Rendkívüli egészségügyi intézkedések a Borheteken

Lázmérő kapuk, minden borpavilonnál kézfertőtlenítők, szellősebben elhelyezett padok, minden nap szigorú zárás – íme, néhány a Borhetek egészségügyi óvintézkedései közül. A nagyobb koncertek és a tűzijáték idén elmarad.

A koronavírus miatt az idei Borheteken két testhőmérsékletet mérő kaput állítanak fel a szervezők, akik abban bíznak, hogy a vendégek a maguk és a többi látogató egészsége érdekében használják is majd ezeket.
A korábbiaknál is nagyobb figyelmet fordítanak az augusztus 7-30. között zajló rendezvényen a higiéniára: minden borpavilonnál kézfertőtlenítőket helyeznek el, a borászok a poharak tisztítása miatt csak mosogatógéppel települhetnek ki a sétányra, az alkalmazottjaiknak pedig rendszeresen fertőtleníteni kell a kezüket.

A rendezők ezúttal szigorúan veszik a napi éjféli zárórát, biztonsági személyzet gondoskodik arról, hogy zárás után ne legyen borfogyasztás a sétányon illetve a pavilonok előtti területet is el kell majd hagyni.

A Borhetekhez kapcsolódó programokban is van változás, a Kisfaludy színpadi koncertek elmaradnak, csak augusztus 20-21-én lesznek itt fellépők, a boros pavilonok között felállított két kisszínpadon pedig inkább csak háttérzene szól majd.

Részletes program itt.

A nemzeti ünnepen elmarad a hagyományos Balaton-parti tűzijáték, a szokásos városi ünnepet viszont megtartja a város a Szent István téren. Este nyolc órakor pedig a Muzsikás Együttes ad koncertet.

A rendezők arra kérik a Borhetekre látogatókat, vegyék figyelembe az egészségügyi óvintézkedéseket, használják azokat és tartsák be a távolságtartás szabályait.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.