Oldal kiválasztása

Szerző: | 2020-01-25.

Minden év tavaszán debütál a BalatonBor legújabb évjárata: ezúttal április 25-én lehet először megkóstolni a 2019-es szüret eredményeként palackba került olaszrizlingeket.Íme, eddig kik kerültek be az ötödik évjáratba.

– A BalatonBor a legjobb dolog ami az elmúlt 5 évben a magyar borral történt. Az idei évben először tapasztalhattuk a bírálaton, hogy nem volt szürke zóna, egyértelmű stílus alakult ki a borászoknál – vélekedett dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és szakértő az idei első, balatonfüredi bírálat után. (Mint arról korábban írtunk, újdonság, hogy idén több bírálati időpontot határoztak meg, több kóstoláson áll össze a borászatok teljes listája.)

Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke is hasonlóan látja a termék fejlődését és egyértelműen körvonalazódik szerinte is, hogy a BalatonBor az ötödik évében a régió szilárd alaptermékévé tudott avanzsálni.

– Az ötödik évébe lépett BalatonBor idei bírálatán egyértelművé vált, hogy bár a tó körüli szőlőültetvények nagy távolságra vannak egymástól, az azokról készített Olaszrizlingek mind karakterben, mind aromaprofilban nagyon közel vannak egymáshoz. Jó látni, hogy a termelők nemcsak egymás gondolatait, hanem a borokon keresztül a balatoni termőhely üzenetét is értik.

Az alábbi borászatok már biztos palackozhatnak BalatonBort:
1. Dobosi Pincészet
3. Effenpergel Családi Pincészet
4. Fata Pince
5. Feind Pince
7. Gyukli Pince
9. Hujber Pincészet
10. Istvándy Pincészet
11. Koronczai Pincészet
12. Laposa Birtok
13. Lídia Borház
14. Szeremley Birtok
15. Veszprémi Pince
16. Zelna Borászat

Ezzel még nincs lezárva a BalatonBor idei lista, további két bírálat lesz. Az előrejelzések alapján 30 termelő és közel százezer palack BalatonBor kerül majd idén forgalomba. A cél az, hogy a palackozott olaszrizling mindenhol elérhető legyen a régióban és ez legyen az úgynevezett „belépőbor“ kategória – áll a BalatonBor közleményében.

Fotó: BalatonBor

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004