Oldal kiválasztása

Programdömping 2020-ban is

Szerző: | 2019-12-28.

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat 2020-ban is sokszínű lesz. Gasztronómia, tárlatok, fesztiválok, nemzetközi sportesemények és persze a hagyományos rendezvények követik egymást. Újdonság, hogy májusban átteker a városon a világ egyik leghíresebb kerékpárversenye a Giro d’Italia mezőnye. A Blaha és a Kisfaludy utca május végétől a nyár végéig hétvégenként sétáló utcává változik.

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. 2020-ban is sűrű lesz a programnaptár, májustól szeptemberig tulajdonképpen rendezvénydömping van a városban, de szezonon kívül is egyre több már az esemény.

Újra jelentkeznek a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor.

Több, nemzetközi sporteseményt is szerveznek a városban. Lesz szkander Európa-bajnokság, Raceboard Világbajnokság, nemzetközi tenisz-, futó-, és vitorlásversenyek, és a már említett Giro d’Italia, amely nem mellesleg komoly városmarketing értékkel is bír. Itt írtunk bővebben a kerékpárversenyről.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, lesz Tavaszi Fesztivál, a Vaszary Galériában országosan is jelentős kiállítások nyílnak, a Gyógy téren pedig a Prímás verseny, az Opera gála, az augusztusi nagykoncert és Zoób Katti divatbemutatója kap helyet.

A rendezvénynaptár itt olvasható.

Ismét számíthatunk a Blaha Lujza utcai programokra is, már május végétől egészen a nyár végéig minden hétvégén (pénteken, szombaton) újra lezárják a forgalom elől a hangulatos utcát.

A város egyre több gasztronómiai rendezvénynek ad otthon. Januárban nyitja a sort a Vince-napi Borünnep és a Gasztro Piknik, lesz Balatoni Hal-és Borünnep, az ínyenceknek Krúdy Gábli, folytatódik a Füred Gastro és persze nyáron jön a Borhetek.

Az irodalom és a képzőművészet is teret kap, a Vaszary Galériánál pedig továbbra is törekszenek az országos hírű és színvonalú kiállítások bemutatására.
Veszprém és a balatoni régió közös nyertes pályázata, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím is minden bizonnyal alakítja majd a város programkínálatát, már elkezdődik a projekt felfutó szakasza.
A város együttműködési megállapodás megkötését kezdeményezte a megyeszékhellyel, annak érdekében, hogy minél jobban élni tudjon az Európa Kulturális Fővárosa program adta lehetőségekkel.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004