Oldal kiválasztása

Folytatódik a város faültetési programja

Szerző: | 2020-12-01.

A város faültetési programjának keretében a Lóczy Lajos Gimnázium előkertjében ültettek el egy fát. A hárs, a két gömbjuhar társaságában annak a négyszáz fának a része, amelyeket ebben az évben az önkormányzat kiültetett a város közterületeire illetve az intézmények kertjeibe.

Az önkormányzat évek óta kiemelt ügyként kezeli a klímavédelmet, fontosnak tartja, hogy Balatonfüred hosszútávon is egy környezettudatos és fenntartható város maradhasson.

Tavaly és ebben az évben is, ahogy arról beszámoltunk, lakossági faültetési akciót hirdettek a városban, amelynek keretében több száz díszfát igényelhettek a helyi lakosok a kertjeikbe. A faültetési kezdeményezéshez később civil szervezetek is csatlakoztak, legutóbb például a balatonfüredi Lions Club valamint a Reformkori Hagyományőrzők Társasága.

A gimnázium előtti hársfát Duna Katalin, az intézmény igazgatója és Gáspár Ákos, a terület önkormányzati képviselője ültette el.
– Sajnos a kialakult járványhelyzet miatt diákok nélkül ültettük el a hársfát. A jövő nemzedéke számára is fontos, hogy a környezetünket védelmezzük, ápoljuk, ebben nagy szerepet kap a faültetés. Bízom benne, hogy a fiatalok látva a jó példát, majd felnőttként maguk is példát mutatnak az utánuk érkező generációk számára – mondta Gáspár Ákos.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart