Oldal kiválasztása

Árverés 100 milliós értékben

Szerző: | 2019-08-14.

Mintegy háromszáz műtárgyra lehet licitálni a Pintér Aukciósház Balaton, nyár, szerelem tematikájú árverésén. A festményeket, szobrokat, fotókat és Zsolnay-porcelánokat tartalmazó aukciós kiállítás az árverésig mindennap látható a Vaszary Galériában.

A tizedik alkalommal megrendezendő árverésen a klasszikusok mellett modern és kortárs alkotások szerepelnek. Egyebek mellett Rippl-Rónai József, Egry József, Márffy Ödön és Rozsda Endre alkotásai láthatók, de Mednyánszky László, Szőnyi István, Vajda Lajos, Scheiber Hugó, Kmetty János egy-egy alkotása, sőt még egy Pierre-Auguste Renoir grafika is része a kiállításnak.

A kortársak közül itt vannak Bak Imre, Fehér László, M. Tóth Margit, Szüts Miklós és Váli Dezső munkái, a fiatalabbak közül Horváth Lóczi Judit, Verebics Ágnes, és Baranyai András műveivel is találkozhatunk.

Az árverés legolcsóbb tétele 24 ezer forint, míg a két legdrágább alkotás Egry József Borozgatók című pasztellja, valamint a Boldi Íjász című szobra, melynek kikiáltási ára 11 millió forint. A kiemelt műtárgyak közé tartozik egy, a Balaton vidékét ábrázoló festmény Rippl-Rónaitól.

Az aukción szereplő műtárgyak kikiáltási árának összértéke mintegy 100 millió forint; az eladásra kínált alkotások között csaknem 100 festmény és 200 szobor, porcelán- és műtárgy található.

A mindenki számára nyitott árverést augusztus 17-én este 19 tartják az Anna Grand Hotelben, a rendezvény háziasszonya Juhász Anna irodalmár lesz.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart