Oldal kiválasztása

Nemzetközi környezetszépítő verseny díjátadója lesz Füreden

Szerző: | 2019-09-30.

Jövőre Balatonfüred rendezheti meg az Entente Florale Europe nemzetközi környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét. A felkérést az ausztriai Haus im Ennstalban a hétvégén rendezett ünnepségen vehette át a város hivatalos delegációja.

A balatonfüredi négyfős delegációt Hári Lenke alpolgármester vezette. A három napos rendezvény során bemutatták a várost és a jövő évi füredi programtervet az Entente testületének, zsűrijének, valamint a díjátadó ünnepségen hivatalosan is átvették a stafétát Haustól, hiszen jövőre Balatonfüred rendezi meg a rangos eseményt.

Balatonfüred hosszú évek óta nagy figyelmet fordít a közterületek karbantartására, a zöldterületek gondozására, a környezetszépítésre. A város többször is megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt, amelynek révén részt vehetett az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében is, ahol arany minősítést kapott.
Kiemelkedőnek találták a város zöld és virágos területeinek kialakítását, a parkok, fasorok állapotát, gondozottságát, a virágágyakban alkalmazott növények sokféleségét, harmóniáját. Példaértékűnek tartották az épített környezeti értékek megóvását és rekonstrukcióját a reformkori városrészen.

A nemzetközi siker óta mit sem változott a város hozzáállása, évente megrendezik a helyi virágosítási versenyt, annak érdekében, hogy a lakosok portáljai is egyre gondozottabbak legyenek, illetve nagy energiákat fektetnek a parkok és közterületek igényes kialakításába.

[bs-white-space desktop-ws=”32″ tablet-ws=”16″ mobile-ws=”10″][/bs-white-space]

Az 1975-ben indult Entente Florale Europe elnevezésű verseny Európa legrégibb és legsikeresebb környezetszépítő mozgalma, amely tizenkét ország 25 ezer települését, mintegy ötvenmillió embert képes évente elérni. A legjobbak közé csak 24 település kerül be, minden tagországból egy város és egy falu. Magyarország 1990-től, a közép-európai térségből elsőként vett részt az európai versenyben, eddig több arany és Európa-díj minősítést kapott.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart