Oldal kiválasztása

Telefonos előjegyzéssel indul újra az egészségügyi ellátás

Szerző: | 2020-05-04.

A május 4-től érvényes járványügyi intézkedések érintik az egészségügyet is, elsősorban a járóbeteg szakellátást, a fogászatot és a háziorvosi ellátást. Minden esetben ezek igénybevételéhez telefonon előzetesen be kell jelentkezni. Az egészségügyi ellátás nem áll vissza a megszokott rendszerbe, csupán néhány ellátás válik újra elérhetővé a szabályok szigorú betartása mellett.

A háziorvostól személyes konzultációt, vizsgálatot mindenki kérhet előzetesen telefonon, minden esetben az orvos méri fel a személyes megjelenés indokoltságát, a panaszok alapján az esetleges fertőzésveszélyt és ezt követően ad vizsgálati időpontot. Óránként négy beteg vizsgálata lehetséges.

Továbbra is szabály, hogy lehetőség szerint távkonzultációval igyekezzünk megoldani a problémákat csökkentve a személyes kontaktusok számát.

Újraindul több szakrendelés a füredi rendelőintézetben, például a fogászat, a belgyógyászat és a röntgen, a végezhető vizsgálatok száma itt is óránként négyre korlátozott. Kizárólag beutalóval, időpontkérést követően végezhető valamennyi vizsgálat.
A füredi rendelőintézetben csak időponttal rendelkező illetve sürgős ellátásra szoruló beteget fogadnak. Kötelező a maszk viselése, erősen ajánlott a folyosón kihelyezett fertőtlenítőkkel a kézmosás és a többi várakozótól való két méter távolság tartása.
A védőrendszabályok betartását valamennyi szakrendelésen nyomatékosan kérik.

Május 5-től elkezdődtek a rendelőintézetben is a Semmelweis Egyetem vezetésével végzett koronavírussal kapcsolatos szűrőprogram vizsgálatok, 31 balatonfüredit választottak ki a tesztelésre. Részletek itt.

Ács Károly, a rendelőintézet igazgatója, a Füred TV-nek nyilatkozott az egészségügyi ellátásban történt változások részleteiről.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart