen dr. Májer János a Badacsonyi Kutató Intézet igazgatója értékelte a tavalyi évet, mint hangsúlyozta: a sok csapadékkal és rekord meleggel járó év kedvezett a szőlőknek, mennyiségileg és minőségileg is kiemelkedő évjárat a 2018-as.
– 1901-óta ez volt a legmelegebb év, ennek köszönhetően az elmúlt évtized legnagyobb termését szüretelhették a boros gazdák. Kiváló minőségű, ízes borok várhatók az évjárattól – mondta előadásában.

A szezonnyitónak szánt Vince-nap egész hétvégére kínál programokat, a Kisfaludy Színpad mellé kitelepült borházaknál poharazni is lehet. A fiatal borászok közreműködésével idén is megtartották a vessző-áldást, amelyet a Füred Dixieland koncertje követett.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart