Oldal kiválasztása

Programdömping 2020-ban is

Szerző: | 2019-12-28.

Az elsősorban a kulturális turizmusra építő városi programkínálat 2020-ban is sokszínű lesz. Gasztronómia, tárlatok, fesztiválok, nemzetközi sportesemények és persze a hagyományos rendezvények követik egymást. Újdonság, hogy májusban átteker a városon a világ egyik leghíresebb kerékpárversenye a Giro d’Italia mezőnye. A Blaha és a Kisfaludy utca május végétől a nyár végéig hétvégenként sétáló utcává változik.

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. 2020-ban is sűrű lesz a programnaptár, májustól szeptemberig tulajdonképpen rendezvénydömping van a városban, de szezonon kívül is egyre több már az esemény.

Újra jelentkeznek a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor.

Több, nemzetközi sporteseményt is szerveznek a városban. Lesz szkander Európa-bajnokság, Raceboard Világbajnokság, nemzetközi tenisz-, futó-, és vitorlásversenyek, és a már említett Giro d’Italia, amely nem mellesleg komoly városmarketing értékkel is bír. Itt írtunk bővebben a kerékpárversenyről.

A sétányon ismét felsorakoznak majd a népszerű oldtimerek, lesz Tavaszi Fesztivál, a Vaszary Galériában országosan is jelentős kiállítások nyílnak, a Gyógy téren pedig a Prímás verseny, az Opera gála, az augusztusi nagykoncert és Zoób Katti divatbemutatója kap helyet.

A rendezvénynaptár itt olvasható.

Ismét számíthatunk a Blaha Lujza utcai programokra is, már május végétől egészen a nyár végéig minden hétvégén (pénteken, szombaton) újra lezárják a forgalom elől a hangulatos utcát.

A város egyre több gasztronómiai rendezvénynek ad otthon. Januárban nyitja a sort a Vince-napi Borünnep és a Gasztro Piknik, lesz Balatoni Hal-és Borünnep, az ínyenceknek Krúdy Gábli, folytatódik a Füred Gastro és persze nyáron jön a Borhetek.

Az irodalom és a képzőművészet is teret kap, a Vaszary Galériánál pedig továbbra is törekszenek az országos hírű és színvonalú kiállítások bemutatására.
Veszprém és a balatoni régió közös nyertes pályázata, az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím is minden bizonnyal alakítja majd a város programkínálatát, már elkezdődik a projekt felfutó szakasza.
A város együttműködési megállapodás megkötését kezdeményezte a megyeszékhellyel, annak érdekében, hogy minél jobban élni tudjon az Európa Kulturális Fővárosa program adta lehetőségekkel.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart