Hetente viszik el a zöldhulladékot

Novemberben újra hetente szállítják el a zöldhulladékot a városban. A házhoz menő zöldhulladék szállítást az önkormányzat kérésére sűrítette meg a Probio Zrt.

A várható erőteljes lombhullás miatt az önkormányzat novemberben heti rendszerességű házhoz menő zöldhulladék szállítást rendelt meg a Probio Zrt-től. Így, novemberben az eddigi kétheti szállítás átmenetileg megváltozik.

Az ingatlanok elé kihelyezett zöldhulladékot tehát november 4-én, 11-én, 18-án és 25-én is elszállítják.

A kötegelt fásszárú zöldhulladékokat változatlanul nem lehet kihelyezni a közterületre.
A zöldhulladékot továbbra is csak az erre a célra rendszeresített, barna színű hulladékgyűjtő edényben, illetve a Probio Zrt. által forgalmazott, lebomló zsákban lehet kitenni a szállítási nap reggel 6 óráig. A biológiailag lebomló zsák ára: 549 forint.

Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület ez év áprilisban módosította a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről szóló önkormányzati rendeletet. Mivel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. évente csak tíz szállítást támogat, a finanszírozás csökkentése miatt muszáj volt átdolgozni a rendszert- szólt akkor az érvelés. A döntés értelmében április közepétől csak kéthetente szállítják el az ingatlanok elé kihelyezett zöldhulladékot a város területén.

A lakosság részéről már akkor több észrevétel érkezett, hogy ősszel gondot okozhat a lehulló lomb kezelése.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.