Oldal kiválasztása

Elkezdték az új vitorláskikötő építését

Szerző: | 2020-01-28.

A decemberben lezajlott szerződéskötés és a terület birtokba adása után a régi kikötő bontási munkálatainak megkezdésével elindult az új vitorláskikötő építése.

Megkezdődtek az építési munkálatok a Füred kemping területén, ahol másfél hektáros területen új turisztikai megállópontot létesítenek. A munka a meglévő stégek fa járófelületeinek bontásával, a vasszerkezetek kiemelésével, valamint a cölöpök kihúzásával indult. A jelenlegi kikötőmedence megtisztítása előreláthatóan egy hetet vesz igénybe. Ezt követően kezdik meg az új kőmóló és kikötőmedence létesítését.

A kivitelezést uniós forrás biztosítja, a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kajak-kenu szövetséggel közös konzorciumot hozott létre az önkormányzat. A közel  kétmilliárd forint értékű beruházás hozzájárul a turisztikai szezon meghosszabbításához és a vendégszám növekedéséhez. A balatonfüredi megállópont fejlesztés keretében egy 142 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztés valósul meg. A kemping területén helyet kapó kikötő olyan sport- és szabadidős turisztikai létesítmény lesz, amely magas színvonalú sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas.

A Magyar Vitorlás Szövetség pályázata révén túrahajók, gyerekek oktatására alkalmas eszközök is rendelkezésre állnak majd, hiszen az a cél, hogy a vízisportok kedvelői illetve a balatoni túrán résztvevő, vitorlással vagy akár kenuval érkező, aktív turisták is igénybe vehessék a szolgáltatásokat, mert jelenleg alig van a városban ilyen jelleggel bérelhető szabad kikötőhely.

Az új kikötő a kemping már eddig is működő kis kikötője helyén, annak férőhelyei bővítésével épül, így a kemping változatlan kapacitással továbbra is fogadja a vendégeket.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart