Telefonos előjegyzéssel indul újra az egészségügyi ellátás

A május 4-től érvényes járványügyi intézkedések érintik az egészségügyet is, elsősorban a járóbeteg szakellátást, a fogászatot és a háziorvosi ellátást. Minden esetben ezek igénybevételéhez telefonon előzetesen be kell jelentkezni. Az egészségügyi ellátás nem áll vissza a megszokott rendszerbe, csupán néhány ellátás válik újra elérhetővé a szabályok szigorú betartása mellett.

A háziorvostól személyes konzultációt, vizsgálatot mindenki kérhet előzetesen telefonon, minden esetben az orvos méri fel a személyes megjelenés indokoltságát, a panaszok alapján az esetleges fertőzésveszélyt és ezt követően ad vizsgálati időpontot. Óránként négy beteg vizsgálata lehetséges.

Továbbra is szabály, hogy lehetőség szerint távkonzultációval igyekezzünk megoldani a problémákat csökkentve a személyes kontaktusok számát.

Újraindul több szakrendelés a füredi rendelőintézetben, például a fogászat, a belgyógyászat és a röntgen, a végezhető vizsgálatok száma itt is óránként négyre korlátozott. Kizárólag beutalóval, időpontkérést követően végezhető valamennyi vizsgálat.
A füredi rendelőintézetben csak időponttal rendelkező illetve sürgős ellátásra szoruló beteget fogadnak. Kötelező a maszk viselése, erősen ajánlott a folyosón kihelyezett fertőtlenítőkkel a kézmosás és a többi várakozótól való két méter távolság tartása.
A védőrendszabályok betartását valamennyi szakrendelésen nyomatékosan kérik.

Május 5-től elkezdődtek a rendelőintézetben is a Semmelweis Egyetem vezetésével végzett koronavírussal kapcsolatos szűrőprogram vizsgálatok, 31 balatonfüredit választottak ki a tesztelésre. Részletek itt.

Ács Károly, a rendelőintézet igazgatója, a Füred TV-nek nyilatkozott az egészségügyi ellátásban történt változások részleteiről.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.