Oldal kiválasztása

194. Anna-bál – Új kulissza, közel hétszáz vendég

Szerző: | 2019-07-22.

Új kulissza, vérpiros színű porcelánszívek, sétakocsikázás történelmi ménesekkel, utcabál és operett műsor - július 27-én, az Anna Grand Hotel hangulatos kertjében és immár a Gyógy téren rendezik meg a 194. Anna-bált. A patinás rendezvényt az Anna Fesztivál eseményei előzik meg. Lesz prímásverseny, szívhalászat, operagála és utcabál.

170 év hagyományát őrző mulatság, amelyre idén először a hagyományos 80 ezer forintért kapható belépők és a sétálójegyek mellett a Gyógy téren elhelyezett asztalokhoz is lehetett jegyet váltani.  A hagyományoknak megfelelően minden hölgy sorszámozott herendi porcelánszívet kap ajándékba, amelyek ezúttal a Balatonnál lenyugvó nap színét idézik.

Szombaton, a bál napján a Vaszary-villa kertjében gyülekeznek majd a vendégek és onnan indul a zenés menet.
Feltűnik majd a bálban Borbély Alexandra, Nagy Ervin, Eperjes Károly, Olasz Anna, Zoób Kati, Rasovszky Kristóf, Litkey Farkas illetve az indiai nagykövet is.

A bál díszvendége a híres zeneszerző, Kálmán Imre lánya, Kálmán Yvonne. A gálaműsor ezúttal a moszkvai Bolsojban is bemutatott, Káel Csaba rendezte operett lesz. Interjú a rendezővel itt.
A bál háziasszonya, immár harmadik alkalommal Juhász Anna irodalmár.

A bál szépe egyetlen példányban készülő Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi vázát kap, a serleg Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén debütált először, Magyarország hivatalos nászajándékaként. Az udvarhölgyek Rothschild- és Apponyi-mintás serleget kapnak.

A legszebb 15 lányt, a hagyományokhoz híven, a báli közönség szavazza meg, a bál szépét és két udvarhölgyét a zsűri választja ki. Bemutatásuk a tervek szerint éjfél előtt félórával lesz, ők másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon is láthatók, majd sétakocsikáznak a városban. A bál estéjén bárki sétakocsikázhat a díszes fogatokkal.

A tavalyi bál szépe, Tóth Kinga Zoé délután fél hatkor lovas hintón körbejárja a várost, ez lesz a bál felvezetése, majd 18.30-kor megkezdődik a közönség ünnepélyes bevonulása a Vaszary Villa kertjéből a bál helyszínére. A menetet bárki megnézheti, a Blaha utca ekkor még nem lesz lezárva.
A város idén is minden 18 éves balatonfüredi hölgynek meghívót küldött, a partner városokból érkezőkkel együtt közel negyven fiatal lány vesz majd részt a bálon, amelynek eseményei a Blaha utcában és a Gyógy téren elhelyezett kivetítőkön is követhetők lesznek.

Az Anna-bállal párhuzamosan a Blaha utcában este kilenc órától utcabál lesz, színpaddal, koncertekkel, könnyed, mediterrán hangulatban. Részletek itt.
A vendéglátóhelyek a bál előtti időszakban már az eseményre készülve különleges kínálattal várják a vendégeket.

A július 23-28. között zajló Anna Fesztivál részletes programja itt.

Szívhalászat is várja a vendégeket a bál előestéjén, a kikötőből ismét kifut a Jókai hajó, fedélzetén a szép lányokkal. Krúdy Gyula novellája elevenedik meg ismét, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük.

Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny. A bál hetében cigányprímások mérik össze a tudásukat, a zsűriben ott lesz a tavalyi bálon fellépő, világhírű hegedűvirtuóz Roby Lakatos. A közönséget nemcsak a hagyományos Gyógy-téri gálára várják, magát a versenyt is figyelemmel kísérhetik a zenerajongók.

Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este az egész rendezvénysorozat zárásaként pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz. Az Operagálán Giuseppe Verdi darabjaiból csendülnek fel áriák.

Mintegy hétszáz vendéget várnak a bálra, akik ezúttal is birtokba vehetik a szálló díszkertjét.
A bálozók elé 3500 darabos, hetven millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül.

Íme, a korábbi Anna-báli szépek:

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004